syndrom drazdiveho creva

Príspevok v téme: syndrom drazdiveho creva
lalias

Uz dost dlho sa trapim s SDC a nemozem sa vobec z toho nejako dostat.Ked mi skusal brucho lekar bolo cele bolave a kazdy dotyk ma velmi bolel.Na precistenie creva si sem tam ked mam extremne problemy Psylium.Tazko mi travi mliecne vyrobky,vela zeleniny tiez nemozem,strukoviny a taktiez som zistila ze mi robi celkom aj problem ovocny cukor.Vcera akurat som isla jest ryzu naturalnu a zacalo ma silno pobolievat brucho.Nemozem takmer nic jest,z masa jem len kuracie a morcacie,este hovadzie vyrobky.Cely moj kolobeh je skoro o pripravovani si cestovin ,repy,salatu a trochu osolenim a robenim si cajikov.Nic ale nepomaha,staci ze zjem nieco co mi nesedi a musim zostat doma .Prolemy s nafukovanim su dennodennym poriadkom.Taktiez ma silne pobolievaju klby a svalstvo a mam aj unavovy syndrom.Je to naozaj vycerpavajuce.Chcem sa spytat ci sa uz niekto z tohoto dostal a co mu pomohlo?

Tomas12345

lalias :

Tak váhu máš ako tak v norme.

A za aký čas to jedlo zvykneše zjesť ? Ked hovoríš že ješ pomalšie, to znamená že po akých intervaloch ješ to jedlo ?

Probiotika skús tie z lekárne, tie čo bývaju najdrahšie a dávaju sa do chladničky, už neviem ako sa volaju ale tie su najkvalitnejsie.

Na ten žalúdok teda skús pijávať tu teplú vodu 36 - 37 stupnovu.
Ak ješ napríklad zemiaky s mäsom, tak najprv jedz po malých dávkach len samotné zemiaky a až neskôr začni jesť spolu so zemiakmi mäso. Efekt je v tom že žalúdok si najprv zvykne na trávenie lahsieho jedla (zemiakov) a potom postupne k tomu pridávaš ťažšie jedlá (mäso).

lalias

Tomas12345 tak napriklad zemiaky na uplne male kusky no a ked jem maso tak tiez na male kusky ,vyska 164cm a vaha 65kg .A co sa tyka probiotik tak s niektorymi mam aj zlu skusenost ,bolo mi z nich zle praveze ma z nich nafukovalo.Teraz skusam obycajne Linex bohviejaky zazrak neviem ci to urobi ,ale tak malo by to myslim obnovit celkovo tu crevnu miklofloru.

Tomas12345

lalias :

Nápoje s izbovou teplotou su nedostacujuce. Izbova teplota je okolo 20 stupnov, lenže tvoje telo musí vodu tak či onak otepliť na 37 stupnov, takže aj pri 20 stupnovej vode musí vynaložiť žalúdok zvýšenú činnosť. Ideálna teplota vody je 36 - 37 stupnov.

Na kolko častí si rozkuskuješ to jedlo ? A za aký čas dané jedlo zješ ?

Aké jedávaš jedlá na ranajky, obedy, večere ?

A ešte sa spýtam akú máš váhu a výšku ? Pýtam sa pretože v prípade podváhy by ten syndrom draždivého čreva súvisel s podváhou.

lalias

ahoj aj rozkusovat potravu som si skusala ,pomalsie jest a pijem nebublinkove napoje s izbovou teplotou.Zaberie to,ale len trosku.Tiez aj masirovanie brucha mi celkom pomoze ale nie tak akoby som si predstavovala.Istu dobu som skusala ,teda myslim ze to bola 60-dnova kura od Naturalswiss ktora mnohym vraj pomohla ,no mna z toho nedostala.

Tomas12345

Ak ty zle trávi, možno by si mala vyskúšať jesť pomalšie, mne tiež zlé trávilo a po jedle mi bývalo zle, ale ked som dané jedlo nezjedol za 15 - 20 minút, ale počas 3 hodín (jedlo som si rozkuskoval na 12 častí a každú čast som jedol po 15 minútach) tak som zo zjedením jedla problém nemal.

Doležité je tiež či pijávaš teplu alebo studenu vodu. Studená voda stužuje tuky, a žaludok preto ťažšie trávi jedlo, hlavne tuky. Ideálna je 36 - 37 stupnova voda.

Aj kvalitné probiotiká z lekárne sú dôležité.