po smrti maminy sa necitim dobre stale musim na to mysliet
uzkosť
nechcem robiť reklamu, ale prekladala som kedysi článok o aminokyseline Tryptofán. Je to voľnopredajný liek, proti úzkosti, produkuje serotonín a melatonín, na dobrý a kvalitný spánok. účinok nastupuje po 2 týždňoch. Podľa mňa si ho zaobstaraj v lekárni, možno sa musíš spýtať vo viacerých a ber obvyklú dávku lexaurínu. Keď sa budeš cítiť lepšie, lexaurín môžeš postupne pomaly vysádzať. Ten tryptofán sa nachádza aj v potravinách, takže totálne prírodná báza, určite nebude vadiť, keď ho budeš brať aj dlhodobo.
No a najväčšia liečiteľka je príroda. Výlety v prírode, prechádzky. A keď si na tom fyzicky tak, že zvládaš aj šport, tak pri športe sa tiež produkuje hormón šťastia serotonín. Tuším šport nad 20 minút už tak pôsobí.
ahoj, neviem ako dlho po smrti maminy si začala brať hneď lieky, ale napadla ma jedna vec...mne zomrel ocino pred 12 rokmi a pamätám sa, že paradoxne mi pomohlo práve to, že som emócie vôbec nepotláčala a proste som ich vyplakala...tesne po smrti boli dni aj aj noci kedy som stále plakala, lebo otec zomrel veľmi nečakane pri nehode takže ani sme nemali šancu sa s ním lúčiť.
Takže možno by na začiatok pomohlo práve nebrzdiť ten žiaľ a nechať ho vyplakať t.j. nepotlačovať hneď smútok tabletkami. Mne to pomohlo a žiadne tabletky som nebrala...ešte si pamätám, že som tak plakala že môj manžel to už nevedel vydžať..potom ale prišlo akoby naraz uzdravujúce upokojenie...Tiež z duchovného hľadiska ti odporúčam dať vyslúžiť za maminu omšu...Želám ti skoré zotavenie z tejto tragédie, neboj sa...
Rozhodla som sa pre cvicenie podla tutorialov. Uvidime ci budem vytrvala :-)
Hej (?), diky Zlatusa. Budem musieť, ale hentam ma dobre naučili cvičiť. Lebo tiež asi nie je cvik ako cvik. .. Pa.
Zuzka ono aj samotné pravidelné cvičenie pomôže, len musí byť pravidelné!
Swistica skúšala si niečo na tú kŕčnu? Ja som bola na rehab. cvičila som, dali parafín plus masáž. Veľkú úľavu som cítila. Potom som na druhý deň tiež cviçila, a tiež mi to uľavilo pomerne v dobrej miere. .. predtým som cviçila iba podľa letáku :-D a nič.
Môžeš ísť von na prechádzku a tak zamestnať si myseľ.
som žena matka 2 deti nechapem ako možeš niečo take napisaťale neprajem ti nič zle ani aby si nikdy nič take nezažil ak maš rad svoju mamu
No najlepsie by bolo prekonat to bez takychto tabletiek. Prvotne obdobie mas uz s pomocou tabletiek za sebou, tak teraz by si to mohla skusit i bez nich. Skus napr. nieco bylinkove volnopredajne na upokojenie a mozno sa skor rozpravat s niekym, kto to tiez prekonal, alebo ak nikoho takeho nenajdes tak psycholog.
posmrti maminy sa necitim dobre musim stale na to mysliet brala som 3 tyždne laxaurin 1.5 2 krat denne po troch tyždňoch som sa citila dobre stačilo mi ho brať už len večer ale keďze som sa bala zavislosti na lieku ako pišu v letaku navštivila som psychyjatra on mi lieky zmenil a ja som sa dostala znovu tam kde som bola predtym bola som na pohotovosti a tam mi povedali že mam brať to čo mi pomahalo čiže opeť laxaurin ale teraz tie učinky su pomale slabo zaberaju a znova prišiel ten strach a uzkosť neviem čo mam ďalej robiť