Dobrý deň, píšem sem, pretože sa cítim byť zbytočný.
Som stredoškolak, rozpravam sa so spolužiakmi ale mimo školy nemam žiadnych kamaratov. Niekedy ma aj volali byvali spolužiaci zo zakladnej školy ale nechcem s nimi chodiť von, lebo tam pijú a ja nechcem piť, a prijde mi že ich ani nemam rad, oni ma neberu ako kamarata, ignorovali ma dost aj na zš. vela času travim za pc hrami, preťože sa nudim. rodina si myslí že som zavisly na pc hrach, ale v skutočnosti ma nič proste nebavi, tak hram pc hry, pri nich ide čas rychlo. asi som asocialny introvert, ktory nemal v živote štastie najst si dobrych kamaratov.
Som zbytočný, sám
Anonym-337:
Ak hranie PC nepomáha cítiť sa užitočný, čo tak vyskúšať niečo iné? Možno pomôcť tým, ktorí sa cítia ešte viac zbytočnejší? (napr. zvieratám v útulku, starším ľuďom, deťom, z ktorých sa rovesníci smejú, atď.). Pomôžete tak im, ako aj sebe ;) ...o.i. Vám to môže pomôcť dostať zo seba nahromadený smútok, z toho, že ste "sám" bez skutočných kamarátov.
autorovi:
aby si nebol zbytočný, skús si stanoviť ciele, ktoré chceš dosiahnúť. Môže to byť aj hlúposť. Rozdeľ si ciele na krátkodobé, strednodobé a dlhodobé.
Zakaždým si tam zvoľ aspoň tri položky.
Príklad:
1. každý deň (ak nebudem chorý) vyjdem von so psom na prechádzku ja
2. každý druhý deň budem behať
3. Požiadam rodičov, že keď budeme mať zo školy prax, kde by mi odporučili byť v akej firme, kde by som sa fakt aj niečo naučil.
4. budem chodiť na brigádu za peniaze, ale aj zadarmo v lete praxovať do takej firmy, ktorá ma posúva vpred a kde sa niečo dôležité naučím
5. chcem vidieť Londýn
6. rád by som sa zlepšil v cudzom jazyku - vyhľadám kurz, kde to aj dotiahnem do konca, po nejakú skúšku
7. Rád by som išiel na ľanovú dráhu, máme ju vzdialenú tam a tam od nás, naplánujem cestu, pozriem dopravné prostriedky, a najbližšiemu človeku, kamošovi napíšem, či má cez víkend čas, lebo som si naplánoval toto,a či sa pridá.
Ak takého kamoša nemáš, komu by si toto mohol napísať nemáš, potom bratranca, ak máš v Tvojom veku. Alebo jednoducho, s kým sedíš spolu v lavici.
Tomas:
"Ludom radím podla krestanského názoru. Samozrejme že sa to mnohým ludom nepáči"
obávam sa, že im niekedy radíš v rozpore s kresťanským názorom. Namiesto súcitu obviňuješ.
dobreuz :
Byť farárom nie je také jednoduché, potrebuješ byť jednak zdravotne v poriadku a tiež mať vyštudovanu na to školu, a byť dobrý rečník a vedieť ludi presvedčiť a to ja nemám.
petroneta :
Väčšina ludí do práce radi nechodí, oveľa radšej by boli doma a robili to čo ich baví. Depresiu z toho že si nevedia nájsť žiadnu prácu maju preto lebo bez práce nemaju financie, a z niečoho žiť musia.
Neviem prečo ma stále urguješ do práce, to ty tak velmi vadí že nepracujem ale venujem sa veciam ktoré ma bavia ? A mimochodom pracujem, robím domáce práce a šírim evanjeliu, a ak viem tak poradím ludom na forach. Myslím že toto je podobne záslužná činnosť než práca na fare. Na fare nech pracuju tí ludia ktorí sú zdravotne fit a maju rečnícky dar.
Ludom radím podla krestanského názoru. Samozrejme že sa to mnohým ludom nepáči, pretože ludia neradi počúvaju reči o tom ako odpustat svojim nepriatelom, ako sa normálne obliekať, ako si nehromadiť majetok ale rozdať chudobným, ako nemasturbovat, ako nemať sex pred manželstvom, atd... Nebudem tu propagovať to čo sa páči ludom, ale to čo sa páči Bohu. Navyše dal som vela krát dobré rady ludom ako nájst štastie, kebyže sa podla toho zameraju získali by trvalé štastie a s velkou pravdepodobnostou i večný život v nebi.
Nechápem prečo Tomáš nie je farár.
Tomas: - ak dlhodobo nie je zamestnaný - škodí jeho psychike"
"Tento argument zvyknú argumentovať ludia ktorí závidia druhým že nepracuju. Ak človek nepracuje môže sa naplno venovať svojím koníčkom. Realita je taká že ludia skôr frflu že musia chodiť do práce a robiť prácu ktorá ich nebaví."
nemáš pravdu, väčšina ľudí berie aj pozemský život zodpovednejšie, než jesť a piť, ale chcú byť na osoh spoločnosti a pozastavia sa nad tým, že mladý človek ani nemá záujem...teda neviem, či máš.
Ľudia frflú, že musia ísť do práce, ale koľko depresívnych ľudí je práve preto, že si nevedia nájsť žiadnu prácu? Jasné, najlepšia je taká, ktorá je zároveň aj koníčkom. Keď si takto činný, tak na fare by pre Teba nejakú prácu na pár hodín aspoň nemali?
