Ahojte, posledný polrok mám po vypití akéhokoľvek množstva alkoholu fakt nenormalne stavy. Neustále zvracanie (5-6 krat za hodinu), nemôžem sa ani pohnúť, nemôžem sa napiť ani čistej vody, moje telo absolútne neprijíma žiadne tekutiny ani potravu a je mi fakt tak nenormalne zle že cely deň len ležím a utekám na záchod. Celé to trvá úplne cely deň, lepšie mi začína byť až večer, zvraciam tak do deviatej večer a pár hodín nato mi už začína byť lepšie. Kedysi som takýto problém nemala mohla som vypit kľudne aj pol litra vodky a na druhy deň som bola fresh, zatiaľ čo teraz si dám ku večeri dva poháre vina a na druhy deň som rozobratá. Pritom nikdy nevraciam v deň keď pijem ale vždy až na další. Nie žeby som potrebovala piť často ale piatok večer dobre padne pohár vina a aj tvrdé si raz za štvrťrok doprajem. Avšak nerozumiem prečo sa po asi 7 rokoch užívania alkoholu objavil tento problém. Ak by ste mali niekto podobnú skúsenosť alebo tušili v čom môže kotviť tento môj problém tak sem s ním. A viem aj o tom že úplne vysedenie alkoholu by môj problém vyriešilo avšak viete ako to chodí :)
Intolerancia na alkohol?
Asi ste to zle pochopili lebo netvrdím že už 7 rokov mám problém s alkoholom. Hovorim o tom že aj v skoršom veku keď som si vypila ( a to oveľa väčšie množstvo ako teraz) som nemala žiadny problém to stráviť, proste bežný mladý človek čo sa opije. Zato teraz PRÍLEŽITOSTNE keď si dám pohár vína mávam tieto stavy. Z ničoho nič ho odrazu neviem stráviť.
Preboha ja niesom žiadna alkoholička pijem omnoho menej ako bežní mladí ľudia! Nemám potrebu piť ide o to že si pri večeri alebo s kamarátkou doprajem pohár vína alebo si na oslave pripijem s oslávencom a neožieram sa. A myslím si že to čo vypijem je hlboko pod hranicou toho čo znesiem, teda niesom opitá ani v nálade a aj napriek tomu mi je na druhy deň zle. Chcela som len zistiť v čom môže spočívať tento problém tak múdre reči typu si alkoholička a daj sa liečiť venuj niekomu z tvojho okolia kto každý piatok chodí domov po štvornožky
dobreuz ty poradil dobre, riešenie je nepiť alkohol. Keby si radšej premýšlala o tom ako prestať pit alkohol, namiesto toho čo ty to sposobuje. Je to na tebe bud prestaneš alkohol piť, alebo ty bude nadalej zle, ba čo viac, postupne sa to bude zhoršovať, a zachvílu ty bude zlýhavať i pečen.
Aké množstvo alkoholu pijávaš ? Alkohol sa dá vysadiť i postupne, nemusíš ho vysadiť zo dna na den.
Moj telo uz tiez inak znasa alkohol ako za mlada:) tiez som zvyknuta piatok, sobotu chodit von a dat si vinko alebo tak. Kedysi som to mala tak ze na druhy den rano mi bolo mierne zle vzdy bud hlava alebo zaludok nikdy nie oboje naraz a postupne sa to zlepsovalo a o 16h som mala akysi limit kedy mi bolo uz uplne dobre a teraz?
Rano vstanem ako rybicka dokazem si porobit potrebne domace prace atd...padne 12h....ostane mi zle hlava nekonecne zvracanie ktore prestava az po 21 vecer.... neprimam vodu ani vyvar nic nefunguje s beznych rad...naposledy som takto bola odrovnana po skutocne po 2 poharoch ruzoveho vina s kamaratkou
mas intoleranciu, tvoje telo to uz nevie odburat, mas v prdeli organy.
Tak treba ožranom. Nechľastať a všetko bude ok. Alebo ísť na proti alkoholické liečenie.