haemophilus Influenzae

Príspevok v téme: haemophilus Influenzae
Jozef2156

Dobry den,

Od polky januara mam nasledny problem - bolest hrdla. V january som bol u obvodneho s tym ze ma mierne boli hrdlo a mal som tlak v hlave a ociach, mierne pistanie v usiach - bez teploty. Robil mi CRP kde som mal cca 40. Nasledne som dostal 5 dnove ATB, posledny den uzivania ATB som bol na CRP znova kde som mal len hodnotu 5. Dva dni po douzivani ATB som sa citil lepsie a isiel som na tyzden lyzovat, kde som nemal ziadne symptomy a cely tyzden som bezproblemu lyzoval, jedine co som stale citil bol mierny tlak na hlave ociach, cely tyzden som teda sportoval ale kazdy vecer sa pil alkohol aj po unave z lyzovania. Nasledne predposledny del lyzovakcy som na svahu v celkom velkej zime vypil studene pivo. Den na to ma zacalo dost bolet hrdlo a zacali aj hlieny, nadcha- bez teploty. 2 tyzdne som sa s tymto stavom sam vysporiadal, kde presiel kasel, aj nadcha - bolest hrdla stale pretrvavala. Nasledne som bol u diabetologa (liecim sa na DM1 + alergologia), kde som mu povedal ze ma este boli hrdlo, pozrel do hrdla a mal som ho stale nesmierne cervene, naordinoval mi na 10 dni rowamycine. Po 10 dnoch douzivania som necitil zlepsenie, tak som siel znova obvodnemu a dal si spravit vytery z hrdla nosa a jazyka. V hrdle a jazyku som nemal lozisko, avsak v nosohltane som mal pozitivny nalez haemophilus Influenzae v stredne masivnej forme. Dostal som ATB citlive na tuto bakteriu - ciphin 500. Momentalne som v polke liecby teda 5 dni. Zlepsenie co sa tyka bolesti hrdla jemne ustupilo, opuch stin hltanu tiez jemne ustupil avsak este pretrvava, pretrvava aj mierny tlak na ociach, nekludny spanok, pocit vycerpanosti. Moja otazka znie, moze tato bakteria sposobovat tieto dlhodobe symptomy ? Este uvediem, ze som typ impuliznejsieho, nekludneho cloveka a dost ma tieto problemy psychicky nicia a som z toho nekludny.

Dakujem.

Jozef2156

Akoze, fyzicky sa necitim az tak najhorsie, ziadne svalove bolesti, ani teplota nebola nikdy, a kazde rano po zobudeni ma stipe to hrdlo a mam cervene obluky jemne napuchnute steny hltanu. Mozno ze to z toho piva vyustilo do chronickej laringititidy a zhorsuie a nechce to prejst koli haemophilus Influenzae, ja uz fakt neviem.

ahjaj

doužívaj antibiotiká. Počas ich užívania môžeš cvičiť doma, ale len ľahkú formu cvičení a nie dlhšie ako 15 minút, pokiaľ nemáš zvýšenú teplotu. Cviky sa majú vykonávať pomaly. 15 minút na jemné rozhýbanie celého tela neuškodí, a upokojuje . Pri cvikoch by si sa nemal zadýchať. Dbať o príjem vitamínov - ovocie a zelenina + v tabletkovej forme a probiotík. Na zvýšenie imunity je dobré aj colostrum.

Jozef2156

Ano, uz len teple-vlazne napoje, ale zaujimave je, ze ta bolest hrdla (rapidne narastla) az po tej lyzovacke, takze pravdepodobne vtedy sa aj rozsirila ta bakteria ked bola oslabena imunita. A kedze som pravidelne chodil cvicit 3x do tyzdna a terza nechodim tak sa citim psychicky zle, z toho ze namam ziadny pohyb.

Tomas12345

V prvom rade si spravil chybu že si hneď po dobrati ATB išiel športovať a pil studené nápoje. V súčasnosti pijavas teplé nápoje ?