Mám problém s priateľom, sme spolu 2,5 roka. Ide o to, že ma štrašne obmedzuje, neustále chce byť so mnou, nie je rád keď niekam odchádzam, chcela som ísť na takú menšiu dovolenku s kamoškou, no o tom nechce ani počuť. Žijem s ním v Česku, občas chodím domov na Slovensko, pozrieť rodičov a kamarátov, naposledy som tam bola na Vianoce. Teraz by som zasa rada išla na pár dní domov, no priateľ je hneď smutný, že mu budem chýbať, že on to ťažko znáša keď som preč. Najradšej by bol keby som s ním bola nonstop, nevie pochopiť že občas by som bola rada sama, niekam si zašla s kamoškou. Necítim sa vo vzťahu slobodná, práve naopak cítim sa veľmi obmedzovaná. Nechcem mu ublížiť, ale nie som takto šťastná keď ho mám stále za zadkom. Mama by chcela vo februári na dovolenku, nikdy nikde nebola, viete starala sa o mňa a mojich súrodencov, peňazí sme nikdy veľa nemali, a dovolenka je jej sen tak jej ho chcem splniť. No priateľ sa už pchá aj tam. Pritom sme chceli ísť s mamou, len my dve. Čo sa týka mňa mám 28 rokov, priateľ má 37.
Priateľ ma obmedzuje
Myslim si, ze vo vztahu by mala panovat aj urcita sloboda, samozrejme odtial-potial. Nemozes byt vo vztahu a robit si co sa Ti zachce, ako keby si bola slobodna. No skutocne nevidim nic zle na tom ze pojdes na dovolenku s mamou, ved je to pekne, pises ze je to jej sen a ze nikdy nikde nebola. Urcite si to zasluzi, to je od Teba ozaj velmi pekne. Ja som s priatelom 3 roky, mame vela spolocnych aktivit, no obcas si aj ja zajdem na nakupy s kamoskou, alebo na kavu ci do baru s kamosmi,to je uplne normalne a priatel to respektuje tak ako ja respektujem ze ide s kamosmi na pivo. Ale to co pises sa mi zda z jeho strany uz prehnane. Skus sa s nim o tom porozpravat, ako to vnimas Ty.
Je na tebe prilis zavisly, mna by to asi desilo zit s takym clovekom
megakralovna to by sa Ti vážne páčilo mať ho nonstop za zadkom a nepohnúť sa od neho? Mňa to značne obmedzuje, neviem ale nezdá sa mi to v poriadku. A čím viac sa takto správa, tým viac sa od neho vzďaľujem. Viem, že ma miluje, páči sa mi, že mu chýbam, ale ja keď som pár dní preč o to viac sa na neho teším. Ale on mi vyvoláva, vypisuje smutné smsky keď som preč. Mne to začne byť ľúto a ponáhľam sa za ním, nie kvoli sebe ale kvoli nemu.
ja by som nezniesla aby ma niekto takto obmedzoval. mam priatela, milujem ho ale raz za rok idem s kamoskami na dovcu, nemyslim si ze je zdrave a dobre aby som bola nalepena len na nom. keby mi robil sceny, veru takeho muza by som nechcela. on nevie byt sam so sebou, to nie je normalne.
mne by sa to nahodou pacilo ak by ma takto "obmedzoval".
Nemilujes ho. Inak by ti to nevadilo. Nevážis si ze ti chce byt nablízku a chrániť ťa. Dnesny svet plny nastrah, nevier a sexu a lepsich príležitostí si asi uvedomuje len on. Ale navrhni mu byvanie na samote a prejde ho to. Ale aj tak ho nemilujes. Potrebovala by si chlapa co večne nebude doma a potom pochopis o co si prisla.
ROZCHOD. Toto je vzťah z ľútosti z tvojej strany. On je od teba závislý, nevie byť sám so sebou šťastný a teba drží pri sebe ako v klietke. Takto chces prežiť život? Aj ja som mala takéhoto a do mesiaca sa rozišla. Nerešpektoval môj voľný čas, ak som sa len rozprávala s iným už sa hneval a začal že či ho podvádzam, doslova sa hádzal o zem keď som mu nevenovala všetok čas a pozornosť, neustále sa za to snažil vo mne vyvolávať pocity viny. Bol to vysoký krásny chalan. Kto by to naňho povedal? Sú to už 2 roky čo sme od seba a stále nikoho nemá aj keď ma v pohode brigádu, vzhľad super, čerstvý Mgr. Von chodí rád. Neostavaj s niekým z ľútosti či zo zvyku. Máj sebaúctu a dopraj si v živote šťastie s mužom, akého si zaslúžis.
Ešte, no, ak cítiš, že by ti mocno chýbal, keby si bola bez neho, tak potom to má ďalej význam. Ale to už v tvojom prípade asi neplatí.
Liliana, no to som si aj mohla myslieť, viem si predstaviť. On je na tebe príliš závislí, sama cítiš, že to neni dobré. Takéto príbehy často končievajú tak, že- prišiel mi do cesty niekto, kto ma mocno priťahoval a svojmu terajšiemu priateľovi som zlomila srdce.
Vieš, možno čestnejšie je skončiť taký nemastno neslaný vzťah už skôr, ak nad tým možno aj potajomky občas uvažuješ.
On ti dýcha na krk a to ťa odpudzuje. Keď budeš niekoho milovať, tak budeš chcieť byť s tým človekom čo najviac, ale nie v štýle dýchania na krk, ale z čistej radosti a lásky.
Asi je veľmi zamilovaný a preto sa takto chová, inak si to vysvetliť neviem. No musím povedať, že ja by som nevedela v takomto vzťahu fungovať. Potrebujem mať časť voľnosti.