Tinnitus po vyliečení - ako dlho vám to vydržalo?

Príspevok v téme: Tinnitus po vyliečení - ako dlho vám to vydržalo?
Tinitus

Trpel som skoro desat rokov poúrazovým tinnitusom. Bolo to neznesitelné, šumenie, pískanie, klopkanie. Budil som sa na to aj v noci pri niektorom pohybe. Nedalo sa na to zvyknút práve preto že sa tie zvuky menili. Skúsil som aj alternatívnu liečbu ktorá zdá sa zabrala. Nemám žiadne zvuky v uchu už asi rok ale teraz mám nový problém. Vybavujem si vycestovanie do USA kde mám rodinu. Mám už všetky náležitosti a zašiel som aj za mojim obvodným doktorom pretože chcem nejaké kópie zdravotnej dokumentácie ktoré si chcem zobrať pre istotu so sebou.Doktor ma dost vystrašil. Ževraj pri takom dlhom lete sa mi tinnitus vráti a keby aj nie, tak sa mi určite vráti čoskoro aj ked ho už rok nemám. Doslova ma to vyplašilo až tak že zvažujem či vobec vycestovať. Keby sa mi to malo vrátiť tak celá moja cesta do USA je zbytočná, toto by som už nezvládol. Zavolal som pani Albertovej u ktorej som sa liečil nech sa mi k tomu vyjadrí ale odpoved ma neuspokojila. Vraj ked sa budem už dopredu bát tak si to len privolávam. Pochybujem že sa dá tinnitus vsugerovat podla mna na to može mat vplyv práve ten let lietadlom čítal som si že ludom pri tom zalahne v ušiach a niektorý majú aj problémy so sluchom. Neviem čo mám spravit som úplne zúfalý. Predtým som vždy letel len krátko a nevadilo mi to ale toto je niečo iné.Je to dlhý let. Viete mi niekto poradit čo mám robit? Môže mi ten let uškodit a všetko sa mi zase vráti?

Roman15

Ahoj. Sam mam tinitus uz asi 7r,takze viem ake to je a aj plne chapem tvoje obavy. Ak chces ist do USA, chod. Chod lodou, tym padom sa nemusis bat o navrat tinitu, ktory by ti let mohol sposobit. Lodou to trva samozrejme dlhsie, myslim cesta, ale nemusis sa potom strachovat, ze sa ti tecko vrati. Pravda je ale, ze vôbec netusim, ci takto osobne lode medzii Europou a Amerikou plavaju a prepravuju osoby, kedze dnes medzi kontinentami fičí letecka doprava, fakt to ani len netusim, ale myslim, ze asi ano.

Meridian

Ja ani nikto druhý nevieme čo si musel podstúpiť a aké to bolo ťažké.Vieš to najlepšie len ty a ani najempatickejší človek na svete to nezažije ako ty.Vieš sa s nami len podeliť o dilemu a mi zase teba uistiť alebo naopak spochybniť.ja ti neviem
na100 % povedať ako to dopadne,len ti viem povedať na 100%povedať ,že ak tam nepôjdeš
Neskončí to nikdy a celý život budeš rozmýșľať nad tým ako by to dopadlo keby si išiel.Určite to bude vždy len ťažšie nie len vybavovanie ale aj tvoje hladať v sebeodhodlanie a zbaviť sa víčitiek ,že si to nespravil.....To je všetko a toro by som povedal človeku nielen cudziemu ,ktorého nepoznám ,ale aj mojim detom aj keby som mal strach a obavypovedal by som AK ŤA TAM ŤAHÁ SRDCE CHOĎ TAM LEBO ,NAJHORŠIE VÍČITKY MÁ ČLOVEK NIE Z TOHO ČO UROBIL,ALE ČO NEUROBIL.Toto by som povedal mojej dcére a ona by povedala (lebo mi verí najviac na svete)Dobre oci ......tak ja teda idem.A išla by .

Tinitus

Ja viem ale jak by sa mi to malo vrátit tak radšej ostanem doma. To je tažko vysvetlit niekomu kdo to nemal. Zas ale vždy som chcel odíst do USA mám tam vela rodiny a teraz ked som sa konečne vyliečil a bolo to reálne si pripadám jak vo vezení z toho strachu že sa to vráti a že už navždy budem musiet ostat tu. Nemám nič proti Slovensku ale ako malý som bol viackrát v USA a velmi sa mi tam páčilo a kedže tam mám rodinu tak som tam vždy túžil ostat. Nebolo jednoduché vybavit si papiere ale aj to sa mi podarilo. Ale teraz odvtedy čo mi povedal ten doktor som úplne mimo. Rodičia mi hovoria nech neblbnem a nech tam kludne idem že sa uvidí, ale čo potom, ked sa mi to vráti? Možno keby som sa začal znova liečit už druhý raz mi to nepomože. A Albertová už dovtedy ani nebude robit ved už je stará určite už dovtedy bude na dochodku. Čo potom spravím, mám to riskovat? Neni to blbost?

Meridian

Niesom odborník na túto chorobu a niesom odborník vlastne na žiadnu chorobu.Takže nemusíš ma ani brať vážne.Ešte skôr ako som sa čítaním dostal k tomu čo to povedala p.Albertová mi bolo jasné ,že tvojim strachom si môžeš naozaj pritiahnuť recidívu......
Ja tomu rozumiem a ani ma nikto neliečil alternatívne....Ty si vyliečený ,ale podstata a hlavne spojitosť psyché a zdr.stavu ti nejak uniká .
Ale v živote čo má nás postretnúť nás postretne tak Ja by som to neriešil a išiel by som .