Ahoj. Uz mesiac sa snazim "rozdychavat" neprijemnu silno bodavu bolest pri dychani. Zacalo to uplne nevinne mozno aj viac ako mesiac dozadu, kedy mi pocas dna z nicoho nic zacali problemy pri hlbokom nadychu - pichava bolest v oblasti srdca, ktoru som musela "rozchodit" dve tri minutky, potom sama od seba ustupila. Tieto problemy zacali byt pravidelne, jeden az dvakrat denne na cca 5-10minut. Na nete som sa docitala, ze moze ist o problem s chrbticou a vo vacsine pripadoch to nebyva nic vazne, takze som tomu neprikladala ziadnu velku pozornost. Tomuto stavu nic nepredchadzalo, ziaden uraz, ziadne zmeny v navykoch, v praci nemam sedave zamestnanie...zacalo to bez zjavnej priciny. Prvy tyzden ako popisujem, raz max dvakrat denne. Dalsimi tyzdnami sa namiesto ustupovania zacala bolest prave naopak rapidne stupnovat, denne 4-5-6 krat a na dlhe aj viac ako polhodinove intervaly mi bolest nedovolovala hlboky nadych. Dnes rano som sa zobudila s tym, ze bolest citim neustale, bez preetavky az do vecera, z hlboka sa nadychavam len s bodavou bolestou, ktora vystreluje do srdca, laveho ramena a striedavo medzi lopatky. Pocas dna ma aj pobolieval hrudnik a citim sa unaveno. Ine priznaky ako napr kasel ci horucka nepocitujem, no viem, ze nieco nieje v poriadku. Neviete o co moze ist? Dakujem za kazdu skusenost.
Stupnujuca sa bodava bolest pri dychani
Nj, jasne k doktorovi.
Ja som mávala tiež bolesti, pre ktoré sa mi sťažene dýchalo. Niekedy som musela vedome riadiť dych, aby som sa rozdýchala. Ja som ale pre to išla k lekárke pekne. Je to zodpovednejšie ako sa iba tu pýtať.
k doktorovi