Ahojte, mam 15 a zdá sa mi, že v poslednom čase nevnímam poriadne co sa deje okolo mna. Často sa stáva, že som samu seba pristihla ako nie som prítomná pri danej činnosti, ktorú som robila, nesustredila som sa na nič, úplne som strácala pojem o čase a aj to ako dlho som vlastne hľadela do prázdna, pociťovala som ako keby moja mysel sa na celý môj život len pozerala a nie ho žila. Mam takéto problémy už 5.den ale všímam si to úplne od začiatku a nepríde mi to vporiadku. Myslím ze to môže byt nadmerného používania elektroniky hlavne mobilu. Tieto,,stavy,, sa dejú minimálne 2 krát za hodinu a stávajú sa mi od chvíle ako som bola plávať (po 1, 5 roku) a ihneď zo začiatku som preplávala 1 kilometer, po ktorom som sa cítila strašne vyčerpaná a jedine na čo som potom myslela bolo to ze musím spať a to aj črtou domov aj pri rozhovoroch na ktoré si už nepamätám lebo som ich nevnímala dokonca ani neviem akú večeru som si v ten deň dala a kedy som si ľahla do postele, ale neviem akú súvislosť by to mohlo s mojou nevnímavostou mat keďže to bolo myslím len z vyčerpania. Prosím ak niekto ma s takýmto čímsi skúsenosti poraďte ci mam navštíviť psychológa alebo nejakého iného doktora, pripadne aká môže byť pricina týchto javov a za všetky vaše odpovede vopred ďakujem:))...
Nevnímam co sa deje
Nerozumiem niektorým veciam, podľa mňa veľa urobí psychika, čiže treba viac času venovať sebe
Bežec ide 21 km/h (profesionálny). Na 15 km dlhú trať.
dobreuz :
15km???????????? Ty myslíš že dáky rekreačný plavec pláva ide hodinu vkuse 15km/h ? Tak rýchlo nepláve hodinu vkuse ani profesionálny plavec a dokonca rýchlosť 15 km/h nedosiahne ani plavec pri najrýchlejšej rýchlosti. Vsak 15 km/h to je rýchlosť ako ked človek beží. Chceš teda povedať že kebyže si dajú závod plavec a bežec tak by skončili narovnako ?
na toto by ti moja známa povedala, že to je problém, že nežiješ práve tu a teraz
Tomas12345 poraď ten matroš na ktotom ideš, veď to je aká kvalita :O Že vraj 1 km za hodinu? Za hodinu odplave asi tak 15 km! 1 km je naozaj že nič a z toho vyčerpania a slabej kondície má zrejme depku. Ale aj tak autorka zrejme už nikdy nič nepodpíše, nechápem pointu zakladania témy.
Tomas, nie som nejak fyzicky zdatný človek, ale bežne som zvykla dať 1400 metrov za hodinku plávania a to bolo po chorobe a v mojom veku je to iné, ako zdravé 15 ročné dieťa. Takže kilometer mohlo byť za 40 minút. A to neplávam rýchlo. Znak a prsia doslova relaxačne. Plavci - športovci, plávali všetci rýchlejšie ako ja, a náhodná známa, ktorú som tam stretla zas pomaly na mňa, nemohla som sa s ňou pri plávaní rozprávať, lebo pri jej tempe mi bola zima. Cez leto som bola na Balatone, odplávala som od brehu a kochala sa vo výhľade, totálne som zabudla na čas a na všetko, a keď som sa prichytila, že by bolo načase sa vrátiť, a otočila som sa, cestou som stretla manžela s deťmi na vodnom bicykli, vyrazili za mnou... hneď sme sa vrátili na breh a potom som zistila, že na vodnom bicykli som mohla byť asi 20 minút a celý čas, čo som bola vo vode a plávala boli 3 hodiny 10 minút. Nebola som ani unavená, plávala som absolútne relaxačným tempom úplne pohrúžená do nádherného výhľadu a zamyslená a naspäť som sa vybrala len preto, že mi breh pripadal nejak príliš malý z tej diaľky. Tak netuším, koľko kilometrov som preplávala. Na Benátskom jazere sme s 10 ročným synom plávali 2,2 km na blízky ostrov, tam sme si oddýchli asi 10 minút a potom späť. A to on sa pri mne brzdil, lebo inak pláva oveľa rýchlejšie ako ja. Voda bola inak taká po krk, keď som stála na špičkách, iba sem tam ozaj hlboká.
ahjaj :
"Po 1 km plávania si bola až tak veľmi vyčerpaná? Tvoja kondícia by potrebovala trochu doladiť."
Tebe snad príde 1 km plávania (cca hodina plávania) ako málo ? Aj pre športovca to je dobrý tréning a nie to ešte pre nejakého nešportovca, ktortí rok aj pol neskočil do vody a potom dá naraz kilometer, to je doslova masaker, a pretrénovanie na maximum.
Ahjaj má pravdu. Treba zlepšiť kondíciu. Ja tiež mám stavy vyčerpania a nesústredenosti ak sa až príliš vyšťavím pri behu.
Pripadá mi to ako depresia. Po 1 km plávania si bola až tak veľmi vyčerpaná? Tvoja kondícia by potrebovala trochu doladiť.