Protialkoholicke liecenie

Príspevok v téme: Protialkoholicke liecenie
Sarah1211

Ahojte, hladam zariadenie v BA |+/- 30km| kde by sa dalo chodit na sedenia rodinne, kde by sme prebrali alkoholizmus. Otec je alkoholik, žijem s nim spolu s bratom a uz to nezvládame. Mama ho opustila. My sa s mamou stretavame ale nebývame u nej, ma maly byt.. otec nonstop pije, kazí nam zivot, ma cirhozu v najhorsom stadiu. Dr povedala ze ak neprestane tak ho to zabije. On to vie a aj tak pije.. na liečenie dlhodobe ist nechce, ani ku psychiatrovi chodit. Súhlasil po XY rocnych prehovaraniach len so sedenim kde budeme spolu s nim.. dnes som volala do jedneho no je to priserne drahe - súkromné centrum.. to si dovolit nemozeme :(

Bill

Dakujem Kaloria za pochvalu, že sa to dobre čita. Sám sa tomu tešim, lebo na forum zdravie som napisal o sebe prvýkrát. :D Sem, tam kuknem na forum ohľadom tema astma a chochp, ale alko pribech otca tých maldých ludi ma zaujal a donutil resp. dojal niečo napisať.
Ja sa len nikdy nevysporiadam s tým, že sám ako dieťa som videl a dodnes si pamätám ako sa opijala moja matka a bolo to veľmi ťažke pre mňa a teraz už chapem, že aj pre mamu. Otec bol čo sa tohoto týka super. Dožil sa 89 r. a ja som len raz videl, že má trochu viac vypite alkoh. Ja nechapem prečo ked som mal take detstvo a take memento, tak aj napriek tomu som sa zviezol tak kde som bol. Zviezla sa aj moja sestra, ale nateraz aj ona obstinuje a tiež už velmi úspešne 26 r.
Co sa týka prispevku od Pag, tak áno je to tak aj u mňa. Aktivita a zamestnávanie mozgu je velmi nápomocne pri abstinencii. Aj ked už mám predpisanu 17 hod. denne ( DDOT) liečbu kyslikom, tak sa venujem ešte stale pracam okolo domu a záhrady. Dokonca vlani som ešte zatúžil byť v Roháčoch ( kde som často s rodinou chodieval ) a vyšlapal som od parkoviska až po Tatliakovo pleso. No bolo to pre mna už velmi náročne. Darmo už lekári sa čudujú ked vidia moje spirometricke hodnoty, že ako takto dokažem žiť ? Len ja som si vedomý, že aktivity k zdraviu v primeranom tempe potrebujem aby som ešte nebol na priťaž aj sám sebe. :D Aj ked sú dni, že som mimo a na kysliku. Pag ja už nad abstineniou nerozmýšľam. Stala sa súčastou mojho života a vnimajú to tak aj ludia okolo mna. Rodina a priatelia si v pohode aj v mojej pritomnosti môžu vypiť trochu vinka a pod. No nesmieť vidieť, že niekto napr. aj vo filme vypije na x pohár alkoholu. To mám v momente na sebe ,, Husaciu kožu ". Tak zrejme mi v tomto mojom živote hodne pomaha aj dobre fungujúca averzia k alkoholu. Pozdravujem a prajerm pekný deň.

Pag

Na mna posobia slova: prisna abstinencia ako slovny konstrukt k tomu, aby abstinent myslel na alkohol po ukonceni do konca svojho zivota. Nezabudaj, ze si abstinent!!! No, no, no! Mysliet len na to, ako nebudem pit. Taky krasny den, tak preco ho nepresediet v krcme pri okne ze? Skor treba vela vela aktivit a zamestnavat mozek, aby sa clovek alk.pocas dna vyhol a nie ze Prisna abstinencia. Kde sa pije, pijem, kde sa bije, bijem sa a kde sa robi? Nezavadziam. Podvedomie - subconscious je silna masina, najdokonalejsi operacny system a ten sa nudit nechce.

