Neprijatie na medicinu- co robit?

Uchadzac

Ahojte, ja len ze neviete, ci je lahsie sa dostat do Kosic/Bratislavy alebo do Prahy? Su tie modelove otazky do Prahy identicke s prijimackami? Dakujem.

medic

vyznam to ma taky že musia z veľkého množstva ľudí vyselektovat takých ktorí vedia aj pochopiť ale vedia sa aj nabiflit keď treba- uvediem príklad- farmakolgia, darmo budeš vedieť aku skupinu liečiv a prečo chceš podať, akým mechanizmom posobia, ale keď nebudes vedieť zástupcov liečiv tak čo? google pred pacientom asi nepoužijes, niektore tie názvy nemajú s logikou nic spoločne, takze majú to múdro vymyslene
ano niektoré otázky na prijímačky, hlavne chémia, je o logike a učení, zo zaciatku sa síce uci ťažšie lebo musíš viac teórie prebrať, ale keď si pamätáte na niektoré tie otázky z biológie tak niektoré boli vyslovene o bifľovani (tie zaradovacky rod druh podruh trieda-slovensky/ latinsky, aký druh telesných tekutín ma dazdovka, aký pasomnica aký hlista a podobne...)

swistica

Smutna - ale to nie je namierene voci tebe. Ja sa len pozastavujem nad tym, ako si lekarske fakulty nastavili system a ze ten system nema prinos pre buducich studentov.

Smutna123

swistica preco pises take veci? To si myslis, ze som sa to len biflila a aj sa chystam to len biflit a nechapat to alebo co?

Lucimma

Swistica
V zasade s tebou suhlasim. Ale chcem ti napisat, ze nie kazdy sa to bifli bez porozumenia. Ja, ked som sa pripravovala, tak som dbala na to, aby som otazky robila az po tom, ako budem mat prejdenu a pochopenu teoriu k nim. Zial, su taki, ktori sa to cisto len biflia bez porozumenia. Poznam osobu, ktora ostala rok doma, aby sa ucila a aj tak sa nedostala, lebo sa to len bezducho biflila bez pochopenia. Dokonca niektori su tak “chori”, ze sa ucia aj vysledky k prikladom naspamat bez toho, aby to pocitali, lebo to pocitat nevedia.

Tym chcem len uzivatelke Smutna123 napisat a vlastne vsetkym, co sa budu kedy pripravovat, aby NAJPR POCHOPILI ucivo a tomu pochopeniu venovali aj 80% casu pripravy a az potom sa ucili otazky. Lebo ked vidim tych bifloskov, ktori by si bez podkladov ani neskrtli, je mi zle. Akoze uprimne, co chce taky clovek potom robit na vysokej skole, ked sa mu leni gymnazialnu chemiu a biologiu sa naucit a nestaci mu na to rok volna.

swistica

Len si tak kladiem recnicku otazku, aky ma toto zmysel. Rok sa ucit zoznam nejakych otazok. Keby sa aspon clovek ucil komlexne nejake okruhy z chemie a biologie a premyslal nad tym a analyzoval, tak mu to nieco da aj neskor pri studiu na vs. Ale ucit sa zoznam otazok vytrhnutych z kontexu? Biflovat sa bez analyzy? Fakt cool.Viem, ze to tak chcu lekarske fakulty, ale mozno i toto je problem a pricina toho, ze lekari ktori sa cele studium biflovali, v praxi nie su schopni analyzovat a liecit pacienta komplexne.

medic

ja som išla vtedy na Prirodovedecku na rok ale ako ti tu už jedna baba radila, nerob to, radšej zostaň doma, ja som si musela doplácať ten rok školy navyše a nebolo to malo
radšej cely rok venuj príprave a obcas na brigádu ale nezabúdaj sa učiť! naozaj nepodcenuj to. ten rok ubehne ako voda a aby si zas neľutovala. naozaj sa poctivo pripravuj. ak to naozaj chceš robiť, jeden rok zo života nie je nic oproti 40tim, ktoré budeš pracovať.
určite sa pripravuj len na jednu fakultu, je blbosť sa učiť na dve naraz zbytočne si znížis sance. nahodou sa ti pomýlia otázky na teste s druhou školou alebo čo...staci jedna ale poriadne a si tam o rok! ;)
a hlavne nepanikár, nic strašne sa nestalo. viacerí sme si tým prešli, uvidis aká budeš na seba pyšná nabuduci rok!!

Smutna123

Kikirik - aj tebe dakujem za nazor. :) Velmi mi pomohlo vidiet tu nazory ludi, ktori sa prvykrat nedostali, ale nevzdali sa a uz studuju, alebo uz maju “po”.
Myslim si, ze asi kazdemu to vyhovuje inak. Niekomu viac zapasuje ist na inu VS, niekomu zasa pracovat. Ja by som si napr. nemohla dovolit splacat potom ten rok studia, takze radsej teraz pojdem pracovat a nezaberiem nikomu miesto na VS. Inak, mozem sa spytat, na ake dve fakulty si sa pripravovala, ked to vtedy nevyslo? Mne tiez vela ludi teraz hovori, nech na rok skusim aj dalsie skoly, ale mam na to rovnaky nazor. Bio-che je sice vsade, ale kazda fakulta ma svoje specifickosti a zasa rok riskovat, to nie.

Smutna123

Swistica - tvoj prispevok nizsie som si ani nevsimla, preto som nan nereagovala, ale s tou nadstavbou to nevyzera byt zly napad. Popremyslam a pozistujem si o tom este, dakujem ti velmi. A mas pravdu, co sa tyka tej VS, kt. by som aj tak nedostudovala.. Len ma teraz take vselijake nalady obchadzaju, ze nad vsetkym premyslam zo zifalstva, ale uz som sa s tym zmierila a vidim to uz lepsie trosku.. Vazne ti dakujem. :)