Spinálna stenóza

Príspevok v téme: Spinálna stenóza
majaja

Dobrý deň! Mám 58 rokov a bolesti chrbtice už dlhšie, bola som na magnetickej, okrem toho že mám vysunuté 3 platničky a nejaké výrastky a hlavne je najhoršie toto Centrálna spinálna stenóza L2/L3 a L3/L4/L5 v rozmere 7 mm.Má stým niekto skúsenosť bol niekto tu na to operovaný vraj dosť nebezbečná operácia.Mám strach lebo nemám žiadne informácie kde sa obrátiť.Budem vďačná za každú reakciu

ahjajjaj

akupunktúra môže zmierniť bolesti chrbtice, ale nie vyriešiť samotnú fyzickú príčinu bolesti. Operácia je jediným vhodným riešením. Samo sa to nevylieči, a na spinálnu stenózu žiadna alternatíva neexistuje. Vlastne sú dve možnosti:
operácia alebo trápenie.

ahjajjaj

jeden môj vtedy 40 ročný známy absolvoval túto operáciu pred 5. rokmi, zotavoval sa asi 4-5 mesiacov, a teraz hrá pravidelne dvakrát týždenne futbal a behá maratón, alebo 100 km trnavský beh, ktorý je každý rok.
Je to fakt zložitá a dlhá operácia, ale oplatí sa, jeho zdravotný stav sa zlepšil. Takže vybaviť si operáciu a predtým prejsť na zdravú výživu, veľa zeleniny atď. nech má organizmus dosť živín a vitamínov, aby sa všetko čo najrýchlejšie hojilo.