doliehajú na mňa problémy

Príspevok v téme: doliehajú na mňa problémy
decapitated

Ahojte,
takže pekne od začiatku...minulý rok sa mi začali zdravotné problémy, začali sa mi zapalovať kĺby a šlachy. V októbri som išiel na PN, odvtedy som stále doma. Nebyť liekov, tak by som ani vstať z postele nemohol. Ukázalo sa, že moje problémy sú reumatické a že to chce len čas kým sa to upokojí, no už sa toho úplne nezbavím nikdy.
Čo sa týka znášania PN...celý deň sedieť doma a mať len 2-krát denne po 2 hodiny vychádzku, no nič moc. Zo začiatku som to ešte zvládal, prvé 2 týždne PN to bolo niečo ako oddych od práce. Ďalšie 2 mesiace som to zvládal v pohode, aj doma som si našiel hocičo, čo som robil. Lenže teraz na jar už proste nevládzem. Do práce sa vrátiť nemôžem, 8 hodín by som nedal. No ani zatvorený doma už nechcem byť. Hocikedy už mám problém sa poriadne nadýchnuť, hocikedy ma rozbolí hlava, hodiny len tak sedím a pozerám do prázdna. Už ma ani nič nebaví, som hokejový fanúšik, no ani na majstrovstvá sa neteším tolko ako po minulé roky.
Už som premýšlal či poviem obvodnej lekárke o mojich problémoch, no obávam sa že by ma len poslala k psychiatrovi. No a nemám záujem dávať do seba ďalšie lieky. Na toto všetko by mi stačilo trochu voľnosti, no kým sa choroba neupokojí, tak môžem len snívať.

Margatetka123

Ahojte, mám poblém. Som v 9. triede na ZŠ a mám pocit že ma šikanujú. Nevolajú ma menom, ale priezviskom, nikto si ku mme nechce sadnúť a dnes som ich videla pri bráne paneláku ako mi zvonili do bytu a potom utiekli. Som veľmi citlivá a hanblivá. Keď mám prezentovať nejaký projekt pred triedou, strašne sa bojím, že sa mi vysmejú. Na konci roka máme mať rozlúčkovú, na ktorej máme tancovať a ja už vidím ako so mnou nebude nikto chcieť byť v dvojici. Už sa teším na strednú, ale bojím sa že to bude pokračovať, niektorí spolužiaci idú na tú istú školu čo ja. Naozaj neviem prečo to robia, nič som im neurobila a začínam mať z toho depresie a nízke sebavedomie. Prosím, poraďte mi.

ahjaj

viem presne, čo prežívaš, mám to obdobne, s tým, že oficiálne nie som PN, ale nezamestnaná. Činnosti 2x 2 hodiny vonku zas nie je až tak málo. A čo robiť doma? Televízor, knihy, videá, telefonáty priateľom. A prácu na home office, čiže na doma. Ja som v tom období pracovala ako prekladateľka z domu.
Iné Ti ťažko poradiť. Na tie reumatické ťažkosti skús jedlá proti zápalom: ryby, najmä losos, olivový olej, rajčiny, mrkvu, brokolicu, bobuľové ovocie. Vynechať údeniny, sladkosti, príliš slané jedlá a kávu. Protizápalovo pôsobí aj zelený čaj. Ja som mala také pred dvoma rokmi, 8 mesiacov mi trvalo, kým mi kĺby prestali opúchať.