Chcem žiť sama

Príspevok v téme: Chcem žiť sama
Radiia

Ahojte...rada by som sa spytala, teda hlavne by som chcela odpoveď od tych ktori byvaju sami alebo stym maju skusenost...ide oto že mam niečo po 20tke a chcem byvat sama..nikdy nechcem byvat so žiadnym chlapom čiže partnerom... zaujíma ma či to zvladate finančne lebo mne ešte financie chybaju aby som sa mohla osamostatniť... jednoducho by som nezniesla byvat s partnerom poprípade mat dieta zblaznila by som sa..taky život neje premna pomaly chapem očom ta popôrodna depresia je...zvykne sa stať že žene preskoči niečo si spravi alebo utečie z domu od rodiny...tak dopadnúť nechcem...ale to len pre objasnenie.. plat mam bežný ako väčšina Slovákov... ďakujem ..

Mirabelle

Radiia, to je síce pekné, že chceš žiť sama, lenže to si najprv budeš musieť kúpiť svoj VLASTNÝ byt. Alebo chceš celý život bývať v prenajatom? Neviem, v akom meste bývaš, možno v nejakom zapadákove stoja 1-izbové byty len 50 000 eur, no u nás v Bratislave treba rátať so sumou min. 100 000 eur. A ako jednotlivcovi s priemerným platom ti banka požičia len veľmi málo, možno len 15 - 20 tisíc, zvyšok musíš mať našetrené. Takže nestačí len chcieť, treba mať na to aj financie.

dobreuz

To presne chcem aj ja, tiež nikoho iného by som tam nechcel mať. Dá sa to finančne utiahnuť. Ver mi že nie je nič lepšie ako prísť domov a mať svätý pokoj.

ahjaj

môj bývalý kolega z práce 22 ročný chalan, odišiel bývať do podnájmu, vydržal tam 6 mesiacov, medzitým sa jeho zárobkové pomery zmenili, a vrátil sa k rodičom.
Takže vieš žiť samostatne, ak máš stálu relatívne stálu prácu. Od rodičov sa odchádza tak, aby si sa mohla kedykoľvek bez hanby vrátiť a s tým, že to chceš skúsiť sama, aké to je. Ohľaduplnosť, jemnosť, láskavosť voči nim.
Potom do toho skočiť, zisťovať a keď to nevyjde, môžeš sa vrátiť.

slobodnemaciatko

To zalezi od mnohych faktorov. S beznym slovenskym platom to ziadny raj nebude. Zalezi, ci a aky najom. Ako si vies financie zadelit, plus, ci ti ta samostatnost za to stoji, aby si nemohla zo zvysku, co ti ostane, ani normalne zit, resp.hladat dalsie moznosti zarobku, ci pasivneho prijmu.
Ano, byvat sama je super, mozes si robit, co chces a nik ti nezerie nervy, ale ma to aj druhu stranku - na vsetko budes sama, co mozes byt aj pri nevhodnom partnerovi. Nepisem teraz o financiach, ale predstav si, ze ochories, alebo sa ti stane uraz. Vsetko ma svoje pre aj proti.