Dokazete byt verný?

Príspevok v téme: Dokazete byt verný?
Prezyvka1111

Mala som vztah s priatelom.Fungovalo to pokial sme boli stale spolu.Lenze casom som mala aj ine zaluby ako on, on robil na zahrade,na stavbe pomahal, ja som sa zase chcela ist prejst, ist na dovolenku, wellnes, no len on nemal skoro nikdy cas.Tak som ostala s nim, ale nudila som sa k smrti.Sedela som len doma za PC.Mohla som ist aj sama, ale samu ma to nebavilo.Chodit po lese, alebo sa sama prechadzat.Mala som kamosku, ta by so mnou sla von, len vztah s nou a vztah s priatelom nesiel dokopy.Takze s nej nic.Nasla som si druhu kamosku a sli sme na brigadu, lenze tam bolo kopec ludi, mladych, aj sme pili cez vikendy no a proste som sa velmi bala ze priatela podvediem.Neurobila som to sice, ale prislo mi to aj luto, ze nie.On bol moj prvy, a ja som citila ze si chcem uzivat zivot.Lenze bol by to len ulet, priatel by ma nechal a ineho by som uz nemusela najst.Lenze neskor chodil na zatahy aj priatel, so slobodnymi kamosmi, ktori si uzivali, jeden dokonca zenu podvadzal a tak celkovo mal vela vztahov nevychadzali mu, dokazali by ste verit?? Casom som uz mala pocit, ze ma podvadza a ze ani o tom neviem, ze sa to raz dozviem po rokoch a bude mi tazko ze som s nim ostala.Nakoniec som uz nevydrzala a predsa sme sa rozisli.Zacala som citit lutost ze som si viac neuzivala.Teraz ale vobec netusim co dalej.Mam uz svoj vek chcela by som normalny vztah rodinu, lenze na strane druhej citim ze si chcem uzivat ze to co som vtedy odmietala ze konecne mozem.Co by ste mi poradili?

Prezyvka1111

Ja som si vzdy hovorila, ze dokazem byt verna, ale ako som spominala priatel si ma nevazil vzdy niekde chodil a bavil sa s kopec inymi zenami.Ked som bola na tej brigade spoznala som kamarata, kolegu co s nami robil, vzdy sa tesil , kedy pridem do prace, volal nas vonku, mna aj kamosku, bolo mi uzasne vtedy.A vravel mi ze sa do mna zalubil.Taky blazeny pocit ze na vas niekomu zalezi.Lenze brigada bola v lete a na pol mesiaca, on tam robil normalne, a my sme mali ist naspat domov po brigade.A co dalej? Ja som nemala velmi ok prostredie doma a tak som travila vela casu u priatela.Aj po brigade som nesla domov ako ta kamoska ale k nemu.Keby som sa s nim rozisla, kam by som chodila? Kamosku ked som volala von tak nemala nikdy cas, teda chodila vonku s kamosmi svojimi Doma by som nevydrzala, takze zato som bola priatelovi velmi vdacna.Ze tam u neho mozem byt ze mozem prist kedykolvek aj ked sa nevenoval mne ale kamosom no mohla som byt pri nich.V tomto to cele bolo tazke pre mna.Zila by som s niekym koho podvadzam(keby som to urobila vtedy na tej brigade) mozno aj on mna s tymi zenami, alebo len flirty ale tiez to je akysi podvod.No ani jeden z nas nechcel rozchod ja asi kvoli tomu ze nemam kde byt a on kvoli tomu ze chcel mat nejaku zenu a byt pred kamosmi taky boss ze niekoho má.Preto sa pytam ci by ste dokazali byt v takejto situacii verny, v takom vztahu?

simuira56

ako to, ze ci sa da byt verny. jasne,pri tom spravnom cloveku po boku jasne ze hej. no ani ty si podla mna o nom nebola presvedcena ze je ten pravy a preto aj fajn mozno, ze ste to takto ukoncili

gogora

Radim ti aby si si to rozmyslela, ci chces jedno alebo druhe. Neviem co znamena, ze mas vek ale pokial sa citis tak, ze si bola pred tym nejako obmedzovana a ze si si neuzila zivot tak to rob teraz a mozno sa pritom pritrafi nejaky vztah v ktorom bude spokojnejsia a casom aj rodina

Tutanchamon_xD

Byť verný vo vzťahu nie je žiadny problém. V dnešných vzťahoch to veruže funguje len málokedy. Vo vzťahoch, ktoré nefungujú sa vernosť vytráca a tak sa človek dostáva do bodu, kde jednoducho urobí niečo, čo by za normálnych okolností nespravil.

Ak vo vzťahu chlap zanedbáva svoju priateľku, či manželku, nevenuje sa jej, ignoruje ju a taktiež ignoruje jej potreby, zanedbáva ju, tak je normálne, že začne byť žena neverná. Rovnako to platí samozrejme aj naopak. Ľudia začnú byť skôr neverní, ako by mali vzťah skončiť, pretože žijú v tom, že sa vzťah jedného dňa napraví a budú fungovať zase tak, ako na začiatku.

