Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

psík - naša zúfalosť

Príspevok v téme: psík - naša zúfalosť
aschkimka

Ahojte, viem, že to tu asi nepatri, ale mozno sa tu niekto najde, kto bude vediet poradit (budem vdacna).

Poriadili sme si psika (7 mesacne steniatko sheltie).

Najskôr vysvetlim situaciu: mame 2 podlazny dom, psik spava na prizemi, mal k dispozicii celu obyvacku s kuchynou aj predsien (proste cele poschodie). Prve 2 dni spaval s nami pri posteli, ale bolo to narocne, kym sme zisli dole a von, stihol ocikat vsetko, tak sme s nim spavali dole, on pekne v peliesku nie s nami na gauci. Mal k dispozicii vodu,jedlo,hracky, proste vsetko. Ale aj tak kazdu hodinku, niekedy aj pol bol hore a knucal a cikal, povedali sme si, ze to je normalne, pekne sme vstali a isli von. Zobrali sme si aj dovolenku, nech to nie je sam (vonku este nebyva nastalo, kedze je to steniatko, to planujeme az ked bude vacsi, bude mat volieru, ale aj pristup do vnutra).

Snazili sme sa urobit rezim, ze ked sa rano zobudil, isli sme cikat,kakat, najest sa, pohrat, zase cikat, kakat, pohrat a spat (bolo nam povedane,ze steniatko potrebuje vela spanku)

Toto sme robili po kazdom zobudeni ...lenze ten nas maly loptos, niekedy spi 3 hodiny,niekedy polhodinu ...najhorsie je to v noci...zopakujeme ritual, ide spat a (manzel este s nim je v noci dole) vzdy hovori,ze sa po polhodine zobudi, ze ide kakat alebo cikat, potom zase o hodinu, len tak sa zobudi, potom o dalsiu hodinu a zrazu je rano a ideme do prace...

Neskutocne sme uz unaveni, lebo sme stale v strehu (veterinar nam poradil, dat ho do klietky, aj chovatelia) Klietku ma obrovsku, ma tam vsetko, aj dostatok pohybu, zatvarame ho kvôli jeho bezpecnosti, ked je sam, ale aj niekedy ked sme doma,aby si zvykol...na klietku je uz zvyknuty, sam tam ide, buva tam ...

Ked sa vratime z prace, nehorazne knuci, vsetko je okakane...

Moja otazka znie, kedy sa uz vyspime??? Kedy sa nauci, ze v noci, vydrzi....sme ochotni ist s nim aj neskoro v noci von, ale vstavat kazdu hodinu, je aj pre nase zdravie zataz...hlavne ked ideme do prace...a aj cez den ked sme v praci??? vzdy utekame z prace za nim,ale bohuzial do prace musíme chodit,ako kazdy clovek....

P.S.: kupili sme aj adaptil, mame ho zatial dva dni...ale zatial nepomaha.....

aschkimka

DAKUJEM!!! ste velmi zlati, ze so mnou komunikujete.

1. davame mu kvalitne granule, tak nesetrime (ziadne pedigree atd.).
2. nie, nema pristup z domu, aby sa siel niekde vybehat von.
3. adaptil nie??? Chovatel aj veterinar nam ho odporucil, aj kolegyna co ma sheltiu povedala,ze to zabralo od steniatka.
4. chory nie je, boli sme u veterinara kvôli tomu pocikavaniu a je zdravy.
5. on ma v tej klietke pelech s hrackami, dve misky (ked nie sme doma, jedlo tam nema, vzdy len ked ma dostat davku) a ma tam uterak, aby to mal makksie a tam sa zvykne vycikat, vykadit (podlozku totalne ignoruje a v klietke ju trhal)
6. vyskusame tu deku ------- deku prehodit cez celu klietku, aby nic nevidel??? iba na noc? alebo aj cey den, ked tam spi?
7. odcervovanie je pravidelne ...
8. takze vravite, ze cez noc kazde dve hodiny s nim ist ....ale si zoberte, ze cez den ked sme v praci ,nema s nim kto ist kazde dve hodiny von a preto sme z toho taki zufali, ze bude pocas toho casu cikat aj kakat v klietke...

ahjaj

ale keď bývate v dome, je to jednoznačné. Nemáte nejakú otvorenú miestnosť, kde by mohol psík byť vo svojom pelechu a súčasne aj vyjsť na dvor, keď musí ísť na potrebu? Trebárs miestnosť, kde je záhradnícke náradie, alebo garáž, či stará dielňa, alebo niečo podobné? Pri rodinnom dome sa nenájde nič také? Šteniatko nemusí byť vyslovene vnútri, ale potrebuje mať strechu nad hlavou a miesto, kde naň neprší a nefúka. Vy ako ľudia ste dôležitejší ako pes. A svokor ho kľudne môže prísť počas dňa raz navštíviť a nakŕmiť, garantujem Vám, že ho poteší, že môže byť užitočný a bude mať radosť aj zo psíka. Príde, nakŕmi, zahrá sa s ním, a bude mať krajší režim dňa, aj on, aj šteniatko. :-)) Bývalý kolega z práce mával takúto pracovnú náplň - aj keď iba cez víkend, keď chodieval jeho syn s priateľkou na výlety a zakaždým rozprával s vášňou hotové story o tom, čo šteniatko jeho syna vyvádzalo a ako mu zaspalo na kolenách a s hrdosťou ukazoval dohryzené ruky :-))

