Manželstvo a sex, keď už sme rodičia

Príspevok v téme: Manželstvo a sex, keď už sme rodičia
Romana135

Pred vyse 3 rokmi som zacala chodit s muzom, ktory bol na mna mily, rozumeli sme si a vsetko bolo fajn, no este sme sa len spoznavali a ziadny velky krok sme vo vztahu zatial neplanovali..lenze po 11 mesiacoch som neplanovane otehotnela..prislo to v case ked som pomaly zacala uvazovat, ci sme vhodni pre seba, zacala som si uvedomovat, ze nie vsetko je idealne, v sexe nam to velmi nefunguje a sice si dost rozumieme je medzi nami vela rozdielov a preto som nevedela ci dalej pokracovat, kedze to nebola taka ta laska kedy neustale na toho druheho myslis aj ked nie ste spolu..no kedze som otehotnela a babatko sme si chceli nechat ostali sme spolu zacali sme sa pripravovat na rodicovstvo..do spolocneho bytu sme sa nastahovali 4 mesiace pred porodom..bolo to prijemne a celkom to fungovalo, poziadal ma o ruku. No stale sme si len zvykali na spolocny zivot a spoznavali sa. V tehotenstve mi bol velkou oporou. Ked sa nam narodil syncek bolo to sice krasne ale nesmierne tazke, kedze maly od narodenia velmi zle spal a vyzadoval velmi vela pozornosti..do toho sme riesili stahovanie a kupu vacsieho bytu a svadbu. Jednoducho bolo toho naraz privela, po porode som mala rozne zdravotne tazkosti a do toho nespiace neustale vrieskajuce dieta..Zvladli sme nakoniec prve najtazsie mesiace s babatkom aj sme sa prestahovali aj zosobasili..lenze za ten cas sme sa tolkokrat hadali, vycitali si navzajom veci a do toho unava, ze nam to v sexe uplne prestalo fungovat..ja by som to uz vobec nepotrebovala, necitim v podstate nic ked sa ma dotyka, nebavi ma to a on sice sex chce ale nejako sa uz nesnazi velmi co sa tyka predohry a tak..niekolkokrat mi povedal ze naco sa on bude snazit ze ved chlap len potrebuje uspokojit svoju potrebu a mna to nebavi..tak ze to mozeme robit aj bez snahy..toto moju chut uz zabilo uplne..syncek ma uz rok a pol ale jeho spanok sa nelepsi..po dlhom uspavani konecne ked zaspi sa niekedy o sex pokusime samozrejme v inej izbe no maly je vzapati hore..castokrat len sa zacneme vyzliekat alebo zacneme so sexom a maly uz je hore cize hned je po vsetkom..maly prespi vkuse maximalne hodinu az dve..cize moj spanok je neustale prerusovany a potom ta chut na sex sa uplne vytratila..tym ze sme spolu dost kratko s manzelom tak sme si ani nestihli uzit to zamilovane obdobie a rovno sme spadli do toho ze sme vlastne len rodicia, ktori uz pre seba nie su nejako pritazlivi a idu si na nervy..obcas ma zamrzi, ze sme mladi ludia a mame vsetku zabavu uz akoby za sebou a sice si vieme byt oporou vieme sa aj dost dobre porozpravat a planovat buducnost , je to medzi nami bez vasne, a obavam sa ze aj bez lasky..nerada by som sa rozvadzala ale obavam sa toho ci sa takto da dlhodobo fungovat..nemate niekto podobnu skusenost? Alebo ako fungujete vy so sexom popri velmi narocnych detoch ?pripadne podarilo sa vam niekomu trochu zlepsit vztah a vratit lasku ak uz deti trochu vyrastli?

SofiaElla

BJ 2 - mám asi rovnaký argument ako nick podo mnou. Žijeme v 3. tisícročí, naozaj si netreba namýšľať, že deti pre absenciu manželského papieru v škole šikanujú. Tiež netreba fanaticky presviedčať ľudí, že sa treba sobášiť, lebo inak to vyzerá, že to nemyslíme vážne a ostatné bla.. bla.., čo si spomínal. Naozaj by si mal jedinec premyslieť, či verí skonštruovaným náboženským žvástom cirkvi, alebo je schopný dávať a žiť prirodzený cit a tento prirodzený cit aj zhmotniť. Neviem, či si vôbec uvedomuješ rozdiel medzi prirodzenou vierou a morálkou a cirkvou - ako inštitúciou, ale minimálne by si o tom mal premýšľať.
Inak, samozrejme, že nesúhlasím s tým, aby sme sa tu navzájom posielali liečiť, ale, fakt je - tvoj príspevok bol trošku veľmi mimo dnešnej doby. Inak povedané - náboženský fanatizmus si asi nechaj pre "obce, kde ľudia iný svet ani nepoznajú".

