Chrbtica,strach z diagnozy a magnetoterapia

Príspevok v téme: Chrbtica,strach z diagnozy a magnetoterapia
Brumik Ba

Dobry den.
Mam problem s chrbticou a strasny strach z vysetrenia ze mam poskodeny stavec,platnicku atd.
Zhruba v strede chrbta.Bojim sa diagnozy.Keby to bolo koleno,ruka ok ale chrbtice sa bojim.Priznam si to mam panicky strach z operacie zakrokov a vsetkeho co ma s tym suvis.

Pocul som ze mgnetoterapia by mohla nejak odstranit tento problem.Aspon ciastocne.Cital som o tom skoro vsetko ale ci to je pravda netusim.Nemate niekto skusenost?

mjanik

chrbatik-tu je akupunktúra priam ideálna,tá ťa musí vyliečiť.Zrejme ťa liečil čo sa nerozumie akupunktúre a tak nielen ,že ťa nevylieči,ale robí aj zlú reklamu akupunktúre!!!!

Chrbatik

Akupunktura nie je pre kazdeho mne sa pohorsilo. Mam vyklenutie-protruziu disku a zapal v chrbtici ani cvicit sm system sa mi neda. Elektro, ultrazvuk a parafin nepomohli skor naopak. Jeden den boli druhy nie. Neviem co dalej. Uzivam diclovit a dorsiflex ale moc nepomaha. Bola som aj u liecitela mam caje a zabaly na zapal. Trpim a bojujem:(

ahjajjaj

zuzka, ortopéd má na starosti kosti. Neurológ nervy. Bolesť spôsobujú nervy. Teda deformita kostí, ktoré tlačia na nervy. V podstate sa s bolesťami chrbtice dá ísť aj na ortopédiu aj na neurológiu. Len neurológ skôr predpíše medikamentóznu liečbu, prípadne dá injekcie, lebo to skôr zapadá do jeho sféry.

Zuzka8

A s chrbticou nie je lepšie ísť k ortopédovi? On by to mal mať predsa lepšie v oku, nie? Tak som premýšľala, logicky.

Zuzka8

A s chrbticou nie je lepšie ísť k ortopédovi? On by to mal mať predsa lepšie v oku, nie? Tak som premýšľala, logicky.

je to

Na masazi si bol? Cinska, thajska, indicka, ajurvedska, sportova, nieco si vyber. Preco si sa upol prave na magnetoterapiu, to som este nepocula, ze by niekomu pomohlo.

ahjajjaj

podľa Tvojho opisu to môže byť asi hrudná a krížová chrbtica. Zrejme je tam dysbalansované svalstvo a tlačí Ti nervy. Možno organický nález ani nie je tak zlý, ako Tvoje pocity. Určite choď k neurológovi a daj sa vyšetriť a poslať na RTG.

Brumik Ba

Dakujem za ochotu a nazor.

" Prídeš k neurológovi, odskúša Ti reflexy, či vieš zohnúť nohu v kolene, chodiť po pätách, po špičkách, zohnúť sa po špičky nôh, zdvihnúť nohu, bicyklovať, zdvihnúť ruku nad hlavu a pod. "

To som skusal viem za zohnut aj vsetko dokazem.
Ta bolest vystreluje ked dlho sedim napr.Davnejsie to bolo strasne strielalo to z oblasti ako su lopatky tak 5cm nizsie v strede chrbta.To som ako tak zvladol.Teraz je to miernejsie ale konkretny priklad z dneska.Kracam a naraz proste neviem to vysvetlit.Zavrat ako keby kazda noha a ruka sla inde.V sekunde strach ze co sa to deje.A pocujem aj take praskanie v krku a v chrbte ked vstavam.

Mne je jasne ze tu mi len poradite nepoliecite preto som spominal ze zvazujem o zakupeni magneto.
A to vysetrenie to je jasne ze ma neminie,len mam z toho strach.Bol som sportovec a totp co sa deje ma uplne rozhodilo.

ahjajjaj

pripájam sa aj k mjanikovmu názoru. Bolesti chrbtice dobre lieči akupunktúra. Na to, aby tie bolesti nevznikali, je potrebné cvičenie na chrbticu.