Dokazete byt verný?

Príspevok v téme: Dokazete byt verný?
Prezyvka1111

Mala som vztah s priatelom.Fungovalo to pokial sme boli stale spolu.Lenze casom som mala aj ine zaluby ako on, on robil na zahrade,na stavbe pomahal, ja som sa zase chcela ist prejst, ist na dovolenku, wellnes, no len on nemal skoro nikdy cas.Tak som ostala s nim, ale nudila som sa k smrti.Sedela som len doma za PC.Mohla som ist aj sama, ale samu ma to nebavilo.Chodit po lese, alebo sa sama prechadzat.Mala som kamosku, ta by so mnou sla von, len vztah s nou a vztah s priatelom nesiel dokopy.Takze s nej nic.Nasla som si druhu kamosku a sli sme na brigadu, lenze tam bolo kopec ludi, mladych, aj sme pili cez vikendy no a proste som sa velmi bala ze priatela podvediem.Neurobila som to sice, ale prislo mi to aj luto, ze nie.On bol moj prvy, a ja som citila ze si chcem uzivat zivot.Lenze bol by to len ulet, priatel by ma nechal a ineho by som uz nemusela najst.Lenze neskor chodil na zatahy aj priatel, so slobodnymi kamosmi, ktori si uzivali, jeden dokonca zenu podvadzal a tak celkovo mal vela vztahov nevychadzali mu, dokazali by ste verit?? Casom som uz mala pocit, ze ma podvadza a ze ani o tom neviem, ze sa to raz dozviem po rokoch a bude mi tazko ze som s nim ostala.Nakoniec som uz nevydrzala a predsa sme sa rozisli.Zacala som citit lutost ze som si viac neuzivala.Teraz ale vobec netusim co dalej.Mam uz svoj vek chcela by som normalny vztah rodinu, lenze na strane druhej citim ze si chcem uzivat ze to co som vtedy odmietala ze konecne mozem.Co by ste mi poradili?

mirec411

Prezyvka, vidím tu dosť tých najhorších rád, ak človek môže dostať. Čo je jednoduchšie a lákavejšie, ako rada: -"Choď a užívaj si?"
Ako ľahko sa to povie... - a ako ťažko sa potom žije.
Sloniecko napísal svoje skúsenosti a svoj názor, s ktorým musí súhlasiť každý, kto má podobné (celoživotné) skúsenosti. A keď ich niekto aj nemá, stačí aby sa zamyslel nad tým, že odkiaľ sa berie toľko nevery a podvodov vo vzťahoch.
Logicky príde k názoru, že všetko začína v mladom veku, kde si väčšina ľudí "užíva" sex a strieda pritom partnerov/ky. Všetko s tým, že im niekto vymyl mozog informáciou, že keď si užijú, tak potom ich to už nebude lákať.
To už naozaj ľudia celkom osprosteli?!
A čo návyk? Často o tom píšem (#Partnerské vzťahy) - pretože to pokladám za mimoriadne dôležité.
No a pozrime na to zo širšieho uhla... - Každý chce mať verného partnera - čiže niekoho, komu sa dá dôverovať. Povedz sama, či by si dokázala dôverovať niekomu, kto si 5, 10, či 15 rokov užíva sexuálne radovánky a potom tvrdí, že už bude verný len tebe.
Uveriť tomu by mohol len naivný človek, alebo úplný hlupák.
Niekto si povie: - Veď vyskúšam 2-3 krát, zaženiem zvedavosť a potom už si počkám na toho pravého. Tiež idealistické myslenie, pretože tak to nikdy(!) neskončí. S jedlom rastie chuť, sebavedomie a navyše: - ten "pravý" môže prísť po niekoľkých rozchodoch.
....... Ale to už ani ty sama nebudeš mať veľa chuti ostať pri jednom... Nebudeš to vnímať ako nudu? Budeš, lebo nie si iná ako desiatky tisíc iných pred tebou, ktorí mali búrlivú mladosť a teraz utekajú zo vzťahov a stále trepú niečo o stereotype. Ale už dosť.....
-------------------------
Pozri, keď chceš mať raz stabilnú rodinu a stabilného partnera (dôveryhodného), tak nerob nič hlúpe, čo ti zaručene rozbije vzťah a rodinu.
Nedá mi, aby som nepridal jeden výrok známeho, ktorý patril medzi tých "skúsených pôžitkárov", ktorý povedal: -
- "Pozri, poviem ti len toľko, že sex je stále rovnaký. Ide len o tých pár sekúnd radosti... a aj to striedanie začne byť nuda. Mení sa len obal, a ten je v tme rovnaký."

Sloniecko

je tu aj druha strana mince.. ked si uz niekto prilis navykne na "uzivanie si", potom uz to prenho casom pride ako uplne normalna vec. Ja osobne nesuhlasim s tym, ak niekto napise, ze ked sa niekto poriadne vyburi, bude si dobre uzivat, striedat partnerov, same zabavy a pod, tak po tomto "uzivani si" si uz moze najst partnera a byt mu stopercentne vernym partnerom a zit v klude. Podla mna je to hlupost. U par ludi to moze takto fungovat, ale som presvedceny, ze u vacsiny nie. A aj poviem preco. Mam velmi vela znamych, kamaratov aj kamaratky a medzi nimi aj takych, ktori sa uz podla mna "vyburili" az az a vacsinou to je tak, ze sa daju s niekym dokopy, ale burlivy zivot im natolko chyba, ze nedokazu uz zit normalny partnersky zivot. Poznam zeny, ktore od puberty nonstop diskoteky, zabavy, striedanie si partnerov, potom si k sebe pritiahli podobne existencie, spravili im deti a ani sa baby nenazdali, ostali same s deckom. Poznam mnozstvo takychto pripadov, aj kamaratov mam takych. Malokto z tych uletenejsich dokaze vydrzat v stabilnom vztahu. Potom su tu len nevery, hadky, rozchody atd. O muzoch aj skoda reci. Tolko muzov poznam, ktori slecnam nahovorili nezne veci, uzili si s nimi a nakoniec ich odkopli. V horsom pripade aj s dietatom. Toto vsetko je dosledkom toho, ze si uz tito jedinci natolko navykli na caste striedanie partnerov a zabavy, ze nemaju ani najmensiu moralku a zodpovednost.

swistica

Co konkretne si predstavujes pod slovom uzivat? To je dolezite specifikovat, pretoze kazdy, co ti tu odpoveda si predstavi nieco ine. Napr. aj zozrat kilo cokolady ...

Zuzulik8

Rozhodne si teraz uzivaj, az si najdes dalsi vazny vztah budes mat zas pocit ze si si neuzila a budes sa citit frustrovana.

obed

tiez som take podobne zazila, po rozchode som nemala nikoho, potom som mala par kratuckych znamosti o nicom, potom konecne niekto super a s nim sme sa vzali.

momentik25

radšej si uži.. pre teba to bude ľahké keď si žena... potom keď sa vybúriš tak si nájdi nejakého na trvalo a budeš už mať to "užívanie si" za sebou a nebudeš ho potom podvádzať