Meškanie menštruacie

Príspevok v téme: Meškanie menštruacie
IVETA6868

Budem mať 51 rokov. 10 rokov som uživala HAK Logest, ktorý som v decembri vysadila kvoli veku.HAK som brala kvoli silnemu menštruačnemu krvacaniu.Po vysadeni som mala 4 krat menzes na 28,25,28,25 deń cyklu.Posladny menzes som mala 3.4. , takže už 5 a pol tyždňa mi meška.Bola som u gynekologa , spravil mi USG a povedal, že sliznica maternice ma vyšku ako pred menzesom 16mm, že čochviľa dostanem.ja som nedostala a tak som bola zase pri ňom na kontrole a tvrdil, že treba vyčkať, že začina prechod. Tak som to aj brala, ale v piatok som bola vramci preventivy na endokrinologii a tam mi doktorka spravila testy, ženske hormony , pregesteron prolaktin, estrogen v norme len FSH zniženy, tak mi povedala, že ku prechodu mam ešte ďaleko, že mi nenastala ovulacia a neutvorilo sa vajičko preto to meškanie. Odporučila mi pichnuť Agolutin, ale moj gynekolog mi to nechce vyvolať, ale tie vysledky ešte nevidel.Ako by ste sa zachovali v takej situacii, čakať, alebo vyvolať menzes? Po niekolko tyždňovom vynechan a po vyvolavačke ste mali ake krvacanie? Nebolo silne, toho sa najviac bojim.Ešte dodam, že navaly potenie mám ako pri prechde už asi rok.i

petronneta

ahoj,
Za pravidelnú sa považuje menštruácia, ktorá sa objaví niekedy medzi 21-35 dňami cyklu.
O nepravidelnú menštruáciu ide, keď ju dostávaš častejšie ako raz za 21 dní alebo menej často ako raz za 35 dní.
K lekárovi treba ísť, až keď menštruácia vynechá 3 mesiace. Raz Ti môže meškať aj takmer 3 mesiace, a ešte stále je to ok, len by sa nemalo stávať pravidelne, že ju máš stále menej často ako raz za 35 dní, alebo častejšie ako raz za 21 dní.

Barbora4332

Dobrý deň mam 23rokov,vždy som mala nepravidelnú menštruáciu, ale teraz mi meška týžden je to vporiadku?

IVETA6868

No ja som brala Logest HAK prave kvoli silnejšiemu krvacaniu a cystam na vaječnikoch.Menzes počas uživania, bola miernejšia, ale ni slabá. Po vynechani som mala menzes oveľa slabši, ako keď som uživala Logest, no a teraz nie je žiadny.Len sa bojim , aby to neprišlo na dovolenke a silnej intenzity a neskončila som na kyretaži.Ten Kanavit, ktorý ste spominali ste ako uživali? Veď prave, že mne už gestageny nechce lekar davať, povedal, nech neznasilňujeme menzes, nech to pomaly skonči. Veľmi by som to už chcela mať za sebou.

petroneta

Merania sliznice maternice nie sú presne a menštruácia mešká kvôli prechodu. Ja mam 46, prechod začal najprv pri silným krvácaním, nato som dostala progesteronovu liečbu, a teraz začala menštruácia vynecháva, mam ju zhruba raz za 3 mesiace a nie silnú, som bez problémov a problem nie je ani dovolenka počas menštruácie pri vode.

IVETA6868

Petroneta, veľmi pekne ďakujem za prispevok.V úpiatok som bola za lekarom s vysledkami z endokrinologie, tak to veľmi ani do uvahy nebral, povedal, že lieči ženy a nie papier a že na začiatku klimaxu hodnoty v krvi nemusia byť pozitivne.Stale mi kaže vyčkať na menzes. Mam prisť 10 dni pred dovolenkou a povedal, že mi že potom to bude riešiť, tu moju dovolenku myslim, tak neviem, či mi niečo nasadi, nevyjadril sa.Na usg , keď mi začal meškať menzes , tak mi vyšku sliznice nameral 18mm, po 2 týždňoch 15,, a teraz 12 mm.Neviem sa z toho vymotať, ako je to možne že sliznica sa zmenšuje, aj keď nekrvacam?u

mimwi

Ja by som počkala veď keď sa neuvoľnilo vajíčko tak sa uvoľni zase na ďalší mesiac a malo by to byť ok nie?

IVETA6868

Veď ja dom di podľa priznakov myslala, že to bude začinajuci prechod, ale podľa hormonalnych testov to prechod ešte nie je.FSH hormon by mal byť nad 25 a ja ho mam 7.

alicia27

uz v tom veku to moze byt aj v dosledku toho, ze si v prechode a ze uz jednoduche menstruaciu nikdy nebudes mat..ci?

petroneta

ahoj, iveta, počkaj ešte týždeň, až 10 dní. Keď sa menštruácia nedostaví, choď ku gynekológovi, ale len kvôli tej dovolenke.
Nemala by si mať kvôli omeškaniu silnejšie krvácanie, ja som nemala. Je dokonca možné, že bude slabšie, lebo hladina estrogénu ešte nie je tak vysoká, aby sa dostavilo.