Neznama diagnoza

Príspevok v téme: Neznama diagnoza
Ryanska

Ahoj...dlhodobo ma trapia zdravotne tazkosti ktorych pricinu nevedia urcit ani lekari. Budem rada, ak prispejete svojimi skusenostami a mozno pomozete, ktorym smerom sa ubrat hladat,lebo momentalne som bezradna.
Zacalo to podla mojho nazoru teda, asi cca dva roky dozadu- z nicoho nic mi zo dna na den strpol jazyk a zuby az tak, ze som si necitila vnutro ust a kazdy jeden dotyk pichal ako ihly. Nedokazala som jest,umyvat si zuby, dasna mi strasne krvacali. Do toho sa mi na tvari vyhodil husty vysev drobnych vyrazok s bielou hlavickou, najma v oblasti spankov ( ktory mavam dodnes) a plet bola celkovo napnuta. Na perach herpes. Ziadne ine priznaky. Absolvovala som vysetrenia krvi a mocu, alergologiu, kde mi dr povedala, ze v takychto pripadoch sa vacsinou aj tak na ziadny zaver nepride. Z vysledkov vysla mierna neznasanlivost laktozy, kt vsak za tento stav aj tak v konecnom vysledku nemohla. I tak som ju teda vylucila z jedalnicka. Priznaky cca po 10 dnoch prijimania tekutej stravy vymizli,az na plet, s ktorej vysevom bojujem s mensimi prestavkami az dodnes.
Rok od tejto udalosti sa oslabena imunita rozhodla ozvat opat a to v podobe opakovanych herpesov a kutikov. Stvrty herpes po sebe spustil ochorenie nervu a ostala som na pol strany tvare ochrnuta. Diagnoza- obrna licneho nervu. Nasledovala takmer dvojmesacna liecba kortikoidmi, atb, rezonancia, rehabilitacie...
Dnes je tomu takmer rok od udalosti. Stale sa necitim dobre, zdravo. A to ani psychicky, ani fyzicky. Diagnoza ziadna, zaver ziadny. Poupravila som svoj jedalnicek, neberiem ziadne lieky, nic co by stale mohlo nejakym sposobom narusat a negativne ovplyvnovat moju zdrav stranku. Dokonca aj problemy so zapalom bartholiniho cysty mi takmer uplne vymizli, menstruaciu mam presnu ako hodinky. Narevans toho sa mi dvojnasobne pohorsilo v mnohych inych veciach, s cim som nikdy nemavala problemy. Tiky v oku, obcasne krce brucha, bolesti hlavy, klbov. Opakovane vag mykozy, rapidne zhorsena plet, vysev, ktoreho sa nie a nie zbavit. Kvalita vlasov 100percentne horsia, lamu sa, lietaju, padaju. Nikdy som s nimi tolko problemov nemala. Ak je pri mne niekto coilen trochu chory, do dvoch dni som aj ja. A najhorsia na tom celom je moja unava. Neustale som strasne vycerpana, oddych a volno nepomaha. Nikdy som nemala take problemy s rannym vstavanim, ako teraz. Niekedy mam dni, kedy ani nevladzem fungovat. Som z toho absolutne znicena, netusim co mi moze byt. Co mam robit, ake hladat sposoby. Mam snad parazity? Alebo z coho ta oslabena imunita? Nezazili ste niekto nieco podobne a ako ste to prosim riesili? Dakujem za kazdu radu ...

ahjaj

veď si skús dať bezlepkovú diétu, nie je to tak namáhavé. Vynechať cestoviny a knedle a kupovať bezlepkový chlieb. Pozor na zákusky.
Ryžovú a kukuričnú múku môžeš, takže môžeš skúsiť napr. ryžovo kukuričnú kašu s ovseným alebo iným mliekom, podľa možnosti nie sójovým, na ktoré je veľa ľudí alergických... a uvidíš po 2-3 týždňoch, či sa Ti stav zlepší.

Ryanska

Nad lepkovou intoleranciou a dokonca celiakiou kedysi ked som este bola mala, uvazovala aj moja mama. Mavala som totiz jedno obdobie cca rok caste bolesti brucha a pamatam si, ze vtedy nevedeli prist na to, cim to bolo. Ale ci to nasledne aj nejako riesila si vobec nespominam, len viem, ze mi to potom cele nejako 'preslo' a celiakiu nemam, aj ked si naozaj nespomeniem, ci sa mi toho casu robili na to nejake testy a ako to prebiehalo. Je mozne ze som s tym doteraz takto zila ? Niesom si vedoma, ze by som mala az take vyrazne problemy pri tom vsetkom, co jedavam. Ano obcas mam krce, ale nieje to u ludi s intoleranciou trochu vyraznejsie ? Nemavam hnacky ani zapchy. A hlavne, doteraz by sa mi to vobec neukazalo ? Na imunologii mi robili testy a dufala som teda, ze su to testy zamerane na vsetko. Mam si poziadat o testy specialne zamerane na celiakiu a lepok?
Ja som zatial obehala len svoju obvodnu lekarku, kozneho doktora, imunologicku, neurologicku a infektologa. Nik mi nepomohol. Nad psychologom poslednu sobu uvazujem coraz viac, akurat mama ma odradila od toho, ze sa to somnou bude tahat cely zivot a nemam ai robit zbytocne problemy a nafukovanie nejakych zdrav.tazkosti kedze si mysli ze ide len o to, ze mam oslabenu imunitu.

Prezyvka736

Urcite by som vyskusala viacero vysetreni a vypocula si nazory co najviac odbornikov. Je mozne, ze ide o zriedkavu chorobu ako to uz niekto spominal. Tiez navstiv kvalitneho psychologa..vela chorob ma povod v psychike, mozno to nie je tvoj pripad, ale nemas tym co stratit a aj psycholog ti moze z jeho hladiska odporucit ku komu zajst. Drzim palce

Omen

Máš problémy s IS, žlčníkom (môže byť aj s pečeňou) a slezinou (Mjanik). S laktózovou intoleranciou sa často spája aj intolerancia/ alergia na lepok. Môžeš mať aj premnoženú candidu a tiež parazity.

Ryanska

Ano, ten alergolog ku ktoremu ma poslala obvodna bola priamo imunologicka. Absolvovala som u nej vysetrenia aj odbery na zaklade ktorych len vysla
spominana mierna intolerancia na travenie laktozy. Nic viac. Este na zaciatku vysetreni ma upozornila, ze vacsinou sprievodne priznaky vymiznu skor, ako sa na nieco pride, ak teda sa na nieco pride lebo diagnostikovat je to zlozite.

ahjaj

a na imunitnom vyšetrení si bola? Teda alergológ-imunológ, ale mala by si tam ísť a riešiť s ňou. Existuje špeciálny odber krvi, ktorý sa zameriava na poruchy imunity.