Dneska na konci športového krúžku som krivo stúpil a hneď potom nasledoval prudký pád dole. Kedže už bol skoro koniec krúžku neobťažoval som sa tým aby som úraz išiel oznámiť. Po ceste domov to len kúsok pobolievalo ale potom to prestalo. No teraz kvôli neukrutnej bolesti nemôžem ani vstať. Je to vyvrtutý kotník alebo niečo iné? Mal by som to povedať rodičom? Ďakujem za rady. :)
Vyvrtnutý kotník alebo niečo iné?
Zase raz zbierka mudrosti. Ja som dosla so zlomenym clenkom az domov, aj lekarka si myslela, ze to bude len vyvrtnute a röntgen ukazal zlomeninu. Takze s rodicmi pekne na urgent a skole v pondelok nahlasit uraz.
Achjaj, nepis hluposti. Ten clenok nemoze byt zlomeny, lebo na prasknuty ci zlomeny clenok ani nedostupis hned od urazu.
Rovnako vyvrtnuty clenok boli od zaciatku. Rozdiel je v tom, ze pri vyvrtnuti clenka neboli ak skusmo dostupis na pätu. Ak ho mas zlomeny a skusis dostupit na pätu, tak ta to velmi zaboli.
Podla mojho, kedze ten uraz zacal kvalitne boliet s oneskorenim, tak je tam niekde poriadne natiahnuty nejaky väz. Zla sprava je, ze taketo nieco dokaze boliet riadne silno a riadne dlho....-(
jasné, že o tom povedz rodičom. Ak to nemáš zlomené, budeš to potrebovať aspoň znehybniť elastickým obväzom, takže octanová masť, obväz, elastický obväz. predtým by však nezaškodilo RTG členka, či náhodou nemáš zlomený. Zlomený členok sa hojí ešte dlhšie, ale aj vyvrtnutý dosť dlho.
Nejaký čas nebudú tréningy a budeš si musieť tú nohu šetriť.
Vyvrtnuty clenok boli od zaciatku.
Ale natiahnute väzy bolia az po kratkom case. Mam 2 spravy, jednu dobru a jednu zlu. Ta dobra je, ze sa ti to zahoji same od seba a doktori s tym nic nespravia. Ta zla je, ze to bude boliet poctivo a dlho