Chcem žiť sama

Príspevok v téme: Chcem žiť sama
Radiia

Ahojte...rada by som sa spytala, teda hlavne by som chcela odpoveď od tych ktori byvaju sami alebo stym maju skusenost...ide oto že mam niečo po 20tke a chcem byvat sama..nikdy nechcem byvat so žiadnym chlapom čiže partnerom... zaujíma ma či to zvladate finančne lebo mne ešte financie chybaju aby som sa mohla osamostatniť... jednoducho by som nezniesla byvat s partnerom poprípade mat dieta zblaznila by som sa..taky život neje premna pomaly chapem očom ta popôrodna depresia je...zvykne sa stať že žene preskoči niečo si spravi alebo utečie z domu od rodiny...tak dopadnúť nechcem...ale to len pre objasnenie.. plat mam bežný ako väčšina Slovákov... ďakujem ..

zdravienko175

na tom, ze chces zit sama absolutne nic nie je, ale aj tak to raz pride, tiez som zila sama, tahala som, bola som v zahranici, potom prisiel spravny chlap a otocil mi priority :)

Samka

Tiez chcem zit sama. Doteraz sa mi to nepodarilo. Vzdy som mala muza alebo spolubyvanie. Medziludske vztahy ma velmi vycerpali. Takmer vzdy som zazila sklamanie. Rozmyslala som ci by nebolo dobre riesenie odist do zahranicia. Najst bud pracu s ubytovanim alebo prenajat garsonku. Kedze vsade vonku clovek minimalne 1200 dostane nemal by to byt problem. Na sk zarobim tak polovicu a za jednoizbovy byt v malom skaredom meste dam 300. Len ma brzdi ze za hranice sa sama obavam ist. Zacarovany kruh.

Ela92

ahoj, neviem ti poradiť presne, ale iba ti poviem, že nie si sama, že aj ja si prjaem žiť sama, bez partnera a deti..mať len vela skutočných kamaratov a byt samostatna, venovat sa zaujmom, pomahat ludom..ale rodina-vlastna, to nechcem...viem prečo..proste, ja toho nie som schopna, a nechcem, aby boli potom nesťastní tí, čo za to nemôžu..myslim, že ked sa budeme vediet uskromniť a šetriť, tak to fiančne zvládneme.

mojaskusenost

Autorku trocha chapem.Tiez by som chcela byvat sama.Ale bojim sa odist od rodiny.Nemam to tak, ze sa mozem kedykolvek vratit....Ked som stade v minulosti odisla , povedala som si ze sa tu uz nikdy nechcem vratit lenze situacia ma bohuzial donutila.A teraz , zas by som sla prec.Viac menej kvoli psychickemu zdraviu aj musim.No len ako a kam? Chlapa nechcem a kludne by som byvala s kamoskou to ano, ale momentalne ziadnu nemam.A hladat uplne cudzi byt, co ak vam nesadnu spolubyvajuce tak zase hladat inde a ked ide o pracu v cudzom meste , napriklad BA, tak ubytovanie treba hned tiez lebo ved ako budem chodit do prace ked som z vychodu.Co v praci poviem ze mi nesedia spolubyvajuci a zase hladam dalej a nastupim az bohvie kedy? Tak si pomyslia ze som asi divna ze mi nikto nesedi.Takze najlepsie najst pracu s ubytovanim, teda byvat na ubytovni , no skusila som to a dopadlo to tak ze spolubyvajuce mi nesadli teda skor ja im.Povedali mi hned ze si mam ist pytat inu izbu, ze oni su uz rozlozene a tam nieje akosi miesto pre mna.Ja som nevedela co robit.Tak som sa zobrala a odisla domov.Nesla som si pytat inu izbu, lebo co aj by mi ju nedali a co potom.Co som mala na tie holky byt svina.Ja som bola vzdy mila ale teraz uz neviem mam byt fakt svina k ludom ked niekde chcem byt.Lebo uz neviem ako dalej.

Pag

Kolko ludi zije samo? Je ich vela a nikto ich neriesi. Ale situacia je cim dalej, tym narocnejsia. Problem striehne z kazdej strany. Netreba sa nechat ustvat, ked ma clovek aspon stipku zdraveho rozumu.

zzzdravie

JA tiež chcem žiť sám, ale z platu predavača asi ťažko utiahnem niečo vlastné, čo si budeme nahovárať. Bývanie so spolubývajúcimi je super ak si sadnete. Väčšinou v inzerátoch píšu akých ľudí hľadajú do izby a ak si nefajčiar, nie si agresívny človek a si celkovo ako sa hovorí "v pohode", tak nie je problém.

Nie že by som nechcel mať vlastný byť, ale nemôže byť každý programátor alebo manažéris a zarábať tisíce mesačne...

sne-zienka

No sama by som bývanie neutiahla ani omylom. U teba záleží kde by si chcela bývať - ak v ba tak možno nejaká garsónka na okraji by si vedela utiahnuť aj z priemerného platu - záleží aj aké máš štandardy. Fakt záleží od toho platu a lokality. A kebyže to neutiahneš nerozmýšlala si bývať s nejakou dobrou kamoškou? Ja to tak mám a je to v pohode. Nie, že by som nezniesla bývať s chlapom ale momentálne nemám s akým a táto kamoška mi je ako sestra a proste môj človek číslo jedna. Takže aj to je cesta.

Davvvid

Platiť nájom? Nikdy.
Prečo by som mal dávať nejakému darmožráčovi peniaze a ešte tak strašne predražené?
To radšej bývam v starom dome so starými rodičmi a je mi SKVELO :)

dobreuz

Kakať na Blavu, radšej niekde, kde je lacnejšie ísť... Za tú cenu čo stoja byty v Bratislave by dal už aj kúpiť byt v Prahe a Praha je 1000000x lepšia ako Blava... A to nepíšem ako hejter z Košíc :) Ake je to holt tak. A fakt bývať sám/sama je top, človek príde z práce alebo z tréningu unavený a má kľud, nie poväčšine otravného spolubývajúcceho čo ho nenechá ani vydýchnuť.