Priateľ a rodičia

Príspevok v téme: Priateľ a rodičia
Nicka

Ahoj, mám taký problém. Mám 22 rokov a mám prvého priateľa, sme spolu len 4 mesiace, ale veľmi ho ľúbim a nechcem ho stratiť. Podotýkam, že priateľ má 30 rokov. Môj problém spočíva v tom, že som chodila na výšku a rodičia sú taký, že škola na prvom mieste, je im jedno, že nejedavam, nespavam, hlavne nech sa učím, hlavne otec. Môj život pred priateľom bol taký, že som ani von nechodila. Stále som bola len zavreta v izbe a učila sa, či bola zima, či leto, no aj tak som nikdy nebola výborná žiačka, skúšky som robila na 3x. No a ako som si našla priateľa, začala som chodiť von a to sa už našim nepáčilo, začali mi hovoriť či musíme ísť aj dnes von, či nám nestačia spolu 2 hodiny... Strašne mi to vadilo, predsa nemám 15, ale som plnoleta. Zo začiatku sme chodili von len asi od 18:00 do 22:00. Postupne začal bývať v robote dlhšie, tak sme bývali dlhšie vonku. Potom som u neho začala aj prespavat. Otec o tom nevedel, mamina ma kryla. Keď som ho doniesla 1x domov, oco si s ním ani ruku nepodal, radšej vynadal mame, čo robí u nás, ruku si s ním podal až o mesiac od tohto. Keď nás už nebavilo sa s priateľom skrývať, tak som sa oca spýtala či tam môžem prespať, povedal, že jemu to je jedno, tak som ostala a on medzitým vynadal mame, a teraz k tomu hlavnému, som v 3 ročníku a škola mi nevyšla, nedali mi bakalárku, tak som musela kvôli tomu prerušiť školu, naši mi strašne kvôli tomu vynadali, samozrejme priateľ bol najhorší. Ja zo strachu som neprišla z intraku domov a už asi 2-3 týždne bývam u frajera, býva ešte s otcom. Naši mi dali na výber buď oni alebo frajer. A ja neviem čo mám robiť. Nechcem stratiť nikoho. No viem, že ak sa teraz vrátim domov, naši ma budú zase kontrolovať a hovoriť mi do všetkého a priateľa mi zákažu. Sám otec mi povedal, že čakal, že si nájdem niekoho v škole o 2-3 roky staršieho a nie niekoho, kto nemá ani školu...

vierocka66

majú strach o teba, chcú aby si niečo dosiahla. O tomto sa treba otvorene pozhovárať, je možné, že to teraz nechápu, ale časom pochopia.

Janina333

Tomu sa hovorí opičia rodičovská láska..postupne vidia že ich život začína stáť za prd a usilovne pracujú na tom aby si priviazali o seba svoje deti..potom ked už budu chciet byt aspon naoko normalny vam poradia aby ste si prerobili poschodie kupili pozemok vedla nich radi vám na vsetko pozicaju a pod. A vacsinou znicia manzelstvo a vztah..nevedomky..a aj ked uz budete byvat dalej bude armageddon ak v nedelu nepridete na navstevu.Niektori zabudli (hlavne na SVK) že uloha rodicov sa kocni ked je dieta dospele...ak zlyhala vychova v detstve potom to uz nenapravia.

olivara

Treba sa s nimi porozpravat narovinu. Povedat im, co ty od zivota ocakavas a ze jednoducho nebudes stale robit iba to, co od teba oni vyzaduju. Je to predsa tvoj zivot!

mojeskusenosti

Normalne mi je az luto aki vedia byt niektori rodicia.Mne mama kamosku zakazovala.Lebo ma volala stale von a ja som sa musela ucit.Aj som chcela ucit sa ale nie tak ze mi niekto prikaze Ked sa mi nechcelo tak som sa jednoducho neucila.A uz bolo zle.Na kamosku.Samozrejme.A tiez nasi , ze najdi si niekoho dobreho, a tak som nasla ale kopol ma do zadku, samozrejme nebola som pre neho dost dobrá.Takze este som sklamanie potupu prezila kvoli blbej rodine.

ketin

v prvom rade si níjdi prácu, snad ta nebude dotovat frajer, energie, strava niečo stojí,.. ked tam mienis byvat s ním... ked si na vysku ist nechcela mala si si hned po strednej najst robotu..

ahjajjaj

Skús opakovať ročník a dorobiť bakalárku. Ak to nejde, nájdi si zamestnanie, aby si bola finančné nezávislá aj od frajera aj od rodičov.