Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Da sa zit plnohodnoty zivot aj s nevernym parnerom?

Príspevok v téme: Da sa zit plnohodnoty zivot aj s nevernym parnerom?
Laura1289

Ahojte,

chcela by som vediet ci by ste mali niekedy v zivote pochopenie byt vo vztahu, kde si s chlapom super rozumiete, lubite, sa, mate skvely sex, celkovo proste pekny zivot, venuje sa vam, viete, ze vas nechce opustit...je to vsetko priam dokonale...len on ma slabost pre pekne zeny a vy tusite, ze ak by bol v situacii kedy je s peknou zenou nahodou niekde v sukromi, ktora chce sex, tak nepovie nie, lebo to berie ako sex. Ja totiz rozmyslam, ze vela ludi ma nejaku zlu vlastnost a toto beriem ako jedinu nevyhodu na nom. Rozmyslam, ze budem tolerovat tuto nedokonalost na nom a nechcem o neho prist aj keby ma raz za cas podviedol, pokial ma nebude zanedbavat a budem citit, ze ma stale lubi....ked som to povedala kamoske ta ma vysmiala, ze som sprosta, ze to chcem tolerovat... A beriem to tak, ze ked si potrebuje niekedy uzit s inou zenou a je takto stastny tak mu do doprajem. Myslite si tiez, ze som nenormalna? Mam totiz aj realne podozrenie, ze ma podviedol, ale radsej sa nato nepytam a nechcem nic zistit. Bol na chate a prisiel domov a bol taky trosku divny 1 den taky smutny akoby alebo zamysleny a odvtedy sa ku mne sprava este lepsie, viac sa mi venuje proste akoby sa tam nieco stalo. Bola to chata z jeho firmy a viem, ze ma tam aj pekne kolegyne. Sme spolu 5 rokov. Na akcie, party, chaty chodime spolu stale az na par vynimiek do roka. Je uzasny, pozorny a stara sa o mna,. Len chcem vediet vas nazor ci by ste dokazali toto prehliadat ak by vam v tom vztahu nic nechybalo???

Zuzulik8

Keby pri tom aspon pouzival kondom ale ked pises ze ta podvadza v opilosti to je horsie to ti fakt moze nosit domov nejake pliagy. Ci sa budes citit taka milovana aj ked sa budes prvy krat z niecoho liecit alebo mat caste gyn. zapaly. A nie vsetky choroby su vyliecitelne to je druha vec. Niektore su aj velmi bolestive. No uvidis ked sa budes prvy krat z niecoho liecit ci je toto naozaj to co chces.

vztah

poviem ti to takto, ak len tusis a nemas to potvrdene, je to len v tvojej hlave. a co v nej nosis moze sa lahko zmenit na skutocnost. ako s tym nalozis?

mirec411

Laura4545 - citujem z tvojho príspevku: - "no to, ze si ludia jeden druheho nevazia z inych dovodov a beru sa ako samozrejmost, sa berie uplne v poriadku. A prave ti ludia ukazuju prstom na tych co podvadzaju a sami robia velke chyby vo vztahoch...To je presne to co mi vadi na ludoch to, ze sudia a nevedia odpustat ;)
----------
Laura, ak sa dvaja začnú brať ako samozrejmosť, alebo ak robia aj iné veľké chyby, tak to všetko sa dá napraviť dosť ľahko. Stačí ak chcú napraviť svoj pokrivkávajúci vzťah...
Prstom poukazuje na iných veľa ľudí..., ale to je bežná (aj keď nie chvályhodná) ľudská vlastnosť. Ale jedno máš pomýlené: - Oni nemajú dôvod odpúšťať niekomu neveru. Netýka sa ich. Pre nich je to len pikantná téma na "klepy", ale prečo by mali odpúšťať? Odpustenie je VŽDY na pleciach podvedeného, ktorého sa týka. Len on môže nájsť dôvod, prečo by mal - či nemal odpustiť.
Tí, čo poukazujú prstom, robia tiež chyby a omyly vo svojich vzťahoch, ale ako som už písal, tie sa dajú napraviť. Niekedy aj jednoduchým a úprimným: - "Odpusť, urobil/a som chybu. Naozaj ma to mrzí."
Ale nevera? To je zmes všetkého zlého - od nelásky, neúcty, poníženia, až po absolútnu stratu dôvery. Vieš si vôbec predstaviť, ako ťažko sa prežíva tento druh chyby? Sotva...
Náprava tejto chyby je nesmierne ťažká. Dokážu sa s tým vyrovnať a zvládnuť ju len mimoriadne silní jedinci. Osobne ich nazývam "klenotmi". Mám na to dôvod, lebo ich je tak málo, že sú vo svete vzácnejší, ako brilianty.

