Ako sa mam ubranit pred rodicmi? Teda konktretne pred mamou? Stale sa nejak zamotam do rozhovoru s nou, teda bezna vec, napriklad ze som bola v obchode, alebo ze v meste je jarmok, hocico co poviem, akukolvek vetu, tak zacne zo mnou nejak rozhovor stylom ze zacne na mna utocit a teda sa zacnem branit tazkze sa rozhovor zacne a sputia sa vsetky problemy a ja sa len branim a branim az kym ma uplne nevycerpa vyhrat nevyhram lebo niesom ako ona, len do mna da agresiu a ja potom idem von a vybuchnem v obchode alebo na ludi ktorych mam rada.Znicila som si tak vztahy uz úplne s kazdym.V zivote ma to dost mrzi ale neviem ako sa branit.Aj ked pojdem prec tak to budu telefony.No a ked nezdvihnem tak sa moze stat hocico, ze teda ked bude nieco vazne ze sa jej stane a bude potrebovat naozaj pomoc tak nedvihnem a budem si to v zivote vycitat.Co by ste radili? Je z toho vobec unik?
Ako proti tomu bojovat?
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
@dobreuz - coraz viac nadobudam presvedcenie, ze mas vazny problem a potrebujes odbornu psychologicku pomoc.
dobreuz, Teba si mama urobila preto, aby si na Tebe mohla vybíjať Tvoje komplexy? Keď sa Ťa chcela zbaviť, šupla Ťa k starým rodičom? Nikto nemôže za to, že Ty si tak vyrastal, ale väčšina ľudí nie.
a čo tak prestať sa venovať sama sebe, a spýtať sa mame, aký mala deň? Proste nejak otočiť ten rozhovor smerom na ňu, či ju bolí hlavu, ako sa cíti, či sa v noci vyspala a tak. Empaticky. Len tá hlavná postava sa v rozhovore zmení.
@dobreuz - mas tu info len z jednej strany a ocividne ide o slecnu co sem uz pisala a ma problem sama so sebou
Dobreuz: Tiez si myslim nech jej pomaha ten koho ma rada.A mne da pokoj.
Sestru mam tiez taku, je skoro ako mama, taka povaha.Ja som mala snahu s nimi mat vztah, teda som sa vzdy snazila, aby som bola pre ne dobra, lenze v case ked sa mi darit prestalo, tak som citila ze pre ne dobra niesom, a dnes uz kaslem.Je mi trocha luto, predsa len je to mama a sestra, ale ked oni nemaju zaujem snazit sa tiez, aby som bola v ich zivote, tak ja to vzdavam.Dufam, ze som sa dobre rozhodla.
ja takto nezdravo komunikujem s manzelom a potom na kazdeho vylietavam, on ma sprdava ako teba mama. poznam a tiez mam vsade pokazene vztahy.