Paranormálne javy

Príspevok v téme: Paranormálne javy
Tomas12345

Dávnejšie sa jeden užívatel v diskusii spýtal či sa nám kresťanom dejú nejaké zvláštne javy, na základe ktorých veríme v to čo veríme. Spomenul som si na jeho otázku, ked sa mi minulý ťýžden stal určitý paranormálny jav. Dnes som sa teda rozhodol o tom napísať niečo viac.

Cez zimu nechávame niektoré veci v garáži, medzi nimi i kaják ktorý sme položili na vyvýšeninu blízko stropu garáže. Stala sa nasledujuca vec - ráno po zobudení išiel otec do garáže, ked v tom zbadal že kajak bol v nezvyčajnej polohe, v takej polohe do ktorej sa mohol dostať len tým sposobom kebyže ten kajak niekto tlačí zdola nahor. Pochopitelne že nikto z našej rodiny v ten večer s kajakom nemanipuloval, otázka je potom ale ako sa toto mohlo stať ? Garáž bola zamknutá a z garáže nič nechýbalo. Je preto naivné si myslieť že niekto sa vkradol do zavretej garáže. Ak to neboli ludia, kto to bol ? Existuje prirodzene vysvetlenie ? - Nič tomu nenapovedá. Stála za tým nejaká vyššia Sila ? Vyzerá to tak.

Co tým všetkým chcem povedať je to, že prípadov dokazujucich existenciu Vyššej Sily je viacero, toto bol len jedný z nich, špička ľadovca. Boh nám dáva o sebe vedieť neustále, či už ide o velké kresťanské zázraky, ci osobné svedectvá mnohých ludí. Bratia a sestry, nepodcenujme Božie znamenia ale naslúchajme im. V hre je veľa. Tento život je jediný v ktorom máme šancu získať u Boha večný život. Chce to len vykonať dve veci : 1. Uveriť v Ježiša Krista, Prijat ho ako svojho Spasiteľa, 2. Ciniť pokánie, vyhýbať sa hriechom, snažiť sa dodržiavať prikázania a vykonávať dobro v tej najväčšej možnej miere akej toho len ste schopný.

je to

tak napis viac detailov. mozno ste pod nim nieco hladali a poposuvali ho a uz ste na to zabudli, pritom sa premiestnil. vlupal sa vam tam zlodej, aj ho chcel ukradnut ale zdal sa mu nanic tak ho tam vratil. ale najskor ste ho tam dali inak sami a zabudli na to.

Tomas12345

je to :

Vieme ako bol ten kajak uložený rovnako ako vieš ty že nemáš televíziu obrátenu hore nohami :)

je to

Tomas, ja si myslim, ze obycajna skleroza, po sezone tam ten kajak niekto narval tak, ako sa mu podarilo a po istom case, ked tam isiel sa mu zdalo, ze to tak nedal. To je ako s vecami, ktore nemozeme najst a zda sa nam, ze predsa boli tu.

Tomas12345

noc :

Tiež s tým nemá nič spoločné, pretože kajak sa nepohol smerom zhora nadol ale smerom z dola nahor.

ahjaj :

a toto ty nepríde zvláštne ? Však ten kajak niekto musel potlačiť zdola nahor, a záhada je to že kto alebo čo to spôsobilo ? Pretože nemyslím si že sa ten kajak potlačil sám od seba.

petroneta :

Ak narážaš na diskusiu "Uchylní otec" tam sme si to už predsa vyjasnili. Urobil som chybu že som dotyčnu nemal na priamo obvinit a to i napriek tomu že som mal určité argumenty prečo som si to myslel. Mal som teda skôr položiť otázku než priamo obvinenie. Každopádne ja som už predtým napísal autorke že ak je moje obvinenie nesprávne tak sa ospravedlnujem.

SPT :

Nemohlo, žiadne zviera sme v garáži nevideli a nestretli a navyše ani mačka ani pes, by ten kajak nenadvihlo zdola nahor. Ten kajak je ťažký, to by nadvihlo len zviera ktoré má silné ruky, možno nejaká opica....

VhrobyAhady :

Videli ste ducha ? A ako ten duch vyzeral ? Preco si myslíš že išlo o ducha ?

noc

VhrobyAhady, to akoze zomrety vypil tu flasu ci ako?

kajak sa pohol? no ved tiaz, aj mne tu padne raz susiak v kupelni, raz nieco ine v satniku

ahjaj

pri téme paranormálne javy som si predstavila niečo iné ako kajak. Konkrétne som mala na mysli niečo zvláštne, o čom je jasné, že dačo signalizuje alebo niečo podobne. Nemyslela som na to, že signalizuje Božiu prítomnosť nejak v materiálnej rovine, že niečo bude inak...

petroneta

možno tie paranormálne javy s kajakom Ťa majú naučiť kresťanskej pokore a úcte a ohľaduplnosti k inému človeku. V Biblii niekde je aj to, že podľa toho vás poznajú, že sa máte radi, alebo niečo takéto. To nejde bez ohľaduplnosti a úcty k druhému človeku. Takže popros Boha, keď sa modlíš, aby Ti dal dar pokory, ohľaduplnosti a empatie. Aby si neodsudzoval a neobviňoval a neubližoval svojimi súdmi a bezohľadnými reakciami iným ľuďom. Viem, že to nie je schválne, ale požiadaj v modlitbe Boha, aby Ťa naučil pozrieť sa na svet aj očami iného človeka, miesto toho, aby si si mlel svoje. Si mladý človek, a keď budeš viac v kontakte s inými ľuďmi (neviem či si introvert či extrovert) naučíš sa trochu viac tých sociálnych a komunikačných zručností, čo sa ako dá povedať a trochu jemnosti.