3 roky som bez vztahu

Príspevok v téme: 3 roky som bez vztahu
MarcB

Zdravim Vas :) Chcem sa spytat ci je tu este aj niekto ako ja co je dlhsie bez vztahu... Teda ci to je v pohode a ako sa s tym vyrovnavate vy... Mam cez 30 rokov, prácu a byvam s otcom. Nemam vela prilezitosti kde spoznat zensku kedze do spolocnosti uz chodievam menej. Venujem sa mnohym zalubam, konickom cize vyplnený cas mam az az, ale proste v laske sa mi nedari a aj ked milujem ked si mozem vychutnať samotu, chyba mi niekto kto bol po mojom boku uz navzdy :) :/ Sice nedavno sa objavila jedna, ale vidime sa iba sem tam a ma to par prekazok... Zatial Dakujem

johny8

@MarcB. Ja len tolko, ze som v podobnej situacii. Mam tiez nieco malo cez 30 a uz som viac ako 2 roky single (posledny dlhorocny vztah skoncil potom ako ma priatelka podviedla a opustila kvoli kolegovi z prace).Sice pre teba nemam ziadnu dobru radu, mne samotnemu by sa nejaka zisla, len chcem povedat ze ti trocha rozumiem.

Jedine co zostava je, pokial je to mozne, chodit von a spoznavat novych ludi a dufat ze motyka vystreli, bez toho to fakt nepojde.
A ano, z osobnej skusenosti viem ze sa to sice lahko hovori ale v praxi to uz nieje take jednoduche. Kamarati si v nasom veku uz zakladaju rodiny a maju kopec inych starosti nieto este behat so single kamaratom po baroch a diskotekach. Mnohe potencionalne partnerky ktore clovek stretne vo volnom case alebo v praci su uz tiez davno zadane a rozne internetove zoznamky, speed-dating a pod. su sice prijemnym spestrenim casu ale realne casto nikam nevedu.
Rady typu ``ono to pride samo a pod.`` moc neberiem, nemyslim si ze to v zivote takto funguje, Mozno tak u niektorych zien ktore si mozu vyberat z viacerych napadnikov ale nie u muzov u ktorych sa ocakava ze spravia prvy krok. Cim nechcem povedat ze to maju zeny jednoduchsie, su znevyhodnovane v mnohych inych oblastiach zivota...akurat co sa tyka vztahov a randenia, by mi nevadilo, keby len raz za cas spravila prvy krok prave zena.

neznamy1986

napr. ja mam 32 rokov a ešte som tiež nikoho nemal... Dokonca ani friendzonu - max neičo čomu hovorím ,,pseudofriendzona" t. j. akože kamaratský vzťah s nejakou, ktorý ani v podstate kamaratským nebol - len sa tak tváril

99domima

Máme ti nájsť priateľku alebo ako si to myslel? Tak sám píšeš, že do spoločnosti nechodíš tak tam bude asi ten kameň úrazu nie? Nemôžeš spoznať niekoho nové keď chodíš len do roboty a domov

anicka89

podľa mňa to neni nejaký problém, ja by som z toho vedu nerobila, keď to bude mať prísť tak to príde ;)

petroneta

každý človek má obdobie či vek, či hormóny na to, aby si založil rodinu, mal svoje vlastné hniezdo so samcom/samicou a mláďatami. Ak to v reálnom živote nevyzerá tak, že by si si tú samicu našiel, skús zoznámenie na internete.
Zvláštna táto doba, každý je akosi uzavretý, ľudia majú problém sa zoznamovať. Za naších čias sa v niekoľkých prípadoch čakalo len do maturity, aby bola svadba a do roka aj dieťa. Tie, ktoré si nenašli partnera počas štúdia na strednej škole, si ich našli do 2 rokov po jej skončení. Ak študovali na VŠ, väčšinou chodili spolu tých pár rokov a zobrali sa po jej skončení, ak nie, tak sa zobrali po 1-2 ročnej známosti. Na 25 ročnej stretávke zo školy som si zrátala, že v triede je 10% bývalých spolužiakov rozvedených, čo je vzhľadom na dnešnú dobu doslova priaznivá štatistika.

olivara

Vo vztahoch prekazky byvaju, aj v zabehnutych vztahoch, dokonalost neexistuje. Podla mna je v pohode byt aj sam, netreba to vyhladavat, lebo ked to ma byt proste to pride :) Pokracuj v tom co robis, pripadne chod na pivo s kamosmi, do baru kde mas moznost aj inak kontakt nadviazat.

MarcB

No ja panic niesom :) odtrtkane mam dost... Proste mam len obdobie kedy sa nejako neviem dostat k normal zene a nasledne do vztahu... S otcom byvam preto, lebo pred par rokmi sme prisli o mamu a otec na tom tiez nieje najlepsie a moj plat nedosahuje momentálne moznosti na byvanie len pre mna...