mirec411

Laura1289, povedal by som, že tvoja bezhraničná tolerancia má pôvod v nízkej sebadôvere, neúcte k sebe samej a určite tu hrá svoju úlohu aj neschopnosť domyslieť si, ako sa bude vyvíjať situácia vo vašom vzťahu o pár rokov. Hráš sa síce na vernú partnerku, ale myslím, že tvoj uvoľnený postoj k nevere muža má korene v tvojom predchádzajúcom spôsobe života. Ale to je samozrejme len moja dedukcia.
Napísala si: - "No v kazdom pripade myslim si, ze je vyhoda, ze viem koho mam doma, ako sa tvarit ako naivka totalna a zit v nerealnom svete."
Po tomto sa asi usmialo (či nahnevalo) viac ľudí, pretože v totálnej naivite a v svojom nereálnom svete žiješ práve teraz. Jednoducho tým, že o vzťahu a ďalšom spolužití v ňom máš názory ako slepo zamilované decko. Píšeš, že vieš koho máš doma..., no dobre, ale určite nevieš, v akom bahne dobrovoľne ostávaš.
Ty s ním totiž nemáš deti, nemáte previazaný majetok, nemáte dlhoročné rodinné spomienky, a nemáš nič(!), čo by ťa nútilo naozaj vážne posudzovať zotrvanie vo vzťahu s mužom, ktorý ťa podviedol. Vieš čo je proti zdravému rozumu? Že ty jeho neveru dokonca vysoko predpokladáš a už dopredu sa s ňou zmieruješ ako s normálnou vecou.
Podľa teba si milovaná (zvlášť keď má tvoj chlap "vypité") a nahováraš si, aký vie byť k tebe dobrý a milý.
Drahé dievča, ten tvoj chlap sa musí zadúšať od smiechu, keď o tvojej naivite hovorí kamarátom.
PS: - Vieš ty vôbec, čo znamená "žiť plnohodnotný život"?
Ani neodpovedaj. Odpoveď si už dala. Ale je to tvoj postoj, tvoje videnie hodnôt vo vzťahu a tvoj život. Nie si prvá, ktorá sa s ním zahráva, ale ver, že aj mladšie dievčatá a ženy majú na rozdiel od teba v tomto jasno. Ty potrebuješ na dospetie asi viac času...

Antisexx

V prvom rade typ takehoto cloveka by nemal byt vo vztahu, ale hladat si cisto zeny na sex.
V druhom rade, nemiluje ta ak ta podvadza. Clovek ktory podvadza nemiluje! A v neposlednom rade, nebojis sa o svoje zdravie?

Takzetakto

Takze takto vazeni. Neverim, ze tuto temu zalozila zena, lebo tak tupa zena existovat nemoze, aby sa tu hrdila aka je uzasna, ked jej nevadi, ze jej partner je slabucky a musi to do niecoho vopchat, trebars aj do nejakej spinavej prostitutky, ktorej sa to tam hemzi zvieratkami a mozno aj HIV, co na tom, ze jej mozno donesie HIV, ked ju lubka svojou chorou lasockou a je k nej dobrunky.

Mozno tuto temu zalozil muz. Mozno sexuolog, mozno nevernik. Chory muz, ktory si agresivitu ventiluje na zenach coraz drsnejsim sexom, chory muz, ktory je zavysly na sexe a den, co den si musi hladat novu obet, do ktorej ho strci, chory muz, ktory by mal ist najprv na testy na pohlavne choroby a az potom si nejaku hladat, chory muz, ktory dokaze zmanipulovat zeny, psychicky ich depta, podvadza, atd. Pokial je to nejakym jedno, tak si o to asi koleduju.

Laura4515

Dakujem :) A pritom ja nie som teraz zastanca nevery, hoci sa to tak moze zdat. No je to proste slabost a chyba (chyba v urcitom slova zmysle) ako jedna z mnohych dalsich, ktorych sa denno-denne vo vztahoch dopustame....lebo sme len ludia, nie naprogramovane stroje nejakym kodexom. Robime veci pod vplyvom urcitych emocii, urcitej vasne, urcieho okamihu. Je vsak dobre mat urcitu davku sebareflexie a uvedomit si ci nam zato neskor stoja taketo rezolutne rozhodnutia. Je dolezite vstat a ist dalej. Nikto nam nikdy nepovedal, ze tento zivot je a bude jednoduchy. Vela stastia zelam aj tym vsetkym, ktori mate vlastnu pravdu. Totiz prave VY to mate v zivote najtazsie ;)