Intolerancia laktózy

Príspevok v téme: Intolerancia laktózy
Akotak

Ahojte nedávno mi zistili že mám intoleranciu laktózy kedže som mávala krče a vkuse ma nafukovalo bola som na vyšetreniach a vlastne mi zistili toto odvtedy držím prísnu dietu žiadne mlieko ani mliečne výrobky čítam si u každej potraviny zloženie dávam si Laktazan ale stále ma nafukuje a neviem prečo keď to úplne obmedzujem máte niekto podobný problém alebo by ste mi vedeli poradiť?

Bubliii

Omen, asi to tak bude, zacalo to nejak na vyske a do toho som mala este aj mononukleozu, z ktorej som sa tiez dlhsie dostavala. Ja dufam, ze sa to uz nevrati, mliecne mi velmi chuti a odvtedy som problemy nepostrehla. :)

Omen

Bubliii, tým, že si mala "získaný" deficit enzýmu laktáza (nevhodné a časté užívanie ATB, vírusová infekcia DC a tráviaceho systému...) a dodržiavala diétu, tak sa tvoj stav upravil.

dobreuz

Možné to je, len aby sa ale problémy nevrátili späť... Ja to mám zase naopak, ja môžem aj liter mlieka vypiť naraz a nič mi to nerobí, asi mám veľmi silné štiepenie laktózy.

Bubliii

Dobreuz, naozaj je to tak? Lebo ja som mala intoleranciu normalne zistenu lekarom asi po dobu 4rokov, aj nizsie som pisala, ze som brala laktazan, bezlaktozove vyrobky, bez nich nafukovanie, krce, hnacky, proste typicke priznaky. Ale potom, postupne, sa to nejak zacalo upravovat same, a dnes uz mliecne jem bez problemov.. neviem, ako si to vysvetlit

Tomas12345

laktoza :

Co je blud ? To že sa takto lieči alergia ? Alebo že sa týmto spôsobom dá vyliečiť i intolerancia ?