Ahojte. Potrebujem nestranný názor na celu moju situáciu. Už od prvaku na strednej túžim ísť na vysokú (onedlho idem robiť prijímačky). Makam na sebe kvôli tomu a neuveriteľne to chcem študovať. Mám ale menší problém. Mám strašný strach. Našla som si konečne prvého priateľa (mám 19). Sme spolu pól roka. Bojím sa ako to bude keď odídem ďaleko (Košice). Nechcem stratiť kamarátov, nechcem odísť z domu niekam kde to nepoznám a nemám tam žiadnu oporu. Bojím sa že vzťah nevydrží a stratím ho. Mal plány že by sa tam zamestnal a bývali by sme spolu ale on tiež len teraz maturuje, tak sme to zatiaľ neriešili. Po maturach sa pusti do toho. Mám strašne obavy aj napriek tomu že to neuveriteľne chcem študovať. Viem že treba niečo obetovať a ani by ma nenapadlo sa vzdať mojich plánov ale strašne sa bojím zmeny. Do teraz som vôbec nebola na intraku a už vôbec nie niekde ďaleko.
Strach,priateľ a vysoká škola
ak to je ten pravy, tak vztah vydrzi. Ak nie je tak nevydrzi a neoplati sa s tym stracat cas. Hlavne sa nestresuj.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
ale to by sa podľa Tvojho scenára rozišli tak či tak, bez ohľadu na diaľku.
Podľa mňa si bol v predchádzajúcom živote kuvik obyčajný, aj keď neverím v reinkarnáciu. :-)
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
dobreuz, v Tvojom ponímaní reality nemá šancu vydržať ani vzťah nie na vzdialenosť. Si voči vzťahom negatívne naladený. Keď sa ľudia dajú do vzťahu sú nešťastní, keď sa zoberú, tak sa rozvedú. Takže je absolútne jedno, či sú spolu denne, alebo na tisíce kilometrov, z perspektívy vzťahov v Tvojich predstavách.
a on nechce studovat? ved mu porad, nech si da prihlasku aj on a mozte byt na intrakoch spolu. ked on nebude studovat, len ty, to nebude robit dobrotu.
Ale toto nebude vztah na dialku - mozu sa predsa stretavat kazdy vikend, budu dlhe prazdniny a existuje skype. Tak casto sa mozno nestretnu ani niektore pary zijuce v jednom meste.
A ked pride cas na to, aby vztah skoncil, tak skonci.Ale nemyslim si, ze to bude kvoli dialke.
Moze,mam skusenost taku aj taku. Vsetky moje vztahy boli na dialku. Je to vzdy o ludoch, nepoznam vas, tazko hodnotit. Hlavne sa neboj skoly ani intraku, vsetko bude dobre. Ja som bola na tom podobne ako ty a tesila som sa :)
Napisal ten, ktory mal vztah len v bajnych predstavach.