Ahojte, viem, že to tu asi nepatri, ale mozno sa tu niekto najde, kto bude vediet poradit (budem vdacna).
Poriadili sme si psika (7 mesacne steniatko sheltie).
Najskôr vysvetlim situaciu: mame 2 podlazny dom, psik spava na prizemi, mal k dispozicii celu obyvacku s kuchynou aj predsien (proste cele poschodie). Prve 2 dni spaval s nami pri posteli, ale bolo to narocne, kym sme zisli dole a von, stihol ocikat vsetko, tak sme s nim spavali dole, on pekne v peliesku nie s nami na gauci. Mal k dispozicii vodu,jedlo,hracky, proste vsetko. Ale aj tak kazdu hodinku, niekedy aj pol bol hore a knucal a cikal, povedali sme si, ze to je normalne, pekne sme vstali a isli von. Zobrali sme si aj dovolenku, nech to nie je sam (vonku este nebyva nastalo, kedze je to steniatko, to planujeme az ked bude vacsi, bude mat volieru, ale aj pristup do vnutra).
Snazili sme sa urobit rezim, ze ked sa rano zobudil, isli sme cikat,kakat, najest sa, pohrat, zase cikat, kakat, pohrat a spat (bolo nam povedane,ze steniatko potrebuje vela spanku)
Toto sme robili po kazdom zobudeni ...lenze ten nas maly loptos, niekedy spi 3 hodiny,niekedy polhodinu ...najhorsie je to v noci...zopakujeme ritual, ide spat a (manzel este s nim je v noci dole) vzdy hovori,ze sa po polhodine zobudi, ze ide kakat alebo cikat, potom zase o hodinu, len tak sa zobudi, potom o dalsiu hodinu a zrazu je rano a ideme do prace...
Neskutocne sme uz unaveni, lebo sme stale v strehu (veterinar nam poradil, dat ho do klietky, aj chovatelia) Klietku ma obrovsku, ma tam vsetko, aj dostatok pohybu, zatvarame ho kvôli jeho bezpecnosti, ked je sam, ale aj niekedy ked sme doma,aby si zvykol...na klietku je uz zvyknuty, sam tam ide, buva tam ...
Ked sa vratime z prace, nehorazne knuci, vsetko je okakane...
Moja otazka znie, kedy sa uz vyspime??? Kedy sa nauci, ze v noci, vydrzi....sme ochotni ist s nim aj neskoro v noci von, ale vstavat kazdu hodinu, je aj pre nase zdravie zataz...hlavne ked ideme do prace...a aj cez den ked sme v praci??? vzdy utekame z prace za nim,ale bohuzial do prace musíme chodit,ako kazdy clovek....
P.S.: kupili sme aj adaptil, mame ho zatial dva dni...ale zatial nepomaha.....