Ahojte, vratila som sa na Slovensko z Anglicka a som doma 3 roky. Stretla som tu fajn chalana. Lenze sa mi nezadarilo pracovne. Myslela som, ze sa tu nieco zmenilo, ale mozno tak v BA. Za cely cas som nebola schopna sa dostat nad 500€. Nezvladam zivot na SK. Kedze musim byvat v podnajme, ledva vyzijem. Partner byva doma u rodicov. Ja k nim ist byvat nechcem, on ine riesenie nema, lebo podla jeho slov nebude platit najom cudzim do huby. Chcem sa vratit naspat do zahranicia, ale on nechce ist, lebo zaraba vyse 1000€. Nuti ma si vybrat nepriamo, bud odidem a budem mat peniaze, alebo ostanem pri nom a budem takto. Co mam robit? Nezvladam to uz psychicky. Ja k nim byvat nepojdem. On tvrdi, ze chce stavat, ale ja mu nemam z coho prispiet, dam mu co som usetrila a dalej nic? Na co mi taky chlap, ktory ma posiela samu za hranice? Vraj jemu sa neoplati, vraj nebude robit mukla za tie iste peniaze co ma tu! A mna preco nechape? Je toto mozne, ze ho vobec nezaujima co budem robit ja? Si mam najst druhu robotu a driet 16 hodin denne aby som mu dorovnala platovo a mohli sme stavat? Som uz na nervy z toho. Mam pocit, ze ma vydiera, lebo sa vyjadril, ze ked k nemu nepridem byvat, nevie co bude a ked odidem, ze on nevie, ci ma na taky vztah na dialku. Na co mi mota hlavu a lozi za mnou a hovori mi o svadbe a o stavbe domu, ked mu nezalezi, ze ja tu nemam uplatnenie? Kamaratky s VS robia za 700 v hrubom. Fakt neviem co robit obetovat vztah kvoli zarobku? Alebo obetovat zarobok kvoli vztahu?
Chcem ist robit za hranice a partner nechce
To ze nechces byvat s jeho rodicmi uplne chapem. To by som ani ja nechcela ale to ze nechce podnajom je podla mna divne ved zaraba vela a stacilo by si najst hoci len izbu a tam chvilkovo zit. Ja keby mam partnera tak bud by sme obaja byvali ze on u svojich rodicov a ja u svojich (i ked jento tu tazke) alebo by sme si nasli nieco lacné skromné malé. Hoci takto zit aj navzdy mne by to nevadilo kedze by som si nasla partnera podobneho mne napr taky co nechce deti alebo blbosti ako svadba a tak :) vy ste totalne rozdielni tomu uz asi nic nepomoze.
Keď zarába 1000 € mesačne sa čudujem že býva s rodičmi.
a on nemôže ísť s Tebou bývať do podnájmu? A platiť polovicu podnájmu a Ty môžeš dačo odložiť? Radšej bude bývať s rodičmi, ako s Tebou?
Chápem ho však. Má prácu, ktorá ho baví aj dobre zarába, toľko, ako by zarábal v zahraničí. A teraz to má všetko odhodiť. Byť na jeho mieste, ani ja by som do toho nešla.
Keď odídeš do zahraničia, budeš sa tam cítiť dobre? Lepšie ako tu? A teraz si zober do úvahy všetky faktory, vrátane priateľa. Ak si myslíš, že áno, choď. Ostáva však otázka, či sa vrátiš. lebo načo na tých biednych 500 eúr. To tam ten rozdiel bude vždy, lebo tu inak nebude.
A preco by ona mala mat vztah na dialku ked nechce? A zarabat v zahranici to nie je na rok, dva. To sa budu 5 rokov navstevovat? Ci ako?
ste mladi, mate cestovat a neupinat sa tu v tejto mizerackej krajine, kde nas nehorazne zdieraju. ked sa nechce pohnut z miesta, je tu prirasteny, tak chod aspon ty.
A prečo by sa mal partner prispôsobiť tebe ? To nemôžeš ísť sama do zahraničia zarobiť si ? Keď už si za hranicami pracovala, ani zeraz by nemal byť problém. Bol by hlúpy, keby sa vzdal dobre platenej práce a išiel by niekde do neznáma.
A mam tiez pocit, ze zneuziva a vyuziva to, ze nemam rodicov, ani surodencov. Som dost oslabena. Niekedy by som sa najradsej odobrala na druhy svet, nech uz mam pokoj.
Sklamanie, závislá od neho už si, keď tvoja vôľa nie je stotožnená s tým, čo robíš, ale robíš to len preto, aby on s tebou ostal. Si zaľúbená, chápem, ale tento vzťah naozaj žiadnu perspektívu nemá. Preto by si sa mala zamerať teraz skôr na seba a urobiť to, v čom ty vidíš nejakú svoju vlastnú budúcnosť.
Nepacia sa mi sice jeho vyjadrenia na tvoju adresu, ale.. Najlepsou moznostou mi pride aby si ty odisla kratkodobo (niekolko mesiacov-pol roka napr.) do zahranicia a uvidis, ako vasa velka laska dopadne. Jednak si nieco zarobis a jednak uvidis, ci je to muz pre teba. Aj vztah na dialku sa totiz da ustat, ak obaja chcu.
On to odovodnuje tym, ze tam budeme mat po odratani nakladov skoro to iste co tu spolu ked pridem byvat k nemu, lenze ja som tam 500€ mesacne odkladala a to tu iba zarobim. Vraj budeme na tom tak isto, prdlajs nakakane. Mi to pride ako keby nechcel, aby som si ja polepsila. Aby som sa stala zavislou od neho aj ked tvrdi opak.