Psychicky TEROR v partnerstve

Príspevok v téme: Psychicky TEROR v partnerstve
Izabela2

Pekny den vam všetkym. Dam vam vlastnu skusenost a poprosim ine ženy aby mi aj oni napisali o psychickom terore v ich vztahu, a ak to prekonali ako im to podarilo.Budem velmi vdačna.
Mam 44 rokov, som pekne vyzerajuce žiena. Bola som s priatelom 12 rokov. Vzdy som milovala život bola vesela ,aktivna a milovala som ludi navokol.Mala som dost priatelov a vybornu pracu. Pred 12 rokmi dozadu som spoznala partnera, zaujal ma a neskor to prerastlo do vztahu. Nikdy nechcel aby sme spolu byvali tak sme sa stretavali ale kazdy byval sam. Praca ma naplnala a bola som stastna. Neskor ma zacal izolovat od rodiny a dietata - dnes uz dospeleho. Par krat ma fyzicky napadol a psychicky teror dodnes. Ma 50 rokov ,2 dlhe vztahy ,treti so mnou...2 deti s ktorymi sa nestretaval ....Začalo to normalne....neskor mu preplo a začal ma terozivat ohladom mojich veci ,mojho zazemia ,mojich penazi, dehonestoval moju rodinu....2 krat som sa pokusila o samovrazdu kvoli nemu.... nedokazala som nič zvladat , dalej pracovat v praci a prestalo sa mi darit vo všetkom.... DOSTALA SOM MOZGOVU PORAZKU vraj zo stresu , tak uz rok a pol som doma, mam invaliditu , ale zijem.Chodim po lekaroch a prikladne sa o seba staram. Vlastnou usilovnostou som sa dostala do stavu ze uz normalne komunikujem,chodim, a stretavam sa s ludmi. Po mozgovej porazke mi povedal ze sa o mna postara. Konecne som sa k nemu nastahovala....na začiatku fajn ,neskor peklo.... on nepotrebuje kripla, invalida, najde si zenu s ktorou bude mat vztah a co kazdy mesiac položi peniaze na stol...ja som nechapala.....ked som k nemu prisla uz som mala malo penazi a potom ziadne....takže bola som odkazana na neho.....tam pokračoval teror. Uražky predomnou a vonku , v obchode ,na ulici , no bola som zničena.....Občas mi zbil psa ,lebo nema rad zvierata.... len rano vstal a do vecera teror....preco puštaš elektrinu, tv vobec nezapinaj, neplatiš mi ,cely den som tam sedela v kresle ....a pozerala do blba....SCHUDLA SOM PRI NOM 30 KG za 4 mesiace, menzes uz nemam 4 mesiace, viem všetko zo stresu....Raz som pozrala do zrkadla a klesal mi kutik, trnula mi hlava, oci som mala zuzene, ruky sa mi triasli a ja som pochopila ze asi prichadza dalsia porazka, TAK minuly tyžden sa vo mne všetko vzoprelo a odišla som, z minuty na minutu. ten chlap MA UZ VOBEC NETRAPI , TRAPI MA TO PRECO SOM S NIM BOLA AZ 12 ROKOV...... som doma, priatelky mi pomahaju ,rodina a posuvam sa dalej, ale tie korene su tak hlboke ze bude trvat dlho kym to prejde a zijem.Prosim podelte sa o svoje nazory a skusenosti ,DAKUJEM VAM ...

Tomas12345

Izabela2 :

Pýtaš sa ako to prekonať ? Zopakujem to čo som ti napísal už minule :

"Autorka ber to ako ponaučenie že nemá zmysel byť od nejakého človeka až takto závislá. Aký má zmysel páchať samovraždu kvôli nejakemu človeku ? Si nevieš nájsť v ničom inom v živote zmysel ( V Bohu a v koníčkoch) a štastie než v partnerovi ?

Izabela2

Dakujem vam a prispevky, možno potrebujem aj to ako ste to prekonali a ako sa toto dá prekonat? Pište , budem vamm vdačná...

daniela2

Izabela, je veľmi dobré, že si sem napísala svoj príbeh. Ja by som týmto chcela povedať len toľko, aby každý, kto žije vo vzťahu, kde nie je spokojný sa odosobniť od vzťahu a skúsil si predstaviť sám seba v roli tretej osoby. Nejak tak, čo by si poradil/a svojej kamarátke, keby to bolo u nej takto a takto. A keď takto odosobnene a objektizovane s odstupom by si povedala, že stačí, končím, tak aj v mojom subjektívnom prežívaní stačí, končím, aj keď mi je akokoľvek nanič, aj keď som akokoľvek ľúbila, nech ten druhý znamenal čokoľvek, lebo človek má nejakú ľudskú dôstojnosť a keď druhý šľape po nej, treba to skončiť, lebo ono sa to bude iba stupňovať a zhoršovať.

Omen

Izabela, dokázala si veľkú vec, ktorú nedokáže každá žena! Vydržať toto, toľké roky, odísť...
Ako ti napísal Meridián: "Neobviňuj sa čo si urobila načo je to dobré, skôr si polož otázku čo ďalej!!"
Si silná žena, odpusť, prestaň sa trápiť a pohni sa ďalej. Veľmi ti držím palce a prajem, aby si sa dostala čo najskôr do pôvodného stavu!

BJ 2

Tak ako existuje femme fatale, existuje aj opacny protipol, v muzskej verzii. Ktory kompletne znici zivot. Vzdy je to rovnake, musi ta liskat (ked vtacka lapaju dobre mu spievaju) aby ta dostal do vztahu, kde budes priputana a potom, pomaly zacne teror. Musis tieto znaky rozpoznat uz v zarodku, a pri prvej facke odijst. Ty si si nasla prave takeho. Vzdy to postihne take naivne zeny, a odnesu si to. Potom su uz mudrejsie. Dufam, ze ty si uz mudrejsia.

Izabela2

Velmi pekne vám DAKUJEM ZA KOMENTARE...... CHCEM VEDIET , chcem vediet že som pochybila, viem to ,už mi na nom nezaleží, nelutujem sa ,BOLA TO LEN MOJA VINA,dnes to viem.... mna len mrzi jedno........že som si oči neotvorila skor?