Prečo sú ľudia tak zlí?

Príspevok v téme: Prečo sú ľudia tak zlí?
KristinazBA

Co si myslite? Preco su ludia tak zli? Preco tak zavidia, nedopraju, ohovaraju? Preco stale len spochybnuju, obvinuju ze to co poviem nie je pravda, preco nemozu prijat nazor druheho cloveka bez toho aby ho spochybnovali? Nechapem. Ku kazdemu som mila, priatelska, nikoho neurazam, nikoho neohovaram, som urpimna. A napriek tomu som vzdy tercom ohovarania, klebetenia, posmeskov. Bolo to tak uz v skole a je to aj v praci. Nejde mi do hlavy kolko zloby je v ludoch :/

Deox

Taky je svet bol a bude.
Zmen kolektiv a snaz sa najma aby zeny neboli v prevahe.
Ja ako muz som zacal pracovat posl 6 rokov v zenskom kolektive a presne ako pises.samozrejme aj chlapi su taki ako pises ale garantujem ti ze ta budu brat inak.skus najprv maly experiment a skus viac byt v muzskom kolektive,ak to bude fungovat zmen aj pracu.

Pag

Ludia su k sebe zli najma preto, lebo si myslia, ze su nesmrtelni, ze tu preziju sto zivotov a nie jeden. Tie ostatne veci suvisia a nedostatkami, strachom, nedostatkom financii a pod. Ale vsak nech si na nas zgustnu ti vlci, nech trhaju, nech hryzu, ale uwaga, na konci plieska bic a potom si to vsetko vyzeru a zaplatia do posledneho haliera, kym vyjdu z lochu a ten LOCH nebude pre nich odmena, ale TREST. Ale su aj poz.veci v zivote, ale treba byt opatrni, lebo duch sveta sa uz nadul a rozsiril vsade, kam len mohol.

slobodnemaciatko

Paci sa mi tato detska hra ukazovania prstom: ja som dobry, on je zly.
Ludia sa neseparuju na dobrych a zlych. Ludia reaguju na rozne podnety, situacie, ludi.
Mozno nie je problem v tom, kto je zly, ale v tom, ze ocakavas, ze vsetci budu k tebe len dobri a mili. Pokial s niekym v danej chvili nerezonujes, nebude sa k tebe spravat tak, ako sa v danej chvili spravas ty.
Ked vystrcis drapky, stale si v ociach inych dobra? Nie. Nemozes preto o sebe tvrdit, ze si vzdy k ludom dobra a mila. Reagujes tak, ako si to dana situacia vyzaduje.

saurinka

Pozri, ja Ti to napíšem veľmi jednoducho. Iba hlúpi ľudia nešťastní a zakomplexovaní nachádzajú uspokojenie a potešenie v ohováraní, posmievaní a ponižovaní druhých. Buď šťastná, že Ty taká nie si.

bubacisko

Tak asi máš prísť na to, ako sa tým prestať trápiť. Myslím, že to je dooosť ťažké. ALE každý máme nejaký údel, neboj, nie si v tom sama! ani hnev, ani zúrivosť, ani zúfalstvo, ani plač ti túto záhadu ,,prečo mne, prečo ja,, nevyriešia.

KristinazBA

Bubacisko mozno som sa zle vyjadrila. Som mila, priatelska, ale ked je ku mne niekto zly alebo ma provokuje viem vystrcit drabky ako sa hovori. A to vela ludi sokuje, potom o mne hovoria ze som arogantna. No ja sa nenecham urazat, nikto mi nebude skakat po hlave. Ale nie som nikdy vulgarna, nikomu nenadavam. Ale svoje si poviem.

bubacisko

no, že možno nepoužívaš tú intuíciu, aby si sa správala tak ako daný moment dovolí, nie naprogramovane: som milá, som ústretová..vieš. Tieto poklady si nechaj pre tých, ktorí si to svojím správaním k druhým zaslúžia :)

Abandonatacosi

V prvom rade sa musíš odosobniť. Nič z toho si nepripustat a nelutovat sa. Ako sa vraví, ak niekto ponižuje, sám je nízky. Ale aj nad týmto výrokom by som sa pozastavila, pretože podľa mňa posudzuje a navádza k povysovaniu sa, že som lepší ako niekto, kto mi "škodí"... Všetci sme si rovní, a každý je individualita, každý má svoju cestu a svoj svet, svoj pohľad. Môže ti sto ľudí niečo tlačiť do hlavy, a aj keď sa necháš nimi ovplyvniť, vždy je to len tvoj pohlad, ako vnímaš celú situáciu. Niekedy zbytočne riešime, keď nás niekto ohovára. No čo už, treba sa naučiť to ignorovať, ten človek sa musí naučiť svoju životnú lekciu, a to napríklad pochopiť, že niekto má lepšiu karmu a darí sa mu "lepšie".. nezameriavaj sa toľko na to, čo si o tebe myslia druhí. Tvoj život nikto nežije, len ty sama, tak si ho sprav čo najjednoduchším.

bubacisko

taký jeden ešte môj postreh: možno nemáš byť ku každému milá, ale skús trošku s intuíciou, nie že teraz som milá, lebo som tak vychovaná..Možno viac vnímaj tých ľudí a viac sleduj ku komu budeš milá a u koho si udržíš radšej odstup. Intuícia našepkáva, len ju netreba prehlušiť, že teraz tak som raz vychovaná, tak tak sa budem celý život správať...tu je jeden opakujúci sa vzorec napríklad..v každom kolektíve sa nájde nejaký, taký čo vycíti, že si takáto milá a zneužiteľná a potom to už ide...