Ohovaranie pomoc

Príspevok v téme: Ohovaranie pomoc
kikk044

Dobrý deň
Neviem s kým by som sa o tomto porozprávala. Nechcem zaťažovať rodičov ,lebo viem ,že by to riešili...
Mám 16 rokov a nerada sa zapajam do nejakých drám v tomto našom teenegerskom živote...nepijem,nefajčím,nedrogujem,nechodim na party,nikdy som nemala frajera .Nie ,že by ma nijakí nechceli prave naopak ,ale ja nechcem. Som vždy ku každemu milá a aj pomožem a som spoločenska nie som nejaka hanblivka alebo šprtka ako z toho popisu to može vyznieť :)) k veci už. Dnes na mna 4 dievčata hovorili pred všetkymi ako ma nenavidia.Nikdy som im nič nespravila ani ma nepoznaju.Viem ,že by som si nemala z toho nič robiť. Neviem sa ale s tym zmierit ,lebo som na každeho mila a nikomu nič nerobim. A chcem sa spytat prečo to robia ? Velmi mi to je luto hovorili to vela ludom aj tým na ktorých mi zaleží

kikk044

Ďakujem všetkým za vaše odpovede a ,že ste si našli čas :)))

mirec411 - presne tak všetko zle je na niečo dobre :)

mirec411

kikk - už celé veky sa také správanie považuje za "sťahovanie iných za nohy". Znamená to len toľko, že ak niekto (ony) nedokážu byť ako ty, tak sa uchyľujú k ohováraniu a ponižovaniu, ktoré si pokojne aj vymyslia.
Ako sa proti tomu brániť? Najlepšia rada: - Nebráň sa! ---- Bol by to boj proti hlúposti, ...a rozumní (a skúsení) sa mu vždy vyhnú. Nikto v ňom nemôže vyhrať, aj keď........... Výhrou - teraz pre teba, by vďaka mlčaniu a sledovaniu reakcií okolia, bolo rozoznanie skutočných priateľov a rozumných ľudí. Hlupák im totiž uverí, nepriateľ sa k nim pridá, ...a výsledok? - Vďaka hlúposti tých dievčat rozoznáš kto je kto. Rozumní im neuveria, kamaráti ostanú pri tebe a známi nezmenia názor, lebo ťa osobne poznajú. (Ak názor zmenia, zmeň aj ty svoj názor na nich.)
Hlúposť sa dá poraziť len jej ignorovaním. Nezabudni: - Čo si všímaš, to živíš.

gregortajovsky

Ono
Aka matka, taka Katka ( Zuza, Lyda, Mira, Kveta, Monča, Luca, Naďa, Bara, Mira, Iva, Reňa, Eva, Vika, Broňa, Iveta, Viera, )
..myslim ze uz by aj stacilo :-D

Dodo34

Preco sa tie kravy osprostele tak spravaju.
Lahka odpoved
Preto lebo je to typickee spravanie sa deti v puberte teda pubertakov. Kto nepije, nefajci, nema frajera, nieje vulgarny je out ..samozrejme podla zmyslania pubertakov. Nie dospelych uvedomelych ludi.
Ty patris k tym inteligentnych uvedomelym mladym ludom ktori maju ine hodnoty ako tie kravy.
Podla nich je to velka frajerina kurit, pit a nadavat. Ale frajerina akurat tak pre vek 13-19 rokov.
Si ina rozumna a preto to robia kole im to očiska v ich gebuliach prazdnych.
Ono je pravda ze co som si vsimol, aj niektore zenske okolo 30tky sa tak spravaju ale to su take dusevne zaostale zeny co sa pozabudli v pubertalnom veku
Osobne som mal take dve kolegyne z byvalych prac. pozicii.
Takze tak

BJ_2

ktokoho - je to preto, ze ich rodiny stoja za ...
to je ten dovod, preco to robia. Nie ze skusaju vsetko. Je to preto, ze ich nikto nevychoval to je ten pravy dovod.
Mlady clovek nemusi skusat vsetko, sprejovat ulice, fajcit... ked je vychovany, urcite nie. Vidi v tom vandalstvo, alebo hlupost, ako si poskodit zdravie. To ked ho vychovaju.

zena

Lebo si ina, preto to robia. Ak by si robila co ony, neohovarali by ta. Zostan taka aka si a nauc sa s tym zit. Drzim palce.

ktokoho

Je to tak preto, lebo svet ľudí je ako džungľa, divočina. Clovek odpradavna zil v svorkach, skupinach, lovil, musel prezit. A niekedy aj na ukor svojich sukmennikov. Preco vlastne su ludia na seba zlí? Resp na teba? Lebo si zrejme vhodným objektom, tak skúšaju. Preco? Lebo v jednote je sila. Neverím, keby kazda z nich bola sama, a nie v skupinke, ze by si ta takto podávala. A robia to aj preto, lebo najvacsia obrana je útok, proste mladi ludia v tvojom veku skusaju vsetko, sprejuju ulice, fajcia, drobne kradeze, chuliganstvo atd. Dovod? Ja tomu hovorím nevpratanie sa do koze. Asi si introvertnejsia povaha, tak to maju ľahké, skus pouvazovat nad spojencom. Je mozne dost aj to, ze ti zavidia alebo si sa jednoducho stalao objektom nenávisti, ktorá pramení len z toho. aby bolo koho neznasat. Nie na vsetko zivot prinasa vysvetlenie.

kikk044

@swistica Samozrejme. Keby povedia, že som im nesympatická. To by som zobrala. Viem sa zmieriť s kritikou. Ani ony mne nie sú sympatické tým ako žijú ... každý týždeň iný chlapec , v klube opité a zhulené čo ledva stoja na nohách a ešte to dávajú na Instagram nech sú frajerky. Ja tu ale nie som aby som ich súdila a aspoň keď nemám čo povedať som ticho. Nebudem hovoriť ,že ich nenávidím iba za to ,že su mi nesympatické. Keby mam nenavidiet všetkých nesympatických ľudí na tomto svete, pohltila by ma ta nenavisť.

@dobreuz ďakujem pekne za vašu radu. Nech mi to povedia do oči a potom sa im určite postavím. Keby ich začnem aj ja urážať iba klesnem na ich úroveň :)))

@ahjajjaj ďakujem za odpoveď :))

swistica

Ono clovek nemoze vyhoviet kazdemu a byt kazdemu sympaticky. Ty tiez iste vsetkych nemas rada. Prakticky s tym nic nespravis a len sa skus nad to povzniest.