Doberaju si ma

Príspevok v téme: Doberaju si ma
nada5

Čaute. Ja osobne som skor samotarka ale nechcem takto uz byt no nieco vo mne je take ze mi je najlepsie ked som zavreta doma. Pracujem s ľuďmi ?takze cele je to na hlavu. Znie to mozno smiešne ale ja normálne sa premaham ked s niekym musim komunikovat. Pretoze som tichsia a ja sa neviem prekonat.. Neviem vyvinut dost dlho debatu a to ma stve. A preto ma aj ohovaraju a ja to pocujem, ludia su pre mna v tomto hnusny. Ja nikoho neriesim.. Ale mna futt niekto musi. Nik mi neporadi, musim sama vsetkym prejsť to mi je jasne. Len mi je uz aj smutno s toho a vsetkeho a neviem to zmeniť. Inak mam 35r uz stará p

klaksima

tebe to mozno ted nevadi, no pride raz cas, ked ti bude smutno samej a potom si okolie povie, ze vsak to si ty, ta co bolo zakazdym sama doma zavreta

LuckazHC

Zarazilo ma, že o sebe píšeš ako o starej p. Prepáč, ale keď o sebe takto zmýšľaš, keď sa sama nemáš rada, čo potom čakáš od cudzích? Musíš sa mať rada a poznať svoju hodnotu. Ja som mala kedysi rovnaký problém, už od školy som tichá, utiahnutá, nevedela som povedať vlastný názor, hanbila som sa. Dostavila sa u mňa sociálna fóbia, mala som strach keď som musela prejsť okolo ľudí. Cesta pešo do mesta pre mňa bola nočná mora. Ľudia si zo mňa robili srandu, ohovárali ma, ponižovali. Kládla som si otázku "Čo som im urobila?". Nič som im neurobila, ale chyba bola vo mne. Nemala som sa rada. To bol ten problém. Začala som na tom pracovať, prestala som sa trápiť nad vecami, ktoré nemôžem ovplyvniť, nemôžem nikoho prinútiť aby ma mal rád, ale snažím sa byť najlepšou verziou samej seba. V práci mám kolegyne s ktorými si super vychádzam aj kolegyne ktoré ohovárajú a závidia, majú hlúpe poznámky. Vieš čo? Zoširoka sa na nich usmievam :D Neriešim ich. Ľudia ktorých baví niekoho stále riešiť, rýpať, vysmievať sa a ohovárať sú obyčajné trosky, možno vo vnútri nešťastné a takto si hladkajú svoje obrovské ego.

clooo

Keď máš 35 rokov, tak o to smutnejší je fakt, že máš slovník ako štamgast v krčme Horná Maríková. Vo svojom veku by si už mala vedieť zvažiť, čo povieš a ešte viac, čo napíšeš, keďže vyjadrenie myšlienky písomne trvá omnoho dlhší čas ako vyjadrenie ústne. Ak používaš takýto nevyberavý, vulgárny slovník aj pri komunikácií s ľuďmi okolo teba niet divu, že máš problém nadviazať priateľstvá.

Ďalšia vec, ktorá je pre mňa zaražajúca, je tá, že by si chcela tráviť čas v spoločnosti ľudí, ktorí ťa ohovárajú. Čo tak sa prihlásiť na zoznámku alebo sa začať venovať nejakej záľube, kde stretneš nových ľudí ?

Tutanchamon_xD

Ja len nechápem z kade sa títo ľudia všetci berú. Toľko tém je tu už založených o tom, ako je človek introvert, nevie s ľuďmi komunikovať, nevie sám od seba nadviazať komunikáciu, radšej sa s nikým nerozpráva, radšej je sám, je tichý, má problém so slovnou zásobou a to sú všetko mladí ľudia v mojom alebo aj mladšom veku. Čo sa to deje ?

Prečo má niekto taký problém s niekým komunikovať ? Najdôležitejšia je komunikácia, ja som mal v robote zase takého človeka, čo by vkuse len kecal. Ja som síce tiež taký, ale on bol extrém. Nerozprával som sa s ním asi pol hodinu a už začal kolegovi, že bo_a ja by som mu takú prije_al :D proste mal nervy, že s ním nekomunikujem. Nemal som v tedy vôbec náladu a on si myslel, že to nepočujem, ako mi nakladal poza chrbát. Nerobil som si z toho ale nič :D však viete akí sú kolegovia v robote, čo majú vyše 50 rokov a frflú skoro na všetko :D

Tým chcem ale povedať, že komunikácia je najdôležitejšia, hlavne v robote, kde proste človek nemôže byť celý deň ticho ako na pohrebe. Treba začať sám od seba s vetou, no čo ako to dnes ide ? Máš aj nejaké voľno najbližšie dni ? Kam sa chystáš počas voľna ísť ? Akú máš dnes smenu ? Do koľkej robíš ? Čo máš dnes na obed ? A proste komunikovať o niečom počas pracovania, ak sa dá.

Strašne veľa introvertov je v dnešnej dobe a to hlavne medzi mladými ľuďmi

Funeral director

A ty potrebujes dlhu debatu, alebo myslis, ze dlha debata je normalna a taka by mala byt? Prisposobovanie sa kolektivu pre ktory je dlha debata nevyhnutna ta ohovarania za chrbtom nezbavi. Trochu pochybujem ze tebou opisany pracovny kolektiv je vlastne dlhej debaty schopny skor by som to odhadol, ze ty nie si schopna hodit na niekoho dostatok spiny aby to bolo zaujimave a na dlhu debatu.

Kalgan1

Ono su vselijaky ľudia. Niektori su len obmedzení a nevedia inak komunikovat. Niektori si ta doberaju, aby si pomasirovali vlastne zkrachovane ego, niektori ludia su proste zli a potom su takí, co to na teba len skúšajú, aby videli ako ďaleko mozu zájsť. Preto je take dolezite sa niekedy ozvat, ci mat pripravenu razantnu odpoved a rychlo, efektivne a hlavne pokojne ich odfajcit. Niektori neznasaju, ked vidia, ze ta nedokazu vytočiť a ty si zachovas pokoj ale stojis si za tym - vtedy ich odzbrojis a im zostanú uz len hlupe vulagarizmi a tym sa diskvalifikuju, alebo rovno stiahnu chvost.

Inak neviem, ci to je touto dobou alebo cim, ale ludia sa uz vopred vsetci odpisujú, ked prekrocia 30ku. Vsak preboha, do 18 si bola este oficiálne neplnoleta, takze ked mas 35 si podla mna v uplne normalnom a paradnom veku. Neodpisuj sa tak dopredu a trocha si ver. A to, ze rada travis cas doma je tiez v pohode. Mne vo velkom pomahaju moje konicky, lebo polke sa venujem v klude doma a polka si vyzaduje, aby som chodil von, i ked sa vyhybam velkym davom ludi.
Keby si chcela este nejake rady, alebo ktokolvek s podobnymi problemami, kludne napiste martinbetlen@gmail.com