Ako proti tomu bojovat?

Príspevok v téme: Ako proti tomu bojovat?
Zufala1111

Ako sa mam ubranit pred rodicmi? Teda konktretne pred mamou? Stale sa nejak zamotam do rozhovoru s nou, teda bezna vec, napriklad ze som bola v obchode, alebo ze v meste je jarmok, hocico co poviem, akukolvek vetu, tak zacne zo mnou nejak rozhovor stylom ze zacne na mna utocit a teda sa zacnem branit tazkze sa rozhovor zacne a sputia sa vsetky problemy a ja sa len branim a branim az kym ma uplne nevycerpa vyhrat nevyhram lebo niesom ako ona, len do mna da agresiu a ja potom idem von a vybuchnem v obchode alebo na ludi ktorych mam rada.Znicila som si tak vztahy uz úplne s kazdym.V zivote ma to dost mrzi ale neviem ako sa branit.Aj ked pojdem prec tak to budu telefony.No a ked nezdvihnem tak sa moze stat hocico, ze teda ked bude nieco vazne ze sa jej stane a bude potrebovat naozaj pomoc tak nedvihnem a budem si to v zivote vycitat.Co by ste radili? Je z toho vobec unik?

ahjajjaj

dobreuz, Teba si mama urobila preto, aby si na Tebe mohla vybíjať Tvoje komplexy? Keď sa Ťa chcela zbaviť, šupla Ťa k starým rodičom? Nikto nemôže za to, že Ty si tak vyrastal, ale väčšina ľudí nie.

ahjajjaj

a čo tak prestať sa venovať sama sebe, a spýtať sa mame, aký mala deň? Proste nejak otočiť ten rozhovor smerom na ňu, či ju bolí hlavu, ako sa cíti, či sa v noci vyspala a tak. Empaticky. Len tá hlavná postava sa v rozhovore zmení.

Zufala1111

Dobreuz: Tiez si myslim nech jej pomaha ten koho ma rada.A mne da pokoj.

Sestru mam tiez taku, je skoro ako mama, taka povaha.Ja som mala snahu s nimi mat vztah, teda som sa vzdy snazila, aby som bola pre ne dobra, lenze v case ked sa mi darit prestalo, tak som citila ze pre ne dobra niesom, a dnes uz kaslem.Je mi trocha luto, predsa len je to mama a sestra, ale ked oni nemaju zaujem snazit sa tiez, aby som bola v ich zivote, tak ja to vzdavam.Dufam, ze som sa dobre rozhodla.

sites

ja takto nezdravo komunikujem s manzelom a potom na kazdeho vylietavam, on ma sprdava ako teba mama. poznam a tiez mam vsade pokazene vztahy.