Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

malo citam

miahu

vacsina to tak v dnesnej dobe ma a je to smutne. mali by sme sa nad sebou zamysliet a zacat nieco s tym robit. chytit radsej knizku do ruk ako mobil!!

Kalgan1

Knihomola. Knih je tolko, ze je aj vela kvalitnych autorov aj vela nekvalitných. Umenie mame v sebe hlboko zakorenene, zober si jaskynne malby, prve myty, ktore sa neskor pretransformovali do nabozenstiev, obycajovych zakonov. Ked raz ludia vynasli pismo, zacali vsetky svoje pribehy, myty a obycajove zakony zapisovat a nastala revolucia v ludskom premyslani. To, ze teba beletria nezaujima, neznamena, ze to je zbytocne. Pre vela ludi to je dolezite a nieco to znamena. To, ze tebe to nic nedava, je len tvoj osobny vkus. A mas nanho pravo ako ktokolvek iny. Vsak ludia nepocuvaju ani tu istu hudbu, nemaju radi tie iste filmy, obrazy, oblecenie atd., a pod. Ved sto ludi, sto chuti. Ja milujem beletriu a vzdy budem a citam aj odborne clanky a knihy. Netreba byt zas vo vsetkom taky absolutisticky a zovseobecnovat vsetko na zaklade individualnych preferencii.

SofiaElla

Ja som zas neznášala čítať povinnú literatúru. Dnes mám v súkromnej knižnici samých povinných spisovateľov ;) (teda ak okrem iných)

Knihomola

Citanie knih je blbost. Nic to cloveku neda. Tu knihu niekto napisal, mal nejaky namet a ten len kvetnato opisal. Vsimni si to. Pozri kolko je v knihkupectve knih, kolko autorov, aka je sanca, ze vsetci su kvalitni? Skutocna kvalita sa vyznacuje vynimocnostou a ta sa hlada iba tazko. Dnes to iste oblbovanie a vymyslanie si robia youtuberi, takisto vplyvanie na city a hlavne zien. Ja som precital stovky knih, kym som si uvedomil, ze to je blbost. Teraz citam iba faktografiu a odborne clanky a tie mi davaju ovela viac do zivota.

Kalgan1

Treba hlavne vediet, co citat. Ak mam rad trebars sci-fi, pozriem si nejaky rebricek top 10, top100 SF knih a idem podla toho. Ak ma dakto rad zenske romany, detektívky, cestopisy, cokolvek, plati to isté iste. Mat nejaky system, je celkom prakticke. Ja si vediem aj zoznam knih, ktore som precital, takze vidim, ze napr. v roku 2018 som cital menej ako v 2017 a pod.

O_to

m sa dá veru polemizovať hodiny. Ako ľudia málo čítajú. Ako sa stráca ich schopnosť vyjadrovať sa. Tu na fóre je hneď vidieť, kto je sčítaný a kto nie. Všímam si, že taký Kalgan1 by mohol ísť všetkým príkladom. :)

Kalgan1

Treba byt menej na nete. Skus si na knihu vyhradit aspon hodinku, namiesto netu. Ja citam v robote, lebo tam mam na to cas.