Kde nabrat energiu po rozchode?

Príspevok v téme: Kde nabrat energiu po rozchode?
Lanalana

Kde beriete energiu? Ide o to, jeden vztah mi nevysiel trval dlho takze o to tazsie zvladnut to.Chcela by som partnera, to ano, ale kde vziat silu na dalsi vztah?Keby vysiel tak je to super, ale dnes viem ze je tu aj moznost ze nevyjde, a to sa priznam asi by som uz druhykrat nedala rozchod.Co mam teda robit? Ostat uz sama, alebo kde vziat energiu aby som sa nebala, a sla do toho a prezila aj rozchod, keby nahodou.Z minuleho vztahu som si povedala ze ked bude zle odidem ale neodisla som.Predlzovala som trapenie az 8 rokov, pricom to mozno bolo jasne uz ovela skor ze to nevyjde.Stale som sa ale presviedcala ze to vyjde.Nechcela som akoby prijat prehru a tak som bojovala a stale viac sil do toho vztahu davala az som sa uplne vycerpala a vtedy ma priatel nechal.Uplne vycerpanu a este rozchod.Som dnes rada ze vobec zijem.Dva roky som sa spametavala, a este stale niesom celkom ok.Uzavrela som sa pred ludmi, lebo by prisiel niekto kto by mi zas ublizil a to by som uz nedala.Hladala som teda silu v prirode samote.Co ale dalej?Kaslat na vztahy?

Lanalana

Dobreuz:Samota je tazka, ale zly vztah moze byt este horsi ako samota.Idealne je mat kamaratov, ked ste sam, no lenze moji kamosi maju rodiny, partnerov a ja som pre nich na druhej kolaji.Najprv rodina, deti , tak priatelia.Lenze ja nechcem byt na druhej kolaji.Radsej pojdem von sama, a je mi lepsie ako citit sa ze som na tej druhej kolaji. Riesenie by bolo najst si slobodneho kamosa, ktory je natom tak ako vy, a ten vas bude mat na prvom mieste tak ako vy jeho,ja vsak zo zenami moc nevychadzam teda nemame spolocne zaluby, skor radsej robim chlapske veci ale ked som si nasla slobodneho chlapa ako kamosa tak ten ma uz tlacil do vztahu.Alebo sa hneval ze ho nechcem, pritom som vysvetlila ze ziaden vztah nechcem, a ze to nieje v nom, no lenze odpoved bola, ze hej hej a o mesiac uz s niekym budem chodit.Tak ja uz seriem, budem sama.Lebo uz neviem :() Mozno sa to casom nejak samo uprata...

blokkerka

ahojte tom14 a lanalana. aj ja som na tom podobne ako vy, len ja to uz mam styri roky aj nieco. som sama, obavam sa ist do dalsieho vztahu. takpovediac si mozno aj velmi vyberam, ak mi na niekom potencionalnom nieco vadi, tak uz mi v hlave zablika cervena kontrolka, alebo skor intuicia, ze toto nie, toto by nebolo pre mna dobre. Moji rovesnici tiez uz maju rodiny, plodia potomkov jedneho za druhym, niektori sa uz dokonca aj rozvadzaju. popravde nejde mi ani tak o ten sobas, papier a hned spravit dieta. ide mi o to najst partnera na rovnakej vlnovej dlzke, aspon aby sme mali viac spolocnych zaujmov, taky chlap do koca aj do voza, vzajomna podpora jeden od druheho a ziadne superenie vo vztahu. no zrejme som moc narocna vo vybere partnera. Na druhej strane zas nechcem zacat nieco, co nebude dobre fungovat uz od zaciatku. alebo najst si partnera cisto len z rozumu. jasne ze aj ta chemia tam musi byt. len neviem ako sa odhodlat, vyjst medzi ludi a spoznavat viac ludi. aj ked niekoho spoznam, a prejavi o mna zaujem, tak akoby mam hned taky blok, pokracovat v pisani, spoznavani sa, stretavani atd... alebo sa skor uz bojim vyjst z tej svojej komfortnej single zony? neviem sama, som v tomto zmatena a netusim ako dlho to potrva. Predtym som robila tu chybu vo vztahoch ze som si partnerov prilis idealizovala, a zila som v akomsi sebaklame ze to funguje. ked sa pozeram spatne na mojich byvalych, ani jeden nebol moja krvna skupina, vzdy som sa nejako prisposobovala a zachranovala tie vztahy ale to je moc vycerpavajuce a zbytocne a stracala som tym len samu seba... no urcite mi ta minulost po prehodnoteni pomohla viac spoznat samu seba a to co od zivota chcem/nechcem. Tak ci tak, drzim nam vsetkym porozchodovym single ludom palce, aby sme niekoho stretli :)

