Ako by ste riešili preľudnenie?

Príspevok v téme: Ako by ste riešili preľudnenie?
diskuusnatema

Už čoskoro dosiahneme hranicu 8 miliárd, čo veľmi veľa. Aký na to máte názor? Ako by ste tento problém riešili?

Podľa mňa by bolo ideálne celosvetovo zaviesť politiku jedného dieťaťa (tak ako to bolo v číne pred pár rokmi). A najkritickejšie oblasti kde sa ľudia množia príliš riešiť nútenou sterilizáciou... neriešiť etické a emočné otázky. Chudobní ľudia sú príliš blbí aby to pochopili, jediné čo im v hlave beží je len že chcú mať deti a to je všetko... podporiť viac ľudí, čo majú zázemie, poskytnúť lepšie podmienky na výchovu pre inteligentných a pracovitých, pretože práve tí majú detí najmenej, tí od ktorých to je potreba najviac sa množia najmenej a naopak.

Ale asi to tým, čo riadia svet takto vyhovuje, inak by to už dávno zmenili, nemyslíte?

Pag

Ja si myslim ze ucitelia by mali lepsie vysledky vtedy, ak by sa museli drzat casovo-tematickych planov len ramcovo, nie detailne. Ak si to prehodis do svojho fachu, tak dostanes odpoved aj na tvoju otazku. Vacsina rozhoduje.

simiona

Niekde som čítala, že v nejakých takých chudobných a akože suchých oblastiach im belosi dali zariadenia na získavanie vody a učili ich sadiť stromy (stromy zadržiavaju vlahu). Lenže keď odišli, domácim obyvateľom sa už nechcelo na tých zariadeniach pracovať. Ale neviem, či to bol pravdivý článok?

jeanvaljean699

Keď disponuješ možnosťou aj sám zmôžeš veľa.Kým Matka príroda zasiahne v Afrike je dosť miesta a umiera sa tam vzorovo.

slobodnemaciatko

Ideme kalgan? :-)

Zuzulik, problem bude asi v tom, ze v krajinach 3 sveta nemozu velmi nejake policko obhospodarovat, bo ich trapi sucho.

dobreuz

Zuzulik8 súhlasím, nemajú právo mať deti, keď ich nemajú čím živiť. A ano oni nemôžu byť takí blbí, aby nevedeli že sexom plodia deti.

simiona

Ak by to bolo kritické. Ja by som povolila aj 3-4 deti v jednej rodine. V tomto by boli započítané aj nemanželské deti. Takže ak by mal chlap s jednou ženou, bývalou 3 deti a s druhou, novou ženou 1 dieťa, viac by už mal zakázané mať a ani jedna z jeho žien by už nemohla mať ďalšie deti. A aby sa aj poriadne starali o deti.

Ale nie, že si niekto narobí 10 deti a a len naťahuje ruku, "štát daj peniaze, charita daj peniaze, postarajte sa o nás a naše deti, lebo my sme nemali čo do huby, ale narobili sme aj tak si 10 detí." A nestarajú sa o deti, čo robia a kde sú. To nie. A je mi jedno, či je to Slovensko alebo Afrika. Oni si tam narobia bez rozmyslu 10 detí a nám plačú do televízora, že nemajú čo jesť. Keď na niečo nemám, tak to nerobím.

O to viac si vážim (aj) ženy, ktoré keď nechcú deti, nenútia seba do toho. Len preto, lebo ich núti rodina a okolie, lebo je žena, tak preto musí rodiť a behať okolo deti. Nie, keď sa necit na to, mať deti, radšej nech ich nemá, ako by ich mala potom z frustrácie týrať alebo hodiť do detského domova a nech sa o nich starajú iní.

DarkThought

Zuzulik8 má pravdu, keď si niekde v Somálsku, kde je strašná chudoba, kde zo štyroch detí tri nechodia do školy, chcú robiť stále deti, tak prosím, nech si robia, ale nech nečakajú potom pomoc. Veď im strašne stúpa populácia, pred tridsiatimi rokmi mali 7 miliónov, teraz 14 miliónov, čo je dvojnásobok. A Somálsko nie je jediná takáto krajina, malo by sa prestať ich živiť.