Ahojte. Už som viac krát písala do roznych for o radu v mojom vzťahu a skúsim to znovu lebo momentálne neviem čo dalej robiť . Aspon možno mi nejaká rada pomože neviem vážne :( Ide o to že rok som vo vzťahu s jedným chalanom ktorý zo začiatku sa tváril byť milý slušný pekne sa so mnou rozprával a po troch mesiacoch čo sa ku mne nasťahoval tak začal byt ku mne hnusný. Zacal mi nadávať nikdy sa za nic neospravedlnoval a pritom toolko veci a podrazov mi urobil a ešte mi tvrdil že za to možem ja . nadával mi do prijebaných do všetkeho možného a za celý tento rok čo som s ním som jeden jediný raz bola s kamoškou naa káve a to mi vykrikoval ze sa kurvím a pod. a vykrikoval mi to veelmi dlho .tak som prestala aj chodit s kamarátkami radsej pre klud lebo to vkuse dačo mu vadilo vkuse hocijaka blbost a otáčal to proti mne že to mne vraj všetko vadí . No teraz asi dva týždne do zadu ma prvý krat udrel nie silno sice ale udrel vraj som ho provokovala a cela hadka zacala tym zase opat ze cele dni nic nerobim iba sa poflakujem čo nieje vobec pravda.. tak mi nadával do všetkeho možneho a potom padla ta facka ja som ho vyhodila z domu lenze on to odmietol vraj mam vypadnut ja a tak neodisiel nikto a sme tam spolu stale a on sa mi nikdy ani len neospravedlnil a tvári sa ako keby sa nič nestalo proste. ja mu iba odpovedám ked sa dačo opýta inak ho ignorujem a on proste vkuse sa snaži sa so mnou bavit. a ked sa s nim nebavím ešte sa oduje on na mna . Proste ja neviem čo teraz mam robit uplne som z tejto situácie nešťastná viem že takýto vzťah nechcem ale zároven viem že on neodíde lenže byt je napísaný na mna a povedal mi že si vybavi aby ho prepisali na neho takze ja neviem čo dalej teraz :( byvame v podnájme máme 28 rokov obaja .
nadávky vo vzťahu
/vsetci/ toto keby mi chlap robil tak s nim uz nie som
...To si nechas aby ta chlap bil?...Moj by skusil len nejake horsie slovo povedat a hned by letel...Toto by som si v ziadnom pripade nenechala!..
Kludne chod za nejakym pravnikom a sa s nim porad. Zistis sama ze zakon je na tvojej strane a ty sa nemas vobec coho bat. Prenajimatelia nemaju pravo ani len dat ti vypoved z toho dovodu, ze si tam chcu nastahovat kamarata. Maju pravo dat ti vypoved len vtedy, ak porusujes zmluvu, alebo ked ten byt potrebuju pre seba ci svojho pribuzneho. A takisto nemaju pravo pripisat k tvojej zmluve nejakeho dalsieho najomnika bez tvojho suhlasu. Zakon je v tomto dost na strane podnajomnika ktoreho nie je mozne len tak lahko vyhodit z bytu. Nedaj sa zastrasit tym ze nebudes poznat svoje prava.
Hannah ale ani majitelia nemaju pravo vyhodit ta z toho bytu a napisat zmluvu na neho. Ty ako podnajomnik predpokladam mas platnu najomnu zmluvu a mas nejake prava. Ak si jeho nenechala pripisat do najomnej zmluvy tak si z toho vobec tazku hlavu nerob. Je uplne jedno ci si s nimi tyka a ci je s nimi kamarat. Ani oni ta nemaju pravo len tak z nicoho nic vystahovat a napisat zmluvu z cista jasna na niekoho ineho. Urob co ti pisem, proste vymen zamky, prenajimatelom to oznam a dones im nahradny kluc. Ak by aj oni trvali na tom ze tam bude byvat tento tvoj coskoro byvaly, tak im pohroz ze zavolas policiu a das ho vyhodit. Nema zmluvu, nema pravo byvat v byte ktoru mas ty prenajaty a je uplne suma fuk ci je to ich kamarat alebo nie. Tak nech si ho nastahuju k sebe ked ho tak chcu - im mozes povedat ak by robili problemy. Ale predpokladam ze problemy robit nebudu. Nezabudaj, ako podnajomnik mas urcite prava.
