stretko s kamaratom

Príspevok v téme: stretko s kamaratom
cascara

Ahojte, mam taky problem, ze mne staci mat zopar malo kamaratov a ked sa na niekoho naviazem a mam ho rada, tak s nim chcem predebatovat nazory na rozne veci a tak. Lenze stretko prejde a ja mu mam chut povedat este hento este tamto ale zas sa neda kazdy den ho volat na stretko. Mne je vsak hrozne luto, ze mu to nemozem povedat a spytat sa ho, pritom ide o malickosti, prkotiny, co ma napadaju, ale aj tak by som to chcela predebatovat prave s nim. Ako to riesit? Nechat si zajst chut povedat mu to? Ako to mate vy? Dakujem krasne.

ahjaj

ešte by som odporúčala šport. Pripadáš ako rozumné dievča. Športovci sú aj psychicky odolnejší a silnejší, neplačú nad rozliatym mliekom, berú proste život športovejšie a to ešte neznamená, že sú citovo plochí.

naivny

ja sa ratam za samotara. Ale s rodicmi a sestrou som rad. Mozno, keby som nemal rodinu, ktora ma podporuje vo vsetkom, potreboval by som kamaratov viac. Inak, s kazdym som zadobre, ale kontakty su ucelove.

dobreuz

Cascara keď je samotár, tak je samotár, to znamená, že nepotrebuje nikoho. A byť citovo plochý má veľa výhod, hlavne v kariére, nikde aspoň neťahá emócie a to sa u profesionálov cení asi najviac.

cascara

Dakujem za dalsie reakcie. Petroneta, tiez si to trafila, takze aj ty radis, vzdat sa takehoto kamaratstva. Zranuje ma, to je pravda. Citim sa ako husa, ked stale ja nieco iniciujem a on tak jednu desatinu. Ale on sa tvari, ze je vsetko v poriadku. Tie plany si stanovim, to je dobry napad, venovat sa im a neplytvat energiou.
Tie vyrazy su priliehave, zbabelec a nechlap, dobre, ze sa ti podarilo najst si noveho kamarata. Urcite si sa mu ozyvala a on taky zbabelec a slaboch.
Daniela asi mas pravdu, ze je aj samotar. Ale tomu nerozumiem, ako to maju samotari, ved aj oni potrebuju niekoho. Uz ma napadlo, ze je citovo plochy a nepotrebuje nikoho, alebo niekoho, ako je on sam.
Ste zlate, vazim si reakcie.

petroneta

cascara, buď rada, že ste ešte neboli vo vzťahu. Polokamarátstvo tu nepripadá do úvahy, bude Ťa iba zraňovať, on na Teba naviazaný nie je. Stanov si nejaké plány a aktivity, ktoré chceš uskutočniť a do roka a do dňa naňho zabudneš. Achjaj čo písala, to bolo len v rovine, páči sa mi. U Teba sa to nachádza v inej fáze, takže aj to zabudnutie bude trvať trochu dlhšie.
Ja som musela zabudnúť na lásku, s ktorou som bola aj vo vzťahu. Odišla do zahraničia a zabudla sa mi ozvať, napísať, zavolať, pričom som sa dozvedela, že svojím rodičom sa ozýva pravidelne. Ani toľko úcty ku mne nemal, aby sa seriózne rozišiel. Bolo to pred štvrťstoročím a otec mi potom dohodil syna svojho kamaráta. Priateľstvo s ním ma potom od toho zbabelca a nechlapa odpútalo.

cascara

fungovalo to, myslis tym, ze sa ti podarilo nanho zabudnut?
je to vyvinute praveze dost, nie je to lahke prist o kamarata, ale nie je lahke ani byt taky polokamarat. Problem bude v mojej prilisnej naviazanosti a jeho potrebe volnosti.

ahjaj

cascara, súhlasím. Neodporúčam ani kamarátstvo. Teraz, kým to v Tebe ešte nie je tak vyvinuté, tak to zadus.
Mne sa raz veľmi veľmi páčil jeden chalan z práce. Teda pracoval tak ako ja toho času v nemocnici a chodievali sme tam tým istým autobusom. Zvykla som sa pozdraviť a usmiať, ale on si ma vôbec nevšímal.
Vieš čo som urobila? Dala som si na vlasy tónovací šampón s iným odtieňom, ako som používala dovtedy a začala som chodiť do práce iným spojom.
A fungovalo to!

cascara

ahjaj, dakujem pekne. budem sa snazit, mas pravdu. mozno este lepsie pre mna by bolo nekamaratit sa vobec, co myslis? a vobec, povedat niekomu raz za mesiac mi pripada ako z povinnosti. inak, on je dost naladovy ale nechcem sa viazat na sny, ako hovoris. ked som sa spytala, ze preco tak malo, ze ci sa chce venovat aj inym kamaratom, tak mi povedal, ze ja nemam kamaratov. dalej uz nehovoril nic, hoci to nedavalo logiku.
drzim ti palce, nech si co najskor zdrava a budes moct robit kilometrov, kolko chces. posielam srdiecka.

ahjaj

keď mu stačí raz za mesiac, si iba kamarátka, a nič viac a nič viac ani nebudeš. A pokiaľ snívaš, poradím Ti investovať čo najmenej psychickej energie do snov týkajúcich sa jeho, lebo čím viac úsilia investuješ, aby to bolo bližšie kamarátstvo a tak, tým Ti to viac ublíži. Niekedy je lepšie zísť z kratšej cesty.
Porovnám Ti to s mojou situáciou. Som ťažko chorá. Teším sa z pokrokov v liečbe. Predtým som bez opory nevládala vyjsť ani pred činžiak, a teraz už prejdem aj 2 km vzdialenosti. Predsa sú dni, keď sa prejdem len krátko a cítim sa zle a vyčerpane. Nebudem sa teda prepínať, aby mi to neublížilo a radšej sa vrátim domov, akoby som si viac ubližovala. Rovnako je to aj v náklonnosti k niekomu. Budem sa usilovať adekvátne jeho spätnej väzbe.