Vstupna lekarska prehliadka

Príspevok v téme: Vstupna lekarska prehliadka
Veronika999

Ahojte, prosim vas, chcela by som poradit od niekoho kto sa rozumie zakonom alebo tejto veci. Zobrali ma do zamestnania a samozrejme pozaduju odo mna vstupnu lekarsku prehliadku. Isla som teda k svojej obvodnej doktorke a ta mi nechcela potvrdit tlacivo bez ocneho vysetrenia. Na dalsi den som isla teda k ocnej, spravila mi vysetrenie a vypytala si odo mna 20 eur. S vysledkom som sla znovu k obvodnej, tlacivo uz potvrdila a vypytala 15 eur. Spolu teda za vstupnu prehliadku 35 eur. Ked som to oznamila zamestnavatelovi, odmietol mi tuto ciastku zaplatit, nakoniec ked som sa ozvala, tak vraj mi preplati len 15 eur, ale tych 20e nie, pretoze podla nich som ziadnu ocnu prehliadku nepotrebovala. Ide o vykon prace predavacky v predajni s mobilnymi telefonmi. Mna to teraz vsak stve, pretoze peniaze len tak na rozdavanie nemam a stve ma aj ten princip, ci ma oklamali doktorky alebo naozaj mi to len nechcu preplatit z prace. V kazdom pripade sa neviem branit a kde sa stazovat. Mam to nechat tak? Obe doktorky mi tvrdili, ze je to nutne a vyzaduje sa to a zamestavatel zas opak. Vedeli by ste mi v tomto poradit? Dakujem

Tomas12345

Tak sama si musíš položiť otázku či ti tých 20 eur stojí za to že si pohneváš zamestnávateľa a prídeš už o získanú prácu.

philips

Preplatiť ti to má zamestnávateľ, nakoľko tieto vyšetrenia nie sú hradené z verejného zdravotného poistenia. Či si potrebovala očné vyšetrenie je otázne, mne ako vstupné prehliadky robili EKG, počúvanie, anamnéza, odbery (KO, základná biochémia) a to bolo všetko. A mne ich robil vždy zmluvný lekár so zamestnávateľom, čiže ja som neplatil nič, faktúrované to bolo zamestnávateľovi priamo od lekára.

Papahlg

Z toho si nič nerob :D ja som mal nastupiť do jednej nemenovanej firmy ako skladník normálne do kmeňoveho stavu, a odo mňa chceli aby som si spravil poistenie proti škodám ktoré stálo 160eur ročne na svoje vlasné náklady :D po hodine som si to rozmyslel a do tej roboty som ani nenastúpil.