som tehotna

Príspevok v téme: som tehotna
matuliq

ahojte vsetci mam 17 rokov a strasne sa bojim . pretoze pred 2 mesiacmi som mala pohlavni styk s mojim priatelom a zistila som ze som tehotna. strasne ma to trapi pretoze keby sa to moji rodicia dozvedeli vihodili by ma s domu lebo oni su taki ze do svadby ziaden sex oni by ma nevedeli pochopit a moj otec je strany on by ma zabil . este som to nikomu nepovedala iba naj kamoske mam strasny strach pls. poradte mi co mam robit. ci si to mam nechat alebo ist na potrat . som strasne zufala moj priatel t o este nevie lebo neviem ako by sa s tym zmieril. ale poradte mi lebo to uz pomali zacina na mne vidiet. dakujem

Soraja

matuliq ako ti tu vsetci radia, najskor to povedz priateovi a potom mamine, urcite ta podrzia. Ak aj je to neplanovane, myslim, ze si dost stara na to, aby si niesla zodpovednost. Na potrat by som urcite nesla,a ale rozhodnutie je na tebe, ale nerozmyslaj dlho a hlavne rozmyslaj poriadne. Ale predstav si ake je to krasne takeho maleho cloviecika drzat na rukach a vediet, ze to je kusok z teba. Nadherny pocit, keby mozem, hned s tebou menim.-) drzim ti palceky a ozvi sa ako to dopadlo. neboj s azvladnes to a urcite ta aj rodicia podporia. Ked uvidia male okate tak neodolaju. Ver mi. .-)

Volumka

a ostatní majú pravdu, na mamku sa v tomto môžeš obrátiť, tá ťa nesklame... aj keď možno isto nadšená nebude.

Volumka

Na bábo potrebuješ vždy dvoch... tak najsamprv by si to mala oznámiť svojmu priateľovi a on ako správny chlap by mal k tomu zaujať patričný postoj a podporiť ťa v tejto chvíľke, hlavne neočakávanej. A čo sa týka rodičov, máš jasné, že bude krik, ale si ich dcéra a oni na teba nezanevrú... radšej im to povedz čo najskôr, aby potom už nebolo neskoro...

neva

matulig - v prvom rade to povedz svojmu chlapcovi, musí niesť zodpovednosť spolu s Tebou a potom svojej mame. Ak je otec prísny, mama už bude vedieť ako mu to podať. Určite Ťa nepochvália v 17-tich, ale ani Ťa nezabijú. Kto iný by ti mal podať pomocnú ruku ak nie mama. Ver mi.

veronika

Milá Matuliq Teraz sa k tomuto musíš postaviť zodpovedne. Na tvojom mieste by som v žiadnom prípade nešla na potrat.Potom neskôr by si to mohla dosť ľutovať.Určite to v prvom rade povedz svojmu priateľovi, veď je to aj jeho dieťa.Ako zareaguje tak to je na ňom.Aj on musí prevziať na seba zodpovednosť.
Rodičia by to tiež mali vedieť-veď tak sa to raz dozvedia.Určite budú zaskočení ale musia sa tak či tak s tým zmierniť.Raz budú určite radi,uvidíš.
Ja mám 22r.a nedávno som otehotnela.Teraz som v 3.mesiaci.Otec najprv dosť nadával ale teraz sa už s tým zmieril.S priateľom sa tešíme na naše bábo.Držím ti palce aby to všetko dobre dopadlo:-)

michalkaa

Ahoj.My sme mali taky isty problem v rodine.Prvej to bolo tak že to riesili asi tyžden.Zasli za druhymi rodicmi a nakoniec sa tak dohodli že bude svadba.Bola svadba.Medzi tym sa to už davno narodilo.Boli s toho strasne radi že maju prveho synovca.neni to take hrazne.Len to pvec cim skor rodicom!Necakaj kym na to pridu sami.A o potrate ani nerozmyslaj,lebo v buducnosti ta to bude strasne trapit,že si nieco take urobila.takže tak.papušky držím palce

ewa

Ja som mala 18 a prvy pohlavny styk.Hned som otehotnela.Aj ja som si myslela,ze ma rodicia zabiju,alebo neviem co.Povedala som to sesternice,ta svojej mame/mojej mamy sestre/,no a ta zas mojej mame.To som uz bola asi 2mesiac tehotna.Zobrali to celkom dobre,jasne ze hubovali.Dostala som iba podmienku,ze bud sa vydam,alebo potrat.Islo im o "cest rodiny",aby nebola hanba v dedine.Ked sa mala narodila,boli ako v siedmom nebi.Bolo to prve vnucatko,milacik rodiny.Takze,to je moja skusenost.Teraz sa na tom smejeme.Prajem ti aby aj tvoj pribeh skoncil smiechom a nie placom!Vela stastia!

libby111

Mila matuliq,
vobec sa neboj to rodicom povedat,
aj ked budu zo zaciatku udiveni,
su to tvoji rodicia a maju ta radi,
urcite to pochopia.
Samozrejme to oznam aj svojmu priatelovi.
Dietatko je dar,aj ked je neplanovane.
Poznam vela pripadov mladych mamiciek,
zo zaciatku sa samozrejme vsetkeho bali,
ale zvladli to vyborne a su dnes na svoje dietatko velmi pysne.

meili

Momka, existuje len tabletka po (Postinor), ktora ale ucinkuje len do 72 hodin po styku. Po troch tyzdnoch jedine interrupcia.:-(

....xyz

ahoj matuliq,ja mam podobny problem,myslim si ze som tehotna,no sex som mala len pred takymi dvoma troma tyzdnami,mam 18 rokov,no aj ked viem ze moji rodicia by boli v poho,no ja viem ze na nieco take este urcite niesom pripravena a som velmi mlada,takze ja som sa rozhodla rychlo najst nejaky sposob ako otehotneniu zabranit,prosim ta myslis ak cim skor pojdem k lekarovi,bude sa este dat nieco robit?myslim nejaka tabletka alebo nieco take...nepoznas?