"- ak je málo medzi reálnymi ľuďmi (nemusia to byť kamaráti, ale ľudia, ktorým sa musí denno-denne prispôsobovať- škodí to jeho psychike, lebo je tým pádom odtrhnutý od reality"
Realita sveta nie je dobrá, ja mám svoju vlastnú realitu v ktorej mi je dobre. Zažil som si realitu sveta a nebolo to nič čo by mi robilo radosť, bolo to trápenie.
To chápem, ale Ty tu na tomto fóre radíš iným ľuďom. Pritom ich ani nechápeš, nemáš vyvinutú potrebnú empatiu, práve pre tú odtrhnutosť.
Môj otec mi zvykol hovorievať, že bol na vojne spolu s jedným chlapcom. Všetci tam veľmi škaredo nadávali, on jediný nie. A dokonca sa aj ozval, aby nenadávali, lebo Boh ich počuje. Tak najprv si ho doberali, že tak a hentak, a on povedal, že áno, jemu to vadí, lebo on naozaj verí, vie, že je za to postihovaný režimom, a má aj takých známych kresťanov, ktorí sú kvôli tomu vo väzení. A potom sa na izbe ticho s ostatnými modlili otčenáš, všetkých 30 ľudí, čo tam bolo. Ale prijali ho, lebo ich vedel tak pochopiť, keď sa s niektorým rozišla frajerka, alebo nedostal opušťák domov na víkend, súcítil s nimi, bol s nimi.
Alebo si vezmi Mariána Kuffu. Tam sa niektorí bývalí väzni starajú o postihnutých ľudí, kŕmia ich a tak. Ako dobrovoľník by si mohol trebárs pracovať aj na takomto mieste. Bol by si medzi ľuďmi, pomáhal by si, a bol by si užitočný, a naučil by si sa aj ozajstnému kresťanskému pochopeniu iného človeka a pokore.
Moje štastie nezávisi od reality sveta ale od reality Boha. Božia realita je taká, že Boh reálne súcítil s biednymi a chápal ich, mal empatiu a súcit, neobviňoval, keď sa niekomu niečo stalo.
"- ak chce slúžiť Bohu, na to sú kláštory. Tam je však aj pôst a vynechanie mäsa v piatok a pôstne dni"
samozrejme, nemusí každý Bohu slúžiť vyslovene v kláštore. Len tam by si mohol byť užitočný v takej práci, kde by si bol úspešnejší, lebo tu svojím necitlivým od reality odtrhnutým spôsobom skôr od Boha odradíš, ako k nemu privedieš.
Na záver dačo na zľahčenie.
Po smrti klopú na nebeskú bránu farár a šofér autobusu. Ktorý z nich sa dostane skôr do neba?
Šofér autobusu, lebo kým pri farárovej kázni veriaci spali, pri šoférovej jazde sa modlili.
:-)
pri tvojich príspevkoch sa veriaci človek modlí, že čo to má byť, a ateista alebo predtým o viere nerozhodnutý člvoek je ešte viac presvedčený, že náboženstvo je ópiom ľudstva.
tak pokial ty nechces tak potom sa nestazuj, ze si sam...pokial nebudes chodit do spolocnosti, tak kamaratov ani nebudes mat
tak pokial ty nechces tak potom sa nestazuj, ze si sam...pokial nebudes chodit do spolocnosti, tak kamaratov ani nebudes mat
petroneta :
"- ak dlhodobo nie je zamestnaný - škodí jeho psychike"
Ani by som nepovedal, skôr je to naopak. Tento argument zvyknú argumentovať ludia ktorí závidia druhým že nepracuju. Ak človek nepracuje môže sa naplno venovať svojím koníčkom. Realita je taká že ludia skôr frflu že musia chodiť do práce a robiť prácu ktorá ich nebaví.
"- ak je málo medzi reálnymi ľuďmi (nemusia to byť kamaráti, ale ľudia, ktorým sa musí denno-denne prispôsobovať- škodí to jeho psychike, lebo je tým pádom odtrhnutý od reality"
Realita sveta nie je dobrá, ja mám svoju vlastnú realitu v ktorej mi je dobre. Zažil som si realitu sveta a nebolo to nič čo by mi robilo radosť, bolo to trápenie. Moje štastie nezávisi od reality sveta ale od reality Boha.
"- ak chce slúžiť Bohu, na to sú kláštory. Tam je však aj pôst a vynechanie mäsa v piatok a pôstne dni"
Slúžiť Bohu môžem aj ked nie som v kláštore, a to tým že človek rozširuje evanjelium a pomáha ostatným. Navyše ja pôstne dni nezvládam kvôli mojmu zdravotnému stavu. Nie su náhodou pôstne dni pre zdravotne slabých nepovinné ? A vôbec, katolícka cirkev v piatok navrhuje i iné možnosti čoho sa môže človek zriecť, nemusí to byť len mäso. Prečo ma teda stále za to mäsa karháš ?
Moj názor k tej téme som už niekolko krát v danej téme vysvetloval, prečítaj si moje príspevky ešte raz. A mimochodom sám som napísal že ak sa mýlim, tak sa autorke ospravedlnujem a je tiež pravda že som to obvinenie mohol dať vo forme otázky.