Dobrý deň, píšem sem, pretože sa cítim byť zbytočný.
Som stredoškolak, rozpravam sa so spolužiakmi ale mimo školy nemam žiadnych kamaratov. Niekedy ma aj volali byvali spolužiaci zo zakladnej školy ale nechcem s nimi chodiť von, lebo tam pijú a ja nechcem piť, a prijde mi že ich ani nemam rad, oni ma neberu ako kamarata, ignorovali ma dost aj na zš. vela času travim za pc hrami, preťože sa nudim. rodina si myslí že som zavisly na pc hrach, ale v skutočnosti ma nič proste nebavi, tak hram pc hry, pri nich ide čas rychlo. asi som asocialny introvert, ktory nemal v živote štastie najst si dobrych kamaratov.
Som zbytočný, sám
vela veci sa vykrystalizuje casom, aj znami a priatelia
ani ja nemam realnych kamaratov ani vzťah a akosi mi to nechyba. V škole však musim spolupracovať na projektoch vo dvojici alebo aj v trojici s rôznymi študentmi. Teraz som začal robiť projekt s jedným študentom, ktorý si neurobil svoju časť, tak som to dorobil zaňho, dostal som za to plny počet bodov. Môj spolupracovník povedal najprv, že mu rachol internet,(ale ani telefon mi nedvihal) a teraz vysvitlo, že ho nebaví škola a chce ju nechať. To bola moja naivna predstava, že pracovať na tom celom je aj jeho záujem, aby dostal dačo z tých 20 bodov. Tak sa musím s učiteľom dohodnúť, čo a ako mám urobiť, keď budem na ten projekt sám. A robím momentálne 4 projekty so 4 rôznymi ľuďmi a bavíme sa zato nielen o projekte. Okrem toho mám stálu prácu, a skvelého zákazníka, ktorý toleruje, že mu jeden týždeň pracujem 20 hodín, a druhý týždeň iba dve, lebo som študent. Okrem toho videá, ktoré dávam na youtube, aby som si zabezpečil pasívny príjem na neskôr. Keď prídem z Bratislavy domov, vrhnú sa na mňa ako supy... tu nastaviť televizor, tu majú dačo s tabletom, nevedia, čo je s mobilom, nastaviť a vyčistiť počítač, dedkovi pozbierať rúry na vodu na zavlažovanie v záhrade, rotovátorovať záhradu, odviezť selektívny odpad na miesto zberu, popritom sa chystať na testy do školy, robiť video o programovaní a pracovať pre toho zákazníka. Nie som zbytočný, darmo chcem byť sám, stále niečo, idú ma roztrhať.
šťastie alebo zdravý život jedinca pozostáva z viacerých komponentov.
Ak 23 ročný chlapec žije s rodičmi v jednej domácnosti - nie je na tom nič zlého
- ak dočasne nie je zamestnaný - stáva sa
- ak nemá partnera - stáva sa
- ak dlhodobo nie je zamestnaný - škodí jeho psychike
- ak je málo medzi reálnymi ľuďmi (nemusia to byť kamaráti, ale ľudia, ktorým sa musí denno-denne prispôsobovať- škodí to jeho psychike, lebo je tým pádom odtrhnutý od reality
- ak chce slúžiť Bohu, na to sú kláštory. Tam je však aj pôst a vynechanie mäsa v piatok a pôstne dni
záležitosti, ktoré škodia jeho psychike ho priviedli k tomu, aby z úchyláctva svojho otca obvinil dievča, že otca provokuje vyzývavým oblečením, a aby si vôbec neuvedomil, ako nemiestne to z jeho strany je, splietať tému oblečenia dievčaťa a úchyláctvo otca. Pripájam sa k názoru, ktorý tam niekto písal, že otec mal v takom prípade na vyzývavé oblečenie dcéru upozorniť - ale aj tak je to totálne iná téma, ako jeho úchyláctvo. Mimochodom, ak predtým nemal o dcéru záujem, už aj tým preukazoval svoj charakter. Z jeho bezcharakterného prístupu v žiadnom prípade nemožno obviňovať inú osobu.