Aj mne to tak pripadá. Neviem v tom nájsť pomaly ani hlavu ani pätu.
Hannah strasne zmatocne pises.. takze existuje najomna zmluva, ano? Nebyvas tam len na dobre slovo, ano? Z toho, co si napisala mi to pripada akoby si ty ratala s tym, ze byt na teba raz prepisu?? Alebo to zle chapem? Na aku dobu mas najomnu zmluvu? Na neurcito?
Ja myslim, ze v tomto pripade nema cenu sa s nim dotahovat (myslim tym, ze ma asi lepsi vztah s majitelmi ako ty). Ak ti velmi zalezi na byte, je vo vhodnej lokalite a za dobry najom, asi by som skusila oslovit majitelov, ze co je vo veci.. Ak nie a vies si predstavit byvat niekde inde, tak by som sa jednoducho prestahovala a mala pokoj. S blbcom sa nevyhadas. A s agresivnym blbcom uz vobec nie. Jo a ak mas z neho strach tak si pokojne na stahovanie zavolaj niekoho na psychicku podporu - rodicov ci kamarata, a ako uz bolo spominane, neboj sa zavolat policiu ak to bude potrebne.
Ano upresním to . čize on sa tak skoro nasťahoval do bytu tým sposobom ,že on u mna najprv iba tak sem tam zostával a potom si pomaličky trepal ku mne veci až proste u mna pomali ale isto býval . Nechala som to tak lebo ako vravim najprv vyzeral byt uplne normálny ,milý pomáhal mi ale dáko casom sa mu vsetko nepáčilo co som urobila.zacal mi nadávať a tak to už islo až do kym ma vlastne minule neudrel .samozrejme že som sa viac krát pokušala vzťah ukončiť ale on sa k tomu nikdy nemal bud sa ospravedlnoval a plakal že už sa to viac krát nestane . No len naposledy ked ma udrel uz sa ani len neunuval ospravedlnit tvaril sa ako keby nic . No a s tým bytom ide o to že bývame v podnájme ktorý som si našla ja ešte pred tým ako som zacala chodit s týmto dotýčným, a majitelov som pred tým nepoznala . Boli to pre mna proste neznámi ludia ktorí mi premajímaju byt . No a ked som začala chodit s týmto tak som zistila že on sa velmi dobre pozná s týmito majitelmi dokonca si s nimi tykal . No a tak teraz ked som mu pohrozila rozchodom sa mi zacal vyhražať že pojde za nimi a že povie im nech dajú prepísať byt na neho nie na mna ... Ja teda neviem co dalej či si rýchlo hladať nový byt a vysrať sa na neho čo si sice myslim že bude uplne najrozumnejšie alebo nejako sa snažit jeho vyšachovat z bytu alebo čo už fakt si normálne neviem rady .Aj ked podvedome viem čo mám urobit ach :/ . Ak ste sa niekedy niekto ocitli v podobnej situácie poradte.Aj ked vlastne viem že tu sa ani nedá radiť :((
a bavi ta toto zazivat? ved si mozes najst neikoho noveho, poslala by som ho prec v tomto ti nikto neporadi, lebo ak je on proste taky, taka povaha tak sa nezmeni nejakou nasou radou ...
Hnusný? Nech sa zbalí a ide preč!
Ako ti tu uz pisali, mas dve moznosti. 1. Kym nebude doma zbalit ho do igelitiek, vyhodit mu to pred dvere a vymenit zamok. Ak by robil cirkus tak volat policiu. 2. Zavolat na neho policiu a nechat ho vystahovat nou. Nema tam co hladat, nema zmluvu, nema pravo zdrziavat sa v cudzom byte. V kazdom pripade sa ho neboj, on si nema ako nechat prepisat ten byt na seba, psychopati ako on radi zastrasuju. Nenechaj sa otlkat ani psychicky tyrat, nestan sa jednou z tyranych zien.