Ahojte,
takže pekne od začiatku...minulý rok sa mi začali zdravotné problémy, začali sa mi zapalovať kĺby a šlachy. V októbri som išiel na PN, odvtedy som stále doma. Nebyť liekov, tak by som ani vstať z postele nemohol. Ukázalo sa, že moje problémy sú reumatické a že to chce len čas kým sa to upokojí, no už sa toho úplne nezbavím nikdy.
Čo sa týka znášania PN...celý deň sedieť doma a mať len 2-krát denne po 2 hodiny vychádzku, no nič moc. Zo začiatku som to ešte zvládal, prvé 2 týždne PN to bolo niečo ako oddych od práce. Ďalšie 2 mesiace som to zvládal v pohode, aj doma som si našiel hocičo, čo som robil. Lenže teraz na jar už proste nevládzem. Do práce sa vrátiť nemôžem, 8 hodín by som nedal. No ani zatvorený doma už nechcem byť. Hocikedy už mám problém sa poriadne nadýchnuť, hocikedy ma rozbolí hlava, hodiny len tak sedím a pozerám do prázdna. Už ma ani nič nebaví, som hokejový fanúšik, no ani na majstrovstvá sa neteším tolko ako po minulé roky.
Už som premýšlal či poviem obvodnej lekárke o mojich problémoch, no obávam sa že by ma len poslala k psychiatrovi. No a nemám záujem dávať do seba ďalšie lieky. Na toto všetko by mi stačilo trochu voľnosti, no kým sa choroba neupokojí, tak môžem len snívať.
doliehajú na mňa problémy
Ahojte, mám poblém. Som v 9. triede na ZŠ a mám pocit že ma šikanujú. Nevolajú ma menom, ale priezviskom, nikto si ku mme nechce sadnúť a dnes som ich videla pri bráne paneláku ako mi zvonili do bytu a potom utiekli. Som veľmi citlivá a hanblivá. Keď mám prezentovať nejaký projekt pred triedou, strašne sa bojím, že sa mi vysmejú. Na konci roka máme mať rozlúčkovú, na ktorej máme tancovať a ja už vidím ako so mnou nebude nikto chcieť byť v dvojici. Už sa teším na strednú, ale bojím sa že to bude pokračovať, niektorí spolužiaci idú na tú istú školu čo ja. Naozaj neviem prečo to robia, nič som im neurobila a začínam mať z toho depresie a nízke sebavedomie. Prosím, poraďte mi.
viem presne, čo prežívaš, mám to obdobne, s tým, že oficiálne nie som PN, ale nezamestnaná. Činnosti 2x 2 hodiny vonku zas nie je až tak málo. A čo robiť doma? Televízor, knihy, videá, telefonáty priateľom. A prácu na home office, čiže na doma. Ja som v tom období pracovala ako prekladateľka z domu.
Iné Ti ťažko poradiť. Na tie reumatické ťažkosti skús jedlá proti zápalom: ryby, najmä losos, olivový olej, rajčiny, mrkvu, brokolicu, bobuľové ovocie. Vynechať údeniny, sladkosti, príliš slané jedlá a kávu. Protizápalovo pôsobí aj zelený čaj. Ja som mala také pred dvoma rokmi, 8 mesiacov mi trvalo, kým mi kĺby prestali opúchať.
Treba pošibať choré miesta čerstvou žihľavou a reuma sa zmierni :)