Mladý chalan, ktorý chodí málo medzi ľudí, nepracuje, ale je veriaci, hľadal dôvod zvrátenosti, a obvinil iného človeka za to, že ten druhý je zvrátený a začal drístať o oblečení, čo je úplne iná kapitola a nijak nemala byť motívom konania otca, automaticky u dotyčnej predpokladal takýto hriech a podobne. Tam nemala čo hľadať ani otázka, či sa vyzývavo neoblieka. Vyzývavé oblečenie pridáva k možnosti ohrozenia na ulici, ale nie v rodine, u vlastného brata, syna, otca.
Tomas12345 Nesmierne je mi Ťa ľúto,ale vážne. Žiješ vo svojej bubline.
NeznamyTHM1986 :
Sírenie viery má svoje opodstatnenie, jednak je to viera, ktorá je kľúčom ku štastiu v ludskom živote pre každého jedného človeka, a jednak narastajú dôkazy pravdy krestanskej viery. Ak nebo existuje, je mojou ulohou a poslaním priviesť do neba čo možno najviac ludí. Ja som bol dakedy ateista a utápal sa v depresii. V obrátenie na veriaceho mi pomohla jedna internetová stránka, som dotyčnému autorovi za to dodnes vdačný že tú stránku vôbec založil. Tak ako povolal na vieru on mna, chcem povolať na vieru aj ja ostatných.
Tomas12345: si typický, ťažko vymletý kresťan čo musí šade tu svoju vieru pchať
BJ_2 :
Ak chce byť človek spasený potrebuje vieru + skutky
Viera = uveriť v existenciu Boha, a prijať Ježiša Krista ako svojho Spasiteľa
Skutky = dodržiavať prikázania v Biblii a vyhýbať sa hriechom.
Pýtam sa ťa preto, kde v Biblii alebo v učení katolíckej cirkvi sa píše o tom že sedieť poväčšine času doma, alebo nemať žiadného reálneho kamaráta, alebo byť dlhší čas na počítači je hriech ? Daj mi tie biblické verše, a dokáž svoju pravdu.
Evanjelium podľa Lukáša 2, 36 - 37
"Žila vtedy aj prorokyňa Anna, Fanuelova dcéra, z Aserovho kmeňa. Bola už vo vysokom veku. Od svojho panenstva žila so svojím mužom sedem rokov, potom ako vdova do osemdesiateho štvrtého roku. Z CHRAMU NEODCHADZALA, vo dne v noci slúžila Bohu pôstom a modlitbami.
Aj z Biblie vidíme že existovali ludia, ktorí boli po väčšinu času v uzavretej miestnosti a slúžili Bohu. Biblia takéto niečo neodsudzuje, ba naopak.
V kresťanstve nie je dôležité to kolko chodí človek von medzi spoločnosť, ani kolko má kamarátov. Dôležité je veriť v Boha a držať sa jeho prikázaní. A mimochodom aj ked som veľa času na internete, tak ja na intnernete robím poväčšine času aj to že šírim kresťanstvo, presviedčam ludí na vieru, na tom predsa nie je nič zlého. Vieru šírili predsa i apoštoli, i ked oni to robili ústným podaním a dalekými misijnými cestami. Dnes však existuje internet a človek už nemusí na konovi prechádzať dlhé vzdialenosti, už sa ani nemusí postaviť na ulicu ale kludne môže už evanjelium rozširovať i skrz internet a to je to čo robím. Pomáhať sa predsa dá aj cez internet.
Tomas- ak je toto krestanstvo, co si napisal, tak to musis zit v iluzii. To je presny opak toho, co krestanstvo chce dosiahnut. Sediet doma a byt zavisly na umelom virtualnom svete, to je urcite choroba... teda krestanska prehra. Mal by si to zobrat trochu vazne s kristom, lebo niekde robis chybu.
Tomas :
"Sám nie som, nebývam dakde mimo civilizácii v lese.... Bývam s rodičmi, a mám zopár internetových kamarátov, to mi ako sociálny kontakt stačí. Dokázal som si svoj život nastaviť tak aby som nepotreboval k ustastiu mať kaamrátov."
To je zle uz v zaklade nemyslis? Dusevne zdravy clovek to takto urcite nema, lebo je spolocensky tvor. Tak kde mas plody tej tvojej viery, a biblie? To je ako ked si chory, tak sa uspokojis s tym, co malo ti ostalo? Prepac, ale to urcite niesu plody o ktorych hovoril Jezis, utiahnut sa do mamahotela, a nemat ani jedneho kamarata a vypisovat na socialnych sietach. To je choroba.