Práca psychologičky

Príspevok v téme: Práca psychologičky
psych 231

Dobry den všetkým..Rada by som sa o niečom poradila...Na budúci rok budem maturovať.. Ide oto že rada by som študovala psychológiu ale ak by sa dalo externe..prvá otázka je: dá sa psychológia študovať externe?denne štúdium si nemôžem dovolit, musim zarábať..Vie mi niekto povedať čo taká práca obnaša a či sa dá ňou uživiť?ďakujem

Pag

Pred vstupom do studia do tohto povolania si daj urobit testy, ci na tu pracu mas osobnostne. Je to dost vycerpavajuca praca, burn-out moze prist za par rokov praxe, ale to si nebudes moct dovolit, lebo na teba ako na psychologa sa bude vzhliadat ako na poloboha, ktory si take extr.vykyvy nebude moct nikdy, podotykam, nikdy dovolit. Tym som ti usmev tentokrat na tvari asi nevycaril.

Zuzanna111

Dá sa študovať aj externe, no neviem či na každej fakulte.
To si treba zistiť, ja som študovala dennú formu. Podľa toho čo píšeš, som pochopila, zme ťa láka byť psychoterapeutkou. Po ukončení vysokej školy- magisterský stupeň je potrebné si spraviť výcvik v niektorej psychoterapeutickej škole. To už podľa toho, ktorý smer ti bude blízky. Samozrejme to trval niekoľko ďaľších rokov. Popritom niekde pracuješ a robíš prax v zdravotníckom zariadení (napr psychiatria). Najlepšie by bolo, keby oslovíš nejakého psychoterapeuta, pretože sa rokmi podmienky menia. Je to ale náročná práca. Tým nechcem sampzrejme odhovárať od štúdia, ale ten , kto chce byť kvalitný paychológ, pracuje aj na sebe. Čo samozrejme aj počas výcviku sa uskutočňuje- individuálna terapia, supervízie. A samozrejme výcvik nestojí malé peniaze, treba aa aj po výcviku stále dovzdelávať. Keďže je to pomáhajúca profesia, človek sa učí celý život.

Studentkaa

To su take detske sny, vystudovat psychologiu a otvorit si ambulanciu. Take lahke to nie je a uprimne ti pisem, ze ak to vazne nie je nieco, po com extra tuzis, kasli na to a najdi si nieco, s cim sa skor uplatnis. :)

psych231

swistica-nie ako učitelsky smer ani nahodou...učitelkou nikdy...chcem to študovať ako klinicku psychologiu a mať normalne sedenia...to by som si mohla otvoriť aj vlastnu ambulanciu?

Krisstn

Ved si pozri na stranke tej skoly z coho a ci sa vobec robia. Nie kazda fakulta ma rovnake podmienky a ked chces na VS studovat, tak aspon toto si mozes sama zistit.

swistica

Tak najlepsiu predstavu ziskas, ak s nejakym problemom psychologa navstivis. Mozno aj cesky serial Terapie by mohol urobit nejaku tu predstavu o tejto praci. Studium podla mna narocne nebude, ale samotna praca potom ano. Zalezi aku mas povahu a ci si ochotna pocuvat vsetky tie ,,bludy,, co ti klienti budu rozpravat. Predstav si napriklad aj teraz tvojich spoluziakov. Urcite su tam nejaki, co ti lezu na nervy. Bola by si ochotna ich pravidelne si vypocut a mozno im na ich problem povedat nejake mile slova? I to ti moze pomoct pri rozhodovani. Dalej ta budu klienti verejne hodnotit na internete. Nie kazdy ma na to povahu a znesie to. Externe sa to da studovat tusim na paneuropskej vs ak si dobre pamätam. A hlavne nechod studovat psychologiu ako ucitelsky smer,lebo to budes kvalifikovana len na ucenie a kedze psychologia ako predmet sa uci asi len na strednych pedagogickych skolach, velmi si pracu nenajdes.

psych 231

Fakt ma to láka len nechcem peniaze zbytočne investovať do exter. štúdia a nakoniec zistím že sa mi to neoplatilo....nevie niekto nahodou z čoho sa robia prijímačky na tu vyšku?