Samozrejme, aj vo vzťahu v ktorom to funguje sa nájde nevera. Len nechápem, prečo vedia byť ľudia neverní aj vo vzťahoch, kde to naozaj funguje. Prečo hľadať úlet ? Keď mám doma polovičku s ktorou si rozumiem a je nám spolu dobre ?

Prezyvka1111

Mirec, sloniecko: No ja fakt neviem co mam robit.Chcela som mat rodinu a chcela som takisto aby ma partner nepodvadzal, ze si budeme verný, kazdy ma zrejme taku predstavu, lenze sama netušim ci to vobec vydrzim ja!Este v detstve, sice slo o kamosky, ale vraj som ich striedala.Kazdy rok som sedela s niekym inym a kazdy rok som chodila aj vonku s niekym inym.Neskor som si nasla jednu kamosku, s tou sme sa dlho priatelili ale nie kvoli mne, skor kvoli nej.Ked som sla na strednu, nasla som si nove kamosky, lenze ta stara ziarlila.Ja som vsak uz od nej potrebovala pokoj.Mala som ju rada, to urcite obdobie , len som uz akoby potrebovala zmenu.Nieco nové.Kludne by som sa s nou raz za cas stretla ale uz nie tak ako predtym.No ona to nechapala.Ona so mnou chcela byt stale.Ked som si nasla priatela, mali sme taky volny vztah.Akoze nepodvadzali sme sa, ale kazdy si chodil kam chcel, ziadne puta.Bolo to fajn, ale casom asi po 4 rokoch, som uz mala akoby dost.Chcela som ist pracovat do ineho mesta, vztah na dialku drzat neviem a skor ci neskor by sa aj tak rozpadol.Chybu som ale urobila, lebo som sa rozhodla vztah zachovat.Nedokazala som sa s nim rozist, tak ako ani s tou kamoskou z detstva, lebo aky dovod by som uviedla? Nebol zly a ona tiez nie, v tom obdobi, bol super a nebolo to v nom, chyba, ale vo mne , ze dlho nevydrzim.Taktiez s kamoskou, bola super, ale uz som chcela ist dalej.Kvoli tomuto sa v zivote bojim vytvorit rodinu.Lebo vies urobim deti a potom co? Odidem od partnera? A ked neodidem, tak zacne sa presne to co ma mnoho rodin, hadky, stres, nespokojnost, nevera, a v podstate vsetko zle.Tak zit nechcem.Ale tak co myslite, som odsudena zit sama? Samotu nenavidim, vztahy mi vela dali do zivota, ale aj vela bolesti, no aj zleho tlaku, hlavne vtedy ked som ich uz chcela ukoncit, tak to slo tazko.Ked si tak vezmem moj zivot, mam to brat tak ze raz stretnem toho praveho,ze ti ludia neboli ti pravi pre mna, a ze nebudem chciet odist? Lebo tak neviem aj Vy ste to tu tak napisali, ze ked raz niekto strieda zeny, stale bude.Mala som jedneho kamosa, ten mal asi 10 zien a teraz si nasiel tu "pravu" Teda je s nou stale, planuju uz svadbu, ale verit im? Ze to tak budu uz mat nastalo?Ked on bol v minulosti taky??

Sloniecko

mirec411, dobre si to cele rozviedol, suhlasim.
Podla mna je osobna vec kazdeho cloveka, ako si svoj zivot zariadi.
Ale som presvedceny o tom, ze ked niekto vedie az prilis burlivy zivot, toto sa neda len tak zrazu zmenit. Par ludom sa to podari, ale ak by som naozaj nepoznal take mnozstvo ludi, tiez by som uveril podobnej hluposti, ze sa "vyburis a potom budes kludny, rodinny typ". Hlupost.
Dokonca raz ma niekto aj presviedcal, ze byvale slapky su obvykle najlepsie matky (WTF???!!!).
Ale teraz vazne- poznam zeny, niektore z nich su naozaj velmi atraktivne. A nemaju stastie na muzov. Volakedy boli zname ako take, ktore vyhladavali hlavne "zlych chlapcov" a to im aj ostalo. Potrebuju si vybrat co najvacsieho cava, myslia si, ze sa zmeni a zrazu zahodi 10 alebo 20 rokov neviazanosti a stane sa prikladnym otcom. A nakoniec sa znova a znova popalia, placu a nariekaju, ale jedine, nad cim mozu plakat, je ich hlupost a naivita.
Vacsina muzov, ktori casto "lovia" zeny sa nikdy nezmeni, dokonca ani po 50-ke. Napriklad raz som mal jedneho nadriadeneho- teraz moze mat asi tak 59-60 rokov uz. Je dobre situovany a je v celkom dobrej forme. A stale mal pletky so zenami. Darmo bol zenaty a mal asi 3-4 deti. Ak nebol s frajerkou, bol v bordeli. A aj teraz ma nejaku o dost mladsiu. Muzi jeho typu sa jednoducho nemenia. Jeho nezaujima, ze ma deti, ze ma manzelku, ktora trpi. Raz dokonca- na to do smrti nezabudnem- bolo akurat Valentina, mal dilemu, ci nieco ma kupit aj zene, alebo len milenke. A smial sa na tom ako pako.