Alkaaa

BJ_2 ty si chorý fanatik. Nechápem ako v 21.storocia ešte existujú naivní kresťania... Sex je normálna a prirodzená vec. Mal by si sa ist liečiť.

prieskumnicka

- BJ_2 - Myslim, ze rozumne v tomto pises. Asi tak clovek vidi, ked neni v manzelstve jednoduchsi odchod ked bude treba.

ahjajjaj

BJ- sex v kresťanskom manželstve je braný aj ako manželské splynutie. Keď dvaja ľudia spolu žijú v manželstve, sa samozrejme majú aj radi- takže nejde o ukájanie. Ak je žena gravidná, ale graviditu dobre znáša, a nie je lekárska kontraindikácia, môžu spolu súložiť s manželom za účelom manželského splynutia, aj keď logicky počas tehotenstva žena neotehotnie znova. Manželské splynutie je vyjadrenie vzájomnej lásky a blízkosti, a nie ukájanie sa.

BJ_2

SophiaElla - s tym suhlasim.
Ale, dieta chce mat tatu a mama. Nie rodica 1 a rodica 2, a potom rodica 3, a potom, o nejaky cas rodica 5 a podobne.
Jedneho tatu, a ten je otcom na cely zivot. A jednu mamu.
Aky mas teda dovod, ked ides do rodiny, a chces mat dieta, nevojst do manzelstva? Nechavas si zadne dvierka, ktorymi potom ujdes, keby nieco? To je aka viera? To je aka laska? To je aka oddanost? To je aky dokaz, ze to myslis vazne. Bez manzelstva. Aby si mohla zduchnut, ked su problemy.

Cize, dieta nepotrebuje manzelsky papier, to ano. Ale dve bytosti, sa zoberu, lebo je to krasne, a je to dokaz lasky, ze to myslia vazne. Myslia to do smrti, a su si isty, ze to bude ono. Pokial do manzelstva nevojdu, tak je to zbabelost a lajdackost... uz v zaklade to skripe, ze to nemyslia vazne, a nespecatia to. Sobasom. Navyse, ich deti budu tercom vysmechu, ze su nemanzelske, ze su parchanti a podobne. To spravis svojim detom?
Cize, deti chcu aby ich rodicia boli manzelia. Predstav si, ze sa narodis a tatko a mamka niesu manzelia? To tak chces mat? A budes sa ich pytat, preco nieste svoji, ked sa lubite, a myslite to na cely zivot, do smrti? A preco ostatne deti maju manzelstvo? Cize vystavis svoje dieta sikane, ked nevojdes do manzelstva a plodis deti. To si aka mama? Lajdacka, neporiadna. A ani s laskou to nemyslis vazne. Cloveku, co sa vyhyba manzelstvu, a chce sexovat a hrozi z toho splodenie dietata (aj neplanovane), sa neda verit. Koniec koncov, je to potom casto chladnokrvny vrah, ktory to dieta aj zabije v bruchu. Ked sa niekto snazi vyhnut manzelstvu, treba spozorniet... nieco tam bude skripat. Bud chce len sex, alebo lajdacku rodinu, alebo neveri laske, ani sebe. To nieje funkcna rodina, ale disfunkcna. A nieje to ani ziaden dokaz lasky.
Takze chodte si s tymi gaylasbovskymi partnerskymi vztahmi do kelu, ja len dufam, ze sa k vam nedostanu ziadne deti, do tych vasich zasmilnenych spinavych paprci. Co gay a lesba, to perverzak, co robi najoplzejsie veci v postely. To je moja skusenost. Este aby mali tak deti vedla v detstkej izbe. No to urcite. Vzdy sa postavim proti tejto zvratenosti, za tradicne manzelstvo, za ludi, co to myslia vazne, s laskou, rodinou aj manzelstvom.

ahjajjaj - sex za ucelom ukajania sa, nieje povoleny v krestanskom zivote. Ak ti to niekto povolil, tak urcite nieje mily ani Bohu, ani Jezisovi Kristovi. Uz vidim, kam ta posle jezis s k...tom v hube... uvidis. Narazis a tvrdo

sashasss

Myslim, ze kazdy vztah sa zlepsi, ked su uz deti vacsie. Hlavne zena ma viacej casu sa venovat tomu chlapovi, kedze sa uz nemusi az tak detom venovat. Uvidis, ako to bude u vas ale mali by ste sa snazit, ked mate spolocne dieta :)