Bill

Satanisko dakujem a tiež Ti prajem do života len to naj. Teraz sa to pokusim otočiť a slzy preč.Nezvyknem pisať na fora, ale o Tvojej úcte voči mne som napisal dceram do BA. Jedna z práce odpisala tiež o slzách a vraj sa jej roztečie maskara :D. Druhá vraj: Ano ocik my vieme , že si hrdina a prajeme Ti aby si nim ešte dlho bol. A ak Ti to bude takto napredovať na internete, možno raz napišeš vlastný blog, alebo budeš yutuber. :D.
No a ako bodka je to , že ked som čital prisediacej manželke text odpovede pre Teba a Tvoju úctu voči mne, tak si to musela dočitať sama. Ja to iste čo Vy všetci. Som sa zaslzil a musela si to dočitať sama :D.
Tak už sa len usmievajme a nám tu MT a okolie svieti slniečko, tak ideme zase popracovať okolo domu a zahradnky, ale s úsmevom :D.

satanisko

Bill wau, až mi slza vyšla, nech sa ti darí, veľa zdravia, nech astma neotravuje a dlho dlho šťastných rokov s rodinou !

Bill

Satanisko dakujem Ti za slová uznania.Ano tak je, že som mal možnosť vidieť a tiež aj dopočuť sa smutne správy o kamaratoch z liečby, ktori porušili abstinenciu a dnes su už v nebičku a boli vekom ako ja 63 r. Po prvej liečbe som abstinoval 1rok potom som pokušal s tým, že som už frajer a musim to zvládnuť .To bola liečba v Podbrezovej. No jasne, že som padol a ešte hlbšie ako som bol. Ako som pisal už potom po druhej som pochpil, že je iba jedina cesta. Co sa týka alkoholu, tak už nikdy ani ň. Ja sa liečbou netajim, ale ani nechválim dlžkou abstinencie . Včera som len náhodne zabludil na www.zdravie a tak som trochu popisal. Joj ono to nie je ľahke zaliečiť ( nie vyliečiť ) sa z diagnozy 303, ale pokial ten otec deti dáva aspoň suhlas k navšteve a konzultácii u lekara, tak citiť, že iskra nádeje tam je len on to už nevladze sám zvládnuť. Mne prave tiež v tomto smere pomohla velmi manželka a vybavila mi liečbu. A ked vela chlapov priamo tam nadavalo na svoje manželky, že im ,, Dakujú ", ako teraz trčia 3 mesiace v liečebni, tak ja som to dakovanie svojej už vtedy myslel úprimne a to plati dodnes tak. Oplatilo sa mi to všetko .Zivot sa mi otočil aj ked sa trápim teraz s ťažkou astmou, tak som stále veselý a uživam si dôchodok v kruhu rodiny a vnúčatiek.
Držim palce a prajem tým deťom aby dokázali svojmu oteckovi ešte pomôcť a tiež si vážim ich pristup a pochopenie, ktore po všetkom tom čo už prežili a preživajú stále majú. Prajem pekný deň.

satanisko

Bill si frajer, hrdina, toto sa nepodarí každému. Tiež si odstupom času videl, ako ľudia, ktorí ostali pri dennom pití sa nikam neposúvajú? Akoby ostávajú roky stále na tej úrovni, kde začali chlastať..

Bill

Smutny jaster máš moj súhlas s náhľadom na problem závistlosti od alkoholu. Sám som absolvoval dva krát liečbu. Tá posledná v r. 1992 OLUP Predná Hora bol moj koniec trápenia pre mna a moju rodinu s Majstrom alkoholom .
Abstinujem 27 rok. a tiež davam súhlas, že v prvom rade musi dať stopku tomu všetkemu sám pacient, ale je potrebne aby jeho reťazove pitie bolo prerušene v zdrav. zariadeni aby dostal šancu rozmyslieť si život s čistou hlavou a tiež v pripade abstinenčnych priznakov je pod dozorom.V tom druhom rade je dobre mať vedla seba oporu a ja som ju mal a mám v manželke a deťoch. Zároveň im patri velke dakujem , že žijem super život aj manželský aj svoj. Prajem Vám aby sa to podarilo aj Vášmu otcovi a držim palce.