mama na nás strašne kričí a nadáva

Príspevok v téme: mama na nás strašne kričí a nadáva
sestra50

Naša mama je strašne agresívna a kričí na nás aj pre bl.osti. Napr. chce, aby som jej kúpila čokoládu. Povedzme, že nemajú tu značku, ktorú chce, tak kúpim inú, ale čo najviac podobnú. Za to dostanem kritiku a krik. Ak nič nekúpim, tiež dostanem vynadane a krik. Nielen ja, hoci aj otec alebo mladšia sestra, podľa toho, kto tu chybu spravil. Alebo jej zabudneme natočiť nejaký film. To už na nás vrieska ako zmyslov zbavená. Pritom nepije, nefajčí, nebehá po podnikoch.

Otec je pokojný, starostlivý a zodpovedný človek. Nepije, nefajčí, je verný. Obaja majú stabilné zamestnania.

Mladšia sestra sa radšej tvári, že si ich hádky nevšíma. Nemieša sa do toho.

Keď sa mama s otcom hádajú, väčšinou sa ich snažím upokojiť alebo sa zastávam otca. Nepáči sa mi, že za to všetko, čo pre nás robí, v domácnosti robí rovnako ako mama, varí, upratuje, dostáva krik a nadávky. Jej reakcia? Krik. Vy ste sa proti mne spikli! Choďte do pi!

Ja už neviem, ako ju mám upokojiť.

Čítala som, že pomáha stišiť hlas, že aj agresor potom bude hovoriť tichšie. Ale fi.u, ona kričí rovnako hlasno.

Keď sa s ňou hádam a tiež kričím, tiež kričí. Ale niekedy sa stane, že na chvíľu ostane ticho, keď už ja poriadne a krátko zruknem na ňu. Niečo ako dosť! Ale to je len na chvíľu.

Keď sa snažím normálne hovoriť a dávať normálne argumenty, vysvetľujem, že nemá dôvod kričať, kričí ešte viac, aby ma prekričala a nebolo ma počuť.

Prečo je taká a ako by sa to dalo zastaviť? Vďaka.

Sloniecko

je to zrejme kvoli tomu, ze ste sa jej cele roky nepostavili, ona predpokladam svoje agresivne utoky stupnovala, videla, ze nikto jej nie je rovnym superom. Niekedy pasivita utlacaneho agresora este viac vyburcuje. Som absolutnym odporcom domaceho nasilia, ale aj vdaka takymto pripadom mam obcas pochopenie pre muzov, ktori svoje hubate manzelky prefackaju. Nie je to spravne, ja by som to nespravil (chvalabohu ani nemusim), ale ak je niekto roky utlacany, urazany a ponizovany, da sa pochopit ak mu raz rupnu nervy.

swistica

Ok, takze si na strednej a odstahovat sa este nemozes. Mozno by bolo dobre porozpravat sa o tom s otcom, nech to preberie s mamou on. Mozno sa trochu uvedomi. Inak by som to asi na tvojom mieste neriesila a po skole sa snazila osamostatnit. Ludia sa menia len velmi tazko.

sestra50

Poruchy spánku? Neviem? Ona keď spí, spí v kuse v noci. Má okolo 45, ale taká bola od puberty, čo nám hovorila babka. Doma nie, ale von sa vedela hádať. Že sa o ňu aspoň nemusela báť, lebo sa vedela pred druhými brániť a bránila aj svojich súrodencov. To je od nej pekné, ale prečo potom tú agresivitu obrátila proti vlastnej rodine? Ja chodím na strednú školu.

petroneta

Mama je neuroticka a pravdepodobne v prechode. Mohla by jej pomôcť hormonálna liečba. Nemoze za to, že je taká. Nemá napr. poruchy spánku?

sestra50

Vlastne ja som bola prvá a jediná, kto sa jej postavil. A nedala sa zastrašiť jej krikom, nesklopila som uši.