Co si myslite o tom, ze zijem 20 rokov v manzelstve a zrazu mam strasnu tuzbu byt sam. Sam si ist po praci do nejakeho maleho bytu, robit si co chcem, nik iny tam nebude pobehovat, nik mi nebude robit neporiadok, nik tam nic nerozbije, co si kde polozim tam aj najdem, kludne budem pozerat TV aj do rana bez toho, aby sa niekto staral do toho, ze rano vstavam do prace a nik mi neprepne kanal, ked odbehnem na wc, ked zakaslem, nik nebude riesit, ci mi nieco nie je a pod. Skratka zacal som velmi tuzit po takom svojom klude a samote. Aj pracu mam taku, ze vystriedam kolegu a som v kancli sam, akurat telefonujem a vybavujem veci cez internet, ale do fyzickeho styku s ludmi moc neprichadzam, co mi dost vyhovuje. Manzelka je v tomto moj presny opak, co mi vzdy trochu vadilo, ale teraz sa to vo mne vystupnovalo. Neviem, co s tym mam robit, som z toho coraz nervoznejsi a podrazdenejsi. Vsetko mi lezie doma na nervy.
Tuzim byt sam
Smutná realito no :( Toľko ovečiek čo si nechá niečo nanútiť.
Simiona a Dobreuz palec hore!!!
Preto je kopa nestastnych manzelstiev, lebo neberu si z lasky ale
Lebo uz mam nato vek,
Lebo ma rodina a okolie tlaci,
Lebo trebalo by sa,
Lebo chcem deti (a nech mi ich nejaka porodi)
.. atd.
Simiona presne, tiež mám taký pocit.
Prečo sa ženíl? Lebo ho rodina tlačila, lebo už má na to vek, aby si založil rodinu. Alebo preto, lebo mama mu už nechcela variť a upravovať a preto si našiel ženu a oženil sa s ňou, aby mu varila a upratovala.
Osamista
nedivim sa ti ale mam otazku, preco si sa s nou zenil ked ti uz vtedy svojou ukecanostou a aktivitou liezla na nervy?
A kde pracujes? Aj ja chcem taku pracu bez mnozstva ludi .. :-)
Autora si pamatam. Uz tu mal par volani o pomoc prostrednictvom inych tem.
Nemyslim si, ze u neho je tendencia byt chvilu sam. Spomina totiz, ze aj v praci je sam. On chce byt tak celkovo sam, lebo ludia ho vycerpavaju. Vycerpava ho manzelka, ktora je opak neho. Vesela, optimisticka, milujuca zivot.
A laska sa pomaly meni na nenavist.
Mas depresie. Uz si to tu sam pisal. Tvoj stav, pocit samoty vyplyva z tvojej choroby. Bud to konecne zacnes riesit a liecit, alebo stratis vsetko a skutocne zostanes uplne sam. Pozor na zelania. Plnia sa, ale inym sposobom ako by sme chceli. To, co ta ovplyvnuje, riadi tvoj zivot, nie spravnym smerom, nie si ty, ale tvoja choroba.
krásna predstava nerušeného ticha, pokoja, oddychu, sebecká túžba a krátke šťastie. Na chvíľu by ti bolo dobre, potom by ti už bolo smutno. Ty len potrebuješ na chvíľu vypnúť, nechceš byť sám, je to smutné a prázdne. Choď na nejaký pobyt sám na chatku utrieď si myšlienky a vrátiš sa ako vymenený (doma to nazvy rekondičný pobyt z práce ak s tým bude problém) :)... prajem ti veľa šťastia.
clooo Zamyslel si sa niekedy nad tym, ze problem nemusi byt u teba v peniazoch, ale v povahe?
ked mas nejake uspory, kup si chatu, alebo nieco take a mozes tam chodit. inak aj pri psychickych poruchach byva snaha byt sam. ale mozno si len vyhoreny, prepracovany alebo ti chybaju vitaminy, alebo sport alebo mas andropauzu.
Veru, mnohím mužom je od určitého veku lepšie samého. Ich ženské stárnu, idú do prechodu, sú nervózne a len strpčujú život a odľahčujú mužovu peňaženku (krrditnú kartu).
Ja som pre to, že som chudobný, nikdy nemal vzťah, nezažil som ani bozk, no napriek tomu sa dostavam do štádia, keď si uvedomujem, že moje rovesničky sú už staré opotrebované kusy, ktoré v časoch, keď boli atraktívne, mladé, rozkročovali nohy prachačom a chudobní pre ne neexistovali. Také by som už zrejme, keby ma aj oslovili, poslal do "teplých krajín". Samozrejme, také niečo sa nestane a možno ma budú otravovať ako nechutné, 70-ročné bosorky ako to mám možnosť vidieť v okolí...