Tom14

Lanalana, som sice chlap ale vo viac-menej v podobnej situácii. Po rokoch vo vztahu sa so mnou rozisla priatelka potom co si v praci nasla niekoho ineho. Je to uz nieco cez 2 roky a stale nemozem povedat, ze som sa z toho uplne spamatal.
Asi fakt pomoze len to znova risknut a najst si niekoho noveho. Nerad zovseobecnujem ale zeny maju casto tu vyhodu ze si aj po rozchode mozu vyberat z viacerych napadnikov. U chlapov sa vacsinou caka ze prejavia iniciativu a spravia prvy krok...akurat ze ja na to , po vsetkom co sa stalo, v sebe dodnes neviem najst tu energiu. Zaroven som vo veku kde je uz vacsina zien vo vaznom vztahu alebo si uz zacali zakladat rodiny, takze moznosti niekoho vhodneho stretnut je pomenej.
Samota, priroda a podobne su fajn, ale len do urciteho casu. Az na vynimky sme spolocenske bytosti a dlhodoba izolacia nam neprospieva.
Nech uz sa ale rozhodnes akokolvek prajem ti aby si bola v zivote spokojna. Skoda ze pre teba nemam lepsiu radu, sam by som ju potreboval :)

mirec411

Lanalana - vieš o tom, že nie je dôležité, kde zoberieš energiu po rozchode pre nový vzťah i osobný život? Na to ti odpovie aj strýko Google. Tej je neobmedzené množstvo, ...a je zadarmo.
Mala by si sa radšej pýtať, kde si urobila chybu. Odpoveď ti určite pomôže v novom vzťahu, ktorý by mal byť už úplne o inom.
Neurobila si len jednu chybu, ale viac, ...a rozpisovať ich tu by bolo na dlho. Jednu ti napíšem: - Nepočúvala si svoj vnútorný pocit. Keby si vedela, aké to je dôležité, tak dnes si už dávno v pohode.
Reči o tom, že sa máš mať rada vôbec nesúvisia s tvojimi problémami a ani s bývalým vzťahom. Ak dovolíš, odkážem ešte niečo pre prispievateľa "Caslieci".
------------------
Caslieci - takže ty to robíš tak, že na papier napíšeš všetky "pre a proti" a poučíš sa z toho. Som si istý, že tento spôsob poučenia nie je možný. Dôvod je prostý: - Ak človek nevie, ktoré veci, reči, správanie, ...atď., sú vzhľadom na vzťah správne, či škodlivé, tak jeho rozbor je veľmi pokrivený. Po rozchode 95% ľudí nevie s určitosťou povedať, kde bol problém/problémy a čo vlastne robili zle. Len pre príklad uvediem, že aj tzv. "plusy" dokážu byť mínusom vo vzťahu, ak je zle chápaná napr. láska (jednostranná, či priveľa), ak zle chápu úprimnosť (ako niečo absolútne), či ak zle pochopili toleranciu (ako bezhraničnú).
Možno si niekto, kto "sa vyzná" vo vzťahoch... Ak je to tak, jednoducho toto tu prehliadni :)

Caslieci

Energiu po rozchode mi da analyza, ktoru napisem na papier. Vsetko pre aj proti napisem a poucim sa z toho. Niet vacsej dusevnej pohody ako sa vyrovnat s minulostou.

Lanalana

valermo:Presne o to sa snazim.Problem mam ale v tom, ze mam toxicku mamu.V podstate da pokoj ked som v praci, ale mimo prace uz volá a zaplavi vas problemami.A ja uz nemam silu pocuvat jej problemy.Je toho uz priliz vela.Takze co, mam robit 24 hodín aby som mala klud? Nasla som si priatela asi kvoli tomu, aby som mala vyhovorku ze som s nim.Aby dala pokoj.Lenze tak som sa upla na priatela, a on tiez potreboval byt aj sam.Takze som mu robila asi ja sama toxicke prostredie.Zrejme preto sme sa rozisli.Problem je ona.Lenze si neviem rady.

valermo

V prvom rade sa nauc zit sama so sebou potom budes vediet a mat energiu do dalsieho vztahu, netlac na to, pride to samo, ked na to budes pripravena uzivaj si samotu :)