Obhajoba bakalárskej práce

Príspevok v téme: Obhajoba bakalárskej práce
Obhajca799

Zdravím, teraz v Pondelok budem mať moju prvú obhajobu záverečnej práce, mám strach že to nedám aj keď posudky mám našťastie dobré, Ačko od školiteľa a Bčko od oponenta. Ale neviem či pri obhajobe to berie komisia v úvahu.
Som taký introvertný typ, menej výrečný a tak sa bojím či to dokážem obkecať tých cca 10 minút. Robí mi problém ísť za nejakým profesorom, keď potrebujem s niektorým niečo prebrať tak chytím paniku a neviem sa správne vyjadriť, a nie to ešte pred celou komisiou. A potom ešte tú štátnicovú otázku. No, ale keď som dal maturu aj doterajšie skúšky na VŠ tak sa mi to možno nejako podarí.
Ak je tu náhodou niekto kto to už má za sebou nech napíše jeho skúsenosť :) ...

peltyra

....kľud, pokiaľ máš dobrú známku zo samotnej práce a nie je od niekoho iba okopčená, že človek vie o čom tam písal ta to obháji...

Obhajca799

Ďakujem za vaše rady, v komisii budem mať vedúceho práce, ktorý bol s prácou spokojný a nedal ani žiadnu posudkovu otázku. Oponent dal otázku, mám vyjadriť vlastný názor na určitú problematiku, ale myslím, že by to malo byť v pohode, keďže názor má byť môj t.j. v podstate môže byť akýkoľvek.
Presné znenie témy nechcem veľmi takto verejne dávať, ale téma je z oblasti energetiky, slnečnej energie a cieľom práce je návrh fotovoltického systému pre výrobu elektrickej energie.

SofiaElla

Dáš to, aj keby si povedal tri vety. Hlavne nestresuj. Školiteľ ani oponent proti svojmu hodnoteniu nepôjdu.

swistica

Priprav si na obhajobu prezentaciu a ak mas stres ako pises, pekne si napis na papier presne co budes pri kazdom snimku rozpravat.To si doma odstopuj na 10 minut a poriadne nacvic. Tym ziskas istotu a stres opadne. V posudkoch mas iste otazky, na tie by si mal mat pripravene dobre odpovede. Mozete sa tiez dohodnut so spoluziakmi, ze si prace navzajom odprezentujete. Tym vychytate chyby, odkukate od spoluziakov co robia pri prezentacii lepsie. Znamky z posudkov mas super, cize na to iste prihliadnu. Myslim, ze horsia ako B nebude. Drzim palce.

ahjajjaj

ahoj, mám za sebou obhajobu diplomovky aj prvej kvalifikačnej práce.
Diplomovka mi nedopadla podľa mojích predstáv, asi kvôli tomu, že som nevedela tak argumentovať a mala som jednoducho horší deň - tak sa mi priklonili k dvojke. Prvá kvalifikačná sa opierala o fakty a skúsenosti, ktoré som podoprela mojími slovami. Aj Ty sa o ne pri obhajobe bakalárky opieraj a malo by všetko dobre dopadnúť.