sashasss

Adaptil nedavat je na to moc maly, od kedy ho mate? Od koho ho mate? Veterinar ho vysetril? Nie je chory? Je odcerveny? Steniatka by sa mali castejsie odcervovat, ake granule mu davate? Stenatka maju citlive travenie, pre nich radsej drahsie, ktore nie su chemicky konzervovane a s nizsim obsahom bielkovin, granule s chemickou konzervaciu nemaju na mladucky zaludok dobry vplyv, najvhodnejsia rada granul je nejaka hypoalergenicka takze bez kuracieho masa, napriklad ryba + zemiaky, jahna + zemiaky. Svoje steniatka som odcervovala kazdy mesiac nizsou davkou, slaby imunitny system velke riziko ochorenia na parvovirozu, ak bol vonku v kotci ked bol maly, je este zima je tam riziko ze je prechladnuty, ak ste si na vsetky moje otazky odpovedali tak, ze to nemoze byt v tom, jedine co vam pomoze je trpezlivost, psy sa ucia cikat niektore aj do roka, treba ho zatvarat aj ked ste doma, skuste to cikanie a kakanie aj ked to neuznavam naucit na podlozku ked bude doma nech sa nauci vycurat a vykakat na nu a inak chodievajte von kazde dve hod aj v noci vycika sa rychla odmena, piskot malicky alebo granulka, krmivo davat len rano a vecer inak nech ma prazdnu misku, nedavala by som ani ziadne konzervy a kapsicky, ked sa vycura alebo vykandi je moznost mu v tom vymachat nos a ignorovat, klietka musi byt za odmenu nie ho tym stresovat, s odmenou do klece s odmenou z klece, prehodit klietku cez deku nech ma pritmie zatvarat aj ked budete len telku kukat, nech sa nauci oddychovat, skuste nejake nosework hry, psie hlavolamy a nie je ani uz tak maly aby nemohol ist na prechadzku psychicka zataz kombi s fyzickou (povely plus aport - odmena je lopticka) je super na unavenie, ak sa nudi chce sa mu stale cikat a vymysla, drzim vam palce. Ak nepomoze skuste bachovky (kvapky).

aschkimka

my sme rozmýšľali že ho už dáme von,ale on je taky maličký... je veľký ako dlan a pol a hlavne prízvukoval nám veterinár že v žiadnom prípade ho nemôžme dať teraz von,až po dvoch mesiacoch a to aj len začať s prechádzkami. má základné očkovania a 23.5. nás čakať ďalšie kolo a až potom mu môžme dať proti kliešťom niečo.

a sme na dome. teraz chodíme len okolo domu nachvilku,kým sa ponahana a spraví potrebu.

keď bude väčší chceme mu spraviť väčšiu volieru.

ja viem,že asi nám nikto neporadí ako to teraz riešiť, len tie noci sú strašné...a teraz v práci celý deň rozmýšľam čo robí v klietke.

svokor sa aj ponúkol žeby ho chodil pozerať,ale zase veterinár povedal,že by si nikdy nezvykol byť aj sám. že on by už sa mal aj prehrať s hračkami a hlavne spať...a to on celé doobedie a poobedie nedokáže...potom keď prídeme domov sa vyjadrí a spí a v noci zase buntosi

ahjaj

brat hovoril, že aj oni na tom boli po nociach zle, lebo stále skučal, až ich to prestalo baviť a dali ho na dvor, proste tam mal všetko, a na skučanie k nemu nešli von a po 2 nociach ho to prestalo baviť. Neviem, či bývate v činžiaku, alebo kde, ešte tak balkón ma napadne a jednoducho ho nechať vonku, neviem, ako ho máte chránený pred dažďom a vetrom a ako je bezpečný.

aschkimka

pardon už má 8 týždňov,máme ho týždeň, takže 7 týždňov mal keď sme ho brali a áno aj mne sa to zdalo skoro ale chovateľ povedal že matka ho už odmietala,lebo jej kusal bradavky a už ju to bolelo. my nie sme kynológovia, takže sme toto nestudovali....ale už začíname.prichadzat na to,že to asi bez riadne chovateľa,cvičiteľa asi nepôjde....potrebujeme poradiť, prosím....nie kritizovať nás,snažíme sa....

Defcon

Zaujimalo by ma v akom veku bolo steniatko vzate od svojej mamy. Pisete vo svojej sprave, ze teraz ma 7 tyzdnov. Takze od mamy bolo vzate prilis skoro( skor ako 6 tyzdnov je absolutna nezodpovednost a optimum je 8-12) a tymto pristupom mu chovatel zabranil sa spravne vyvijat. Teraz mate malo moznosti ako to napravit.
Takze nehnevajte sa na steniatko, nechape vas. Treba sa spojit so skusenym chovatelom a napravit skody

aschkimka

Chceli sme aj zvieratko z utulku, ale by ste neverili, zakazdym bol nan poradovnik a nikdy sa nam "neusiel" a hlavne niektore neboli vhodne k detom a my deti planujeme mat. Takze toto co ste napisali, asi nie je velmi vhodne...

My ho nedavame na uroven cloveka, zase odtial potial, ale zase nie sme monstra a mame city, a hlavne on sa k nam nepytal, takze ked sme si ho zobrali, musíme sa onho postarat...je to ziva bytost.

Ale dakujem za reakciu

swistica

Zvierata mam rada, ale toto uz je davanie zvierata na uroven cloveka - dietata. S problemom neporadim,no ak sem zabludia dalsi citatelia,tak tu je nazorny priklad, preco je lepsie zobrat si opustene zvieratko z utulku. Uz bude velke, naucene hygiene a hlavne vdacne.