Zdravím, teraz v Pondelok budem mať moju prvú obhajobu záverečnej práce, mám strach že to nedám aj keď posudky mám našťastie dobré, Ačko od školiteľa a Bčko od oponenta. Ale neviem či pri obhajobe to berie komisia v úvahu.
Som taký introvertný typ, menej výrečný a tak sa bojím či to dokážem obkecať tých cca 10 minút. Robí mi problém ísť za nejakým profesorom, keď potrebujem s niektorým niečo prebrať tak chytím paniku a neviem sa správne vyjadriť, a nie to ešte pred celou komisiou. A potom ešte tú štátnicovú otázku. No, ale keď som dal maturu aj doterajšie skúšky na VŠ tak sa mi to možno nejako podarí.
Ak je tu náhodou niekto kto to už má za sebou nech napíše jeho skúsenosť :) ...
Obhajoba bakalárskej práce
Ahoj, samozrejme, ze sa to berie do uvahy. Komisia bude takisto hodnotit tvoje vedomosti a potom to cele spriemeruje to konecnej znamky. Neboj, to das, a este ti aj 10min bude malo. Tremu ma asi kazdy, ale akonahle prejdes prve dva slajdy z prezentacie tak uz sa rozbehnes. Ved si to mozes predtym doma nacvicit a aj odstopovat, aby si to nemal pridlhe ani prikratke. Ak budes mat oponenta na obhajobe, tak rataj s tym, ze ti mozno este polozi nejaku otazku, rovnako aj veduci odborovej komisie a par dalsich ludi. Maju to viac menej nakazane, aby bola aspon aka taka diskusia... Ale ubehne ti to rychlo, neboj sa. Hlavne neostan ticho alebo nepovedz ze neviem. Vzdy sa snaz vynajst aj v pripade, ze to, na co by sa ta pytali nemas uplne do detailu prestudovane. No.. keby mas este nejake otazky tak sa pytaj. A drzim palce :)