Ako si nebrať veci príliš k srdcu?

Príspevok v téme: Ako si nebrať veci príliš k srdcu?
Emily233

Ahojte, ani neviem, či to sem patrí, ale skúsim. Chcela by som Vás poprosiť o rady, tipy ako si nebrať veci príliš k telu, k srdcu.
Nerozumiem niektorým ľuďom. Nerozumiem prečo sa každý stará do druhých,ale na seba sa nepozrie. Prečo ohovárame, závidíme, šírime lož a polopravdy, súdime druhých bez toho aby sme ich osobne poznali? Prečo riešime ako kto vyzerá, kde kto pracuje, kastujeme ľudí podľa vzdelania alebo práce. Ak niekto nemá úžasnú kariéru je neúspešný. Riešime postavu, tvár, vlasy.. Načo je to dobré? Čo z toho ľudia majú? Teší ich to? Alebo si nejakým spôsbom hladkajú ego?
Ako mám byť viac asertívna? Napríklad mňa keď niekto urazí alebo má nejakú hlúpu poznámku, či povie niečo ironické, mňa nikdy nič vhodné v tej chvíli nenapadne, neviem ako "odraziť" útok.

Medea7

Tak mu povedz tvoj názor Tvoje myšlienky s tým sa vyrovnáj Ty ja na to čas nemám. Nemusíš byť aj ty ironicka alebo útočná. Ale to je len môj názor.

Medea7

To si netreba všímať, to aj tak nevyriešiis, ja to beriem už tak ze si v duchu poviem len sa pobav, nie si moja úroveň. A mňa nevytocis, skôr ja sa bavím. Svojimi vecami sa zaoberáj.

Ambrosium

Podla mna, ked mas raz taku povahu- si velmi citliva, tak to uz velmi s tym nic nespravis.. Stale to budes riesit, co o tebe kto povie.

vcelka

neviem, osobne to absolútne neriešim, je mi jedno, kto si čo o mne myslí, kto si čo hovorí, keby som mala sedieť každému tak asi by som sa z toho zbláznila

roladka

ako tu už niekto spomínal, sú nešťastný so svojho vlastného života preto sa rýpu v životoch iných. Ľuďia sú skrátka je...tý.

ahjajjaj

Asertivita je komunikačná zručnosť adekvátne, vhodné formulovať svoje požiadavky a vhodne reagovať. Nevhodným reakciami sú agresívne a pasívne. Agresívnym môžeš ublížiť iným a pasívnym si necháš skákať po hlave.
Inak si myslím, že ľudia neohovaraju zo zlomyselnosti, len robia zo spoločných známych predmet rozhovoru. Je to lepšia a zaujímavejšia téma ako záhradka ci počasie. V skutočnosti ani za závisťou ani za ohovára ránom sa skrýva málokedy ozajstné nepriateľstvo, zlomyselnosti a nevraživosť. Ľudia sú proste od prírody klebetni a treba sa naučiť im to tolerovať a blahosklonne dopriať a zbytočne sa tým netrapit. :)

Sisinka

Pozri, tvoje stastie je len a len v tvojej hlave, nezavisi od druhych ludi. Preco to ludia robia? To je jednoduche. Maju ubohe, nudne zivoty a su nestastny a nespokojny samy so sebou preto ich tesi ked mozu ohovarat a rypat do druhych. Vobec sa tym netrap, s takymito ludmi sa budes stretavat pocas celeho zivota. Ignoruj to.

Matyo

Pretože sme ľudia, máme dobré aj zlé vlastnosti, cnosti aj hriechy, tak to bolo, je a bude až dokým ľudstvo bude existovať, nemá zmysel sa s tým